Разчитане на резултати от медицински изследвания - тема 10

• 55 321
  • 908
  •   1
Отговори
# 450
Аз се свързах с него,но не лично..беше предал на администраторите да ми звъннат и да кажат,че всичко е наред ,но.... нещо това ,че нямам ляктобацили ме претеснява

Това се оправя с пробиотици. Не е нещо сериозно.  Важното е, че нямате инфекция. Аз за това ви попитах дали имате оплаквания, течение, цвят.. това също е от значение.
Някога страдали ли сте от бактериална вагиноза? За да се стигне до липсата на лактобацили най-вероятно сте приемали лекарства?

# 451
Ами, мисля че не. Имам леко течение ,но по време на овулация,което мисля че е нормално. И да , аз се допитах и до друг АГ и казаха да пия пробиотик.

# 452
Ами, мисля че не. Имам леко течение ,но по време на овулация,което мисля че е нормално. И да , аз се допитах и до друг АГ и казаха да пия пробиотик.

Супер. Сега се сетих, че гинофилус освен на овулки го има и на хапчета. Добър е.

# 453
Здравейте! Какво мислите за тези резултати:

Скрит текст:

Изследванията са правени в 7.30 сутринта, на гладно и жадно, т.е. възможно е да съм била леко дехидратирана.

Предварително уточнявам, че съм на терапия с T4 и T3, така че интерпретация на щитовидните показатели не ми е нужна. Simple Smile Инсулинът, Глюкозата и Гликираният хемоглобин също са ясни (с ИР съм).
Витамините не ме интересуват, тъй като там нещата са лесни за тълкуване.

По-скоро ще ми е от полза коментар за Кръвната картина, най-вече - за ДКК, понеже там виждам доста отклонения. СУЕ пък е на долна граница...
Също, не ми е ясно дали показателите от раздел "Клинична химия" са наред. Някои са до долната или, респективно, близо до горната граници. Половината от показателите не знам точно за какво говорят.

Много благодаря! Flowers Hibiscus

# 454
  • 🌊
Здравейте, пак аз.
Трябва ми помощ за разчитане на резултатите специално за АМХ и Таласемия. Реално никой от семейството ми не знае да я е имал и чуха от мен за нея. За АМХ не знам дали е хубаво да е резултат около средното, по принцип имам недостиг на вит Д, който боря.
Резултатите са в референтните стойности, но при предишни изследвания (отново в норма) ми се откри ИР.
Скрит текст:

# 455
Ако при ПКК основните осем показателя са в норма. Левкоцити 6,5 ( нормални) и всичките останали са в референтни граници.
  Какво означава ако само MONO% са доста високи?
27, при горна граница 15.

# 456
Ако при ПКК основните осем показателя са в норма. Левкоцити 6,5 ( нормални) и всичките останали са в референтни граници.
  Какво означава ако само MONO% са доста високи?
27, при горна граница 15.
Пуснете ако искате тест за мононуклеоза при сина ми беше така и се оказа с тази инфекция. Имате ли подути линфи или оголемени сливиците в момента?

# 457
  • Burgas, Bulgaria
На детето резултатите . Щот им казвам ,че не яде толкова и все не вярваха . На своя глава и ги пуснах .
Не очаквах такова нищо...
Тя е на 12г ... май забих , какво трябва да направя сега?

# 458
Детски ендокринолог и лечение...
Друго не можеш да направиш, в пубертета не е като при възрастните, че да действаш по препоръчки на мами в темите за ИР (Инсулинова резистентност е отвсякъде)

# 459
Здравейте, момичета
Можете ли да кажете мнение.Бях на контролен преглед при гинеколог и направихме Микробиология- влагалищен секрет. Днес ми излязоха резултатите,но не разбрам дали имам някакви проблеми или инфекция. Прикачам снимка моля ако някой може да ги разчете и разбира да даде мнение.Имам час на 17.09 чак ,а до тогава ще се побъркам. Благодаря Ви!

# 460
Здравейте! Бременна съм в 12г.с. АГ ме изпрати на изследваня на кръвта и урината излязоха резултатите, но ме притеснява високата стойност на CYE/ESR. Имам час при аг чак 17.09 ако някой може да ги разчете ще бъда благодарна.

# 461
Според мен изследванията са доста добри.

# 462
Според мен изследванията са доста добри.
Благодаря за мнението.

# 463
Здравейте, можете ли да ми кажете дали изследванията показват начало на ИР или друг проблем? Имам проблем с холестерола откакто родих преди 3 години. Бях качила 20 кг и бавно ги свалих.

# 464
Аз ли не виждам резултат за инсулин или дори на гладно не е изследван? Какво се очаква да коментираме?

Общи условия

Активация на акаунт