Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 631
  • 723
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, след дълго четене в групата се спрях на пералня Miele - WWI860, ще бъда много благодарна за съвет от къде да я закупя, виждам, че в Техномикс цените са най-добри, но има много негативни мнения от обслужването.
Днес разговарях и с представител на Miele той ми каза, че модела WWI860 е по стар и на всякъде са мостри, което ми накланя везната към следващия WWI880, но цената му е доста по висока и не знам дали си заслужава.
Ще съм благодарна на всякакви препоръки и съвети, хич не съм веща по темата, но пера доста, 4 членно семейство сме и в момента изобщо не съм доволна от сегашната си пералня, модела и е Samsung Eco Bible на 10 години.
Аз няколко години пазарувам от Техномикс и никак не мога да се оплача - напротив, ако трябва да избирам от кой магазин да взема уред, бих ги предпочела пред всички Технополис, Техномаркет (особено) и прочие. Но,  само двата магазина на Симеоновско шосе и в Божурище, от магазина на Мадрид - твърдо не! Ако за там си чела оплаквания, и аз имам същия личен опит, както и Мандаринка (по спомени).
Щом перете много, смятам, че Миле-то си заслужава, все пак се експлоатира с години интензивно, трябва да издържи.

# 421
И нашето семейство е много доволно от Техномикс Божурище, почти всичко ни е купено от там. Там консултантите наистина познават х-ките на уредите, а не да почнат да ми четат по етикетчета като попитам за разликата между няколко, както ми се е случвало в Технополис и Техномаркет. Точно за пералните Миле жената там много добре ме ориентира.

# 422
Аз точно покрай вас се вдъхнових за модела, ще звънна да видя къде я имат ако мога да я погледна.

Аз пък съм с прекрасни впечатления от Техномикс — голяма част от уреди вкъщи купувам от тях.
Последно закупит точно Miele WWI860, немострена бройка — преди няколко поста съм споделила впечатления от модела. Да, по-стар модел е и се заменя със същия, или почти същия, но Gala edition, който е по случай 125 години Миле.
Обадете се в Техномикс и питайте дали все още има немострени бройки и ще ви я докарат до адрес.

Ако имате други въпроси — питайте.

# 423
Категорично съм за Мийле. Ако не е мостра 860 няма проблем да се спрете на нея. Аз съм много доволна. Уредите си купувам от Техномикс Пловдив.

# 424
Благодаря много за информацията, днес се замислих, че при нас водата е много варовита, дали няма да си повредя пералнята или мога да я защитя с препарати като Калгон например.
Също ако не ми допаднат препаратите за пране на Миле мога ли да изключа автоматичното дозиране и да си ползвам прахообразен перилен препарат и омекотител?

# 425
  • до най-прекрасния мъж
И аз от Техномикс Пловдив съм много доволна. Наскоро купихме друг уред, не пералня, но си дадох парите с кеф. Познават си добре стоката и нямах проблем с доставката. След като в Технополис се опитаха да ми пробутат мостра или уред с транспортен дефект, така и не разбрах (беше с разпечатвана опаковка, омотана с тиксо и след като ги помолих да отворим уреда, се оказа ударен) за редовен, едва ли ще продължа да пазарувам от тях. В Пловдив водата също е варовита, старата пералня изкара 14 години и още е здрава след два ремонта за по 30 лева (лагери и четки на мотора). Калгон никога не съм ползвала.

# 426
Може да перете на тази пералня с каквито си искате препарати и омекотители — пералнята разполага с класическо чекмедже за препарат.
Аз харесвам как перат препаратите на ТуинДос и смятам да си продължа с тях.
Днес си купих и прахообразния за бяло на Миле, по-компактен е от Ариел.
За пример: за еднакви кг пране, замърсеност и твърдост на водата дозата на Ариел е 60 мл, а прахът на Миле — 40 мл. Утре ще ползвам праха и ще дам отзив в темата за Перилни препарати и омекотители.

Не ви съветвам да ползвате омекотител. Аз бях пристрастена. Отказах го и от година вече не ползвам.
Миле имат препарат, който се добавя в пералнята, ако водата е с висока твърдост.

