Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 629
  • 723
  •   1
Отговори
# 435
Аз зарязах преди година омекотителите и не планирам да се връщам към тях.
Фазите 1 и 2 ми харесват към момента.

Дилемата ми е — да си купя два празни контейнера, за ги ползвам за почистване на системата, или да си купя контейнери с препарат за почистване?

# 436
  • На брега на реката
Не е нужно да купуваш 2 контейнера, един е достатъчен, той става и на двете места, а за оригиналния, аз лично не виждам разлика/смисъл, но е въпрос на лична преценка!

# 437
Благодаря за препоръките за пералня.Взехме индезит модел  EWC 81483 W EU N и за сега е доволна.Лесна за употреба .

# 438
Здравейте!  Копирам си въпроса, който зададох в друга тема и ме насочиха насам, та:
Днес сутринта ми блокира пералнята с все прането вътре. Има ли начин да отворя вратата от някъде? Някакво аварийно отваряне, тайно копче, комбинация от бутончета? Пробвах да я изключа и изчакам сама да отвори; пробвах да пусна само изпомпване и пак така; пуснах я наново, все едно нищо не се е случило; ударих леко вратата; ударих леко отгоре. Свършва програмата, стои на 1мин, уж до края, и нищо не помръдва. Дори да я изключа ръчно- пак не цъква за да я отворя.
Предварително благодаря!

# 439
Пуснете друга програма и спрете ръчно след малко, не дърпайте, а изчакайте известно време.
Моята така я отворих веднъж, след като пробвах какво ли не.

# 440
Пуснете друга програма и спрете ръчно след малко, не дърпайте, а изчакайте известно време.
Моята така я отворих веднъж, след като пробвах какво ли не.

Направих го с 2 програми...стои си на 1мин до края и не мърда. От 9ч сутринта си играя да пускам, изчаквам, изключвам. Доста поизчаквам преди да пробвам нещо друго. Търся някакъв механичен начин да я отворя...оф, само дано цветовете не се оплескат вътре, че ми заминаха нещата.

# 441
Вижте долу, където е филтърът, да няма хякакъв хак. Миле имат там лостче за аварийно отваряне.
Нещо такова търсете:
Скрит текст:

Поне имате страхотно изпрано пране след толкова стартирани програми. 😉

Допълвам се:
Виж и това
https://www.coimbatoreservice.com/blog/gorenje-washing-machine-d … oes-not-open.html

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 15:37 от Djordja

# 442
Аз бих звъннала на сервиз, има работещи и в почивни дни. Ако не посещение, поне в разговор може някакви насоки да дадат.

# 443
Djordja, точно като на Миле търся, защото там ми беше супер лесно. А сега..едвам отвинтвам филтъра, а няма и маркуч за източване, както предишната, и всичко се излива на пода. Точно, като това упътване действам, и филтъра отворих...няма запушване, вода, всичко е супер ( прано няколко пъти, с омекотителче накрая), само да ми го даде пустата машина.

Кубратова, предишния път, като ми го направи и ми казаха, че без посещение няма как да ми кажат. Нали се сещаш, че и за това взимат пари, освен за ремонта. По всяка вероятност е платката, казаха, защото всичко друго си работи.

Пуснах я още един път...

# 444
Пуснете само на центрофуга, ако има вода вътре няма да отвори.

# 445
Djordja, точно като на Миле търся, защото там ми беше супер лесно. А сега..едвам отвинтвам филтъра, а няма и маркуч за източване, както предишната, и всичко се излива на пода. Точно, като това упътване действам, и филтъра отворих...няма запушване, вода, всичко е супер ( прано няколко пъти, с омекотителче накрая), само да ми го даде пустата машина.

Кубратова, предишния път, като ми го направи и ми казаха, че без посещение няма как да ми кажат. Нали се сещаш, че и за това взимат пари, освен за ремонта. По всяка вероятност е платката, казаха, защото всичко друго си работи.

Пуснах я още един път...
Щом повтаря, аз въобще не бих я ползвала, преди поне да си изясня какво точно се случва и може да се очаква при следващо пране. Ако ремонтът е нерентабилен, бих я сменила, ама да чакам пак да ми направи номер и да ми съсипе и прането, и нервите, и времето...мерси.

# 446
Проблем с пералня Conegliano AX600TX
Здравейте!
Имам проблем- пускайки пералнята всичко беше наред, но като дойде време за центрофуга и нещо сякаш се разкачи, барабанът почна да опира в гумата и почти не се върти.Въпросът ми е дали някой може да препоръча фирма или човек, които да работят с тази марка, да дойдат на място и да погледнат, и от която сте доволни.Град София, Лозенец
Ще бъда много благодарна!

# 447
Отвори се мръсницата. Стинах/напомпах няколко пъти бързо, цъкна и се освободи. Освен програматорът, явно и езичето на вратичката сдаде багажа. Пфф...как не ми се разправя с покупка на нова....
Много ви благодаря за съдействието!

# 448
Отвори се мръсницата. Стинах/напомпах няколко пъти бързо, цъкна и се освободи. Освен програматорът, явно и езичето на вратичката сдаде багажа. Пфф...как не ми се разправя с покупка на нова....
Много ви благодаря за съдействието!
Само не си купувай отново "изгорение" Joy

# 449
Проблем с пералня Conegliano AX600TX
Здравейте!
Имам проблем- пускайки пералнята всичко беше наред, но като дойде време за центрофуга и нещо сякаш се разкачи, барабанът почна да опира в гумата и почти не се върти.Въпросът ми е дали някой може да препоръча фирма или човек, които да работят с тази марка, да дойдат на място и да погледнат, и от която сте доволни.Град София, Лозенец
Ще бъда много благодарна!
Не пипай абсолютно нищо. Изключи я от тока и ѝ спри водата.
Когато опирам до сервиз, използвам тези (София):
https://djotex.com/

Общи условия

Активация на акаунт