Третиноин /Ретин-А/, Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди -Тема 13

• 59 265
  • 770
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Здравейте,
А може ли да се закупи третиноин 0,025 от Италия или Австрия и под какво търговско име?
И на моя син е изписано заради отшумяващо акне като последващо лечение.
Предстои ни пътуване и се надявам да мога да го закупя в една от двете държави.

# 751
  • София
Можете да си поръчате от емаг. Там има и италианския на Менарини

# 752
Менарини май не е италиански.

# 753
Менарини е Индия, не Италия.

# 754
  • София
Menarini е италианска фирма.
Производството може и да е изнесено, това не мога да кажа. Те са много голяма фирма

# 755
В Италия продават само този третиноин в аптеките.
Италиански си е и се произвежда в град Парма.

# 756
  • Mostly in my mind
В Италия не искат ли рецепта? Или може и без да се купи?

# 757
В Италия не искат ли рецепта? Или може и без да се купи?

Купувала съм го от Сицилия без рецепта. Пообиколих доста, защото търсеха рецепта. Продават го без в аптеки само в по-туристическите места.

# 758
  • София
В Италия продават само този третиноин в аптеките.
Италиански си е и се произвежда в град Парма.

А дали има различни дозировки? Или само 0,05?

# 759
Не, само 0,05 е. Ползвах го 4 години. Доволна бях, докато нямаше как да си ги набавям вече и поръчах от Емаг на Менарини-0,1%. Кожата ми реагира все едно за първи път ползвам третиноин, лющеше се, особено покрай устата, включително устните. Ползвах го на гола кожа, както и предишния. Започнах да подлагам тонер и лющенето спря, а резултата е повече от добър. Та с две думи, много е добър. Скоро ще поръчам втора опаковка.

# 760
А да речем като започнете ретинОл, кога разбирате, че трябва да минете на нещо по-силно? Колко време ползвахте едното и минахте към другото? Ползвахте ли ретинол, ретинал  и после трет или направо трет/от ретинол на трет?

# 761
  • Пловдив
Какъв тонер Имали?
И аз затова не го ползвам...

# 762
А да речем като започнете ретинОл, кога разбирате, че трябва да минете на нещо по-силно? Колко време ползвахте едното и минахте към другото? Ползвахте ли ретинол, ретинал  и после трет или направо трет/от ретинол на трет?

Когато кожата толкова добре понася продукта, че го ползвам през ден и нямам никакво раздразнение, а само ползи. Тогава обаче се замислям дали имам нужда наистина от по-силен, щом този добре работи.

# 763
Какъв тонер Имали?
Аз ползвам на Миша Chogongjin. И минах от 0,05 на 0,1% , защото реших да пробвам и се оказа, че за мен, в този момент работи по-добре. Не бях ползвала нищо ретиноидно преди италианския 0,05% .

# 764
  • Пловдив
Какъв тонер Имали?
Аз ползвам на Миша Chogongjin. И минах от 0,05 на 0,1% , защото реших да пробвам и се оказа, че за мен, в този момент работи по-добре. Не бях ползвала нищо ретиноидно преди италианския 0,05% .
може ли линк към тонера?
Сега лятото не го ползваш Трета, нали?

Общи условия

Активация на акаунт