Последна редакция: нд, 28 юли 2024, 06:52 от Djordja

# 427
95% от уредите у нас са купени от Техномикс. Никакви оплаквания.
Съвсем коректно са си написали, че имат 4 броя. Ако им звъннете, ще Ви кажат дали са мостри. Понякога пишат, че са мостри.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-miele-wwi860-wcs-pwashandtdosand9kg

# 428
...Също ако не ми допаднат препаратите за пране на Миле мога ли да изключа автоматичното дозиране и да си ползвам прахообразен перилен препарат и омекотител?
Можеш да не ползваш препарата на Туин Дос, ама ти гарантирам, че няма да искаш Simple Smile Аз, дето бях най-големия противник на течни препарати и ползвах доста рядко, сега само от стиснатост пера с прахообразен неща, които не са дрехи Simple Smile И аз купих прахобразния на Миле за бяло и много се шашкам колко малко трябва да сложа, защото обикновено пералнята е заредена само с 5-6 тениски с къс ръкав.

# 429
Аз си купих пералня, която е била мостра. Марката и магазина са различни. Но нямам забележки спрямо уреда. Просто държах на точно тази марка и модел. Във веригата беше останала една. Казаха ми, че е мостра. Поисках да я видя. Докараха я от друг град. Беше опакована с оригиналната опаковка - кашон, стиропор и стречована разбира се. Разопаковаха уреда. Направихме оглед. Не видях забележки и го взех. Така, че не винаги това, че една пералня е била мостра е голям минус Simple Smile

# 430
  • На брега на реката
Аз също съм с Миле с Туиндос и съм доволна, но не ползвам Фазите 1 и 2, а си закупих контейнери и ползвам течния им за цветно и омекотител в тях, а за бяло използвам техния прах. Страхотни са.
Причината да спра да ползвам Ултра фазите е, че с времето забелезах избеляване на цветните дрехи и затова ги спрях, но системата си е удобство и си я ползвам с удоволствие.

# 431
Буболина, да те питам, че съм пресен ползвател на ТуинДос — в упътването пише, че ако системата не се ползва дълго време се налага почистване.
Аз, обаче, смятам да си я ползвам системно. Мисля си, че въпреки това, ще е добре да я почиствам периодично.
Ти как се грижиш за системата — с техните специализирани препарати ли го правиш, с празни контейнери и някакъв разтвор в тях (какъв), на какъв период от време…

Сподели, ако обичаш, как се грижиш ти?

А и други потребители да се включат, които ползват и знаят.

# 432
  • На брега на реката
Джорджа, системата я ползвам постоянно и правя почистване на 3-4 месеца. Отначалото ползвах техен препарат, но дори не помня какъв беше, но впоследствие, като ми свърши препарата за цветно, който слагам в 1, измивам контейнера, наливам вода и пускам промивка. Това е, нищо повече не правя.

Може би се има предвид, че ако не се ползва дълго време, ще има засъхнал препарат и съответно е предпоставка за запушване.

# 433
Точно така. Казват, че може да се запуши ако не се ползва повече от два месеца.
Аз ще си я ползвам постоянно, но ми се ще да си я почиствам въпреки това.
Значи не купуваш от празните контейнери, а пълниш с вода използван и празен вече контейнер?

# 434
  • На брега на реката
Не! Аз имам закупени 2 допълнителни контейнера, защото единия ползвам за течен за цветно, а другия за омекотител и когато ми свърши контейнера с течния за цветно, тогава измивам, слагам вода и правя промивката.

Контейнерите с Ултра фаза 1 и 2 , не могат да се използват повторно и се изхвърлят.
Системата обаче си работи отлично с допълнително закупениет празни контенери, които са за многократна употреба. Можеш да я насториш за какъвто си искаш препарат. Единствено, ако не са оригиналните Ултра фази, не можеш да видиш на дисплея, колко препарат ти е останал, а сигнализира директно, че е празен контейнера. Не е болка за умиране.

Ползвам омекотител в контейнер 2, защото ММ се оплаква, че му отесняват чорапите Joy, а и заради антистатичния ефект, но съм намалила дозировката на минимум.

Общи условия

Активация на акаунт