ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 116

• 52 947
  • 758
  •   1
Отговори
# 675
...просто един ден не ядеш
и както шарпи каза, кг към височина си топ

Това не го разбрах. Може ли малко обяснения. Прави се фаста в зависимост и от кг ли? Формула ли е някаква и каква?

# 676
това са две отделни мисли
1. на тази височина килограмите й са идеални
2. фаст 36 часа е от вечерта до по- следващия ден, т. е. един ден не ядеш

# 677
natka съвсем малко сол сложих днес, пък от късмет и времето е идея по търпимо. Ще си нацеля и аз количеството, че е много неприятно това причерняване, особено като съм с детето.
Херци устискваш ли? Аз съм първи ден чудо. Закуската беше черно кафе, за обяд варени яйца 2 броя и половина. Щяха да са 3 яйца, ама малката като се види, че хапвам и се нарежда и тя и така хапна половин яйце 😄. За вечеря ще пека пилешки бут без кожа и кост и краставичка за гарнитура. Щях да взема филе, ама не ми харесаха наличните в магазина и смених месото. Едва ли ще е проблем.

# 678
Herzen, освен вода друго позволено ли е?

И да питам с такъв фаст как преодолявате нераположението от глада. Например на мен ми става лошо, отпадналост, главоболие, пада ми кръвното, боли ме корема.....абе чувствам си се много зле.

# 679
Човек не бива да се хвърля на дълъг фаст без да се чувства комфортно на по-кратки такива. Аз лично бих започнала от 14:10, после 16:8, 18:6 и така нататък, докато стигна до целта. И не всеки ден по-дълъг фаст, а докато стане комфортно.

# 680
По време на фаст за позволени още чисти чай и кафе, ако не бъркам. А и не знам дали не можеше и водата да си овкусиш малко, за да не ти прилошава - примерно с краставица, лимон, мента, джиджифил... Аз също не мога да правя фастове, защото по някое време ми става лошо.

# 681
Правя фастове - 36 часови вече 2 години веднъж седмично.
Всичко е въпрос на нагласа. Аз пия вода по 3 литра, не се движа много в деня на фаста и само ако нещо наистина съм прегладняла, хапвам лъжица мед.
Няма такова чувство, такава лекота след фастинг.

# 682
Всичко е въпрос на нагласа. Аз пия вода по 3 литра, не се движа много в деня на фаста и само ако нещо наистина съм прегладняла, хапвам лъжица мед.

И аз правя/правех такива фастове. На следващият ден си, като прероден. Обаче през последните 6 месеца не всеки фаст ми се получава. На периоди съм. Миналия месец си ги правех стриктно, а този хич не ми се получава. Или мноооого трудно и с голяма мъка издържам, или се провалям - както стана вчера. Просто не мога и не мога - започвам да треперя и да ми прималява.
Сега ще си мина пак на 20/4 с хранене до 16.00 ч и ще го редувам с 24-часов фаст с хранене в 16.00 ч. Това поне ми се получава.

# 683
Сиви, устисквам, ама все едно Дюкан правя, гадно ми е в устата
зор ще е, дано поне едната седмица направя
взех си wow-tea за проблема с отпикаването

Реа с фастовете се свиква постепенно, после тялото само си ги търси

# 684

И аз правя/правех такива фастове. На следващият ден си, като прероден. Обаче през последните 6 месеца не всеки фаст ми се получава. На периоди съм. Миналия месец си ги правех стриктно, а този хич не ми се получава. Или мноооого трудно и с голяма мъка издържам, или се провалям - както стана вчера. Просто не мога и не мога - започвам да треперя и да ми прималява.
Сега ще си мина пак на 20/4 с хранене до 16.00 ч и ще го редувам с 24-часов фаст с хранене в 16.00 ч. Това поне ми се получава.

Възможно е от жегата, ниски нива на кръвна захар и т. н.

В случая сама си избрала вариант, който действа. Чудесно! Времето и за фастингите ще си дойде.

# 685
Добро прохладно утро! Дала съм на детето пъзели и си пия кафето. Още малко остана до есента и няма как да съм по-щастлива.
Вчера в големия дъжд бяхме по задачи с детето и се скрихме в един секънд хенд. Купих си доста неща, но и едни къси панталони 38 размер. Това си беше моят размер преди бременността ❤️ доволна съм. Е, точно преди самата бременност бях 36, но да речем, че по-дълго време бях 38.
Не ми седят като преди, но тогава тренирах 5-6 пъти седмично.
Впрочем започнах пак да тренирам. Вкъщи. Така най обичам. Има страхотни безплатни ресурси, само време и желание да има човек 😁
Вчера не успях да обядвам, а за вечеря направих за сефте хаше бургери. Една опаковка е 250 гр, 2 бургера. Мислех, че по 2 ще изядем и ще питаме за още, но... След първия бургер не успях нито аз, нито мъжът да поемем повече. Много странно 🙄 чак пък толкова да са хранителни...
Та днес имаме още два бургера и да дояждаме от предни дни, ще направя и зелена салата.
Тренировката е за корем.

# 686

взех си wow-tea за проблема с отпикаването

Може ли малко информация за този чай, аз имам проблем със задържане на течности и стигам до флорантрил.

# 687
абе каквото и да си приказваме истината е една - стриктен контрол на калориите поемани ежедневно. Малко е трудоемко в началото все да калкулираш , ама само след 10на дни вече и наум си ги броя...

# 688
На мен лакомията ми е голям проблем. Както се казва - без едно мога, но с едно не мога. Започна ли да ям, ако ми е вуксно - край. Ще се натъпча до преяждане. Много се радвам на хората, които успват да хапнат малко и да кажат "стоп". Затова 36-часовите фастове ми вършеха чудесна работа. С 2 36-часови фаста седмично, успявах да регулирам и да балансирам седмичния калориен прием. А и ми помагаше да махна задържаната вода, че и това ми е голям проблем - като балон се подувам. Но, явно и така не става вече. С годините става все по-трудно. Ще видим новия вариант, който съм си определила, до къде ще доведе.

За днес съм планирала 1 хранене в 16.00 ч - домати, карставици, сирене и 2 филии пърнозърнест хляб. Да видим.....

# 689
абе каквото и да си приказваме истината е една - стриктен контрол на калориите поемани ежедневно. Малко е трудоемко в началото все да калкулираш , ама само след 10на дни вече и наум си ги броя...
С това не съм съгласна, базирайки се на моя режим на хранене. Аз ям ежедневно над 2000 калории и не съм надебеляла, дори със същия режим отслабнах.
Снощната вечеря:

Изядох всичко, както се и очакваше.

Общи условия

Активация на акаунт