Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 636
  • 723
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали бюджетна пералня до 700-800лв.Ще я ползва свекърва ми, която е на 75 години и не иска нещо с много електроника.Нямало да се оправи с такава.За 7-8 килограма.Живее сама.Благодаря ви предварително за предложенията.

Аз ви препоръчвам BOSCH... 7 kg и 1400 оборота, лесна е за работа, безупречно изпиране. Има я на много изгодна цена в момента..
https://www.texnomax.com/mobile/product/details?Id=884&langId=0

# 406
  • София
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали бюджетна пералня до 700-800лв.Ще я ползва свекърва ми, която е на 75 години и не иска нещо с много електроника.Нямало да се оправи с такава.За 7-8 килограма.Живее сама.Благодаря ви предварително за предложенията.

Нищо страшно няма в електрониката на пералните - програмите пак се избират с въртящо копче, както и едно време, при механичното управление. Баща ми е на 81 г. и се справя без проблем с пералня и сушилня Бош (иначе ползва телефон с копчета).

Ето две предложения за малко над 800 лв:

https://electron.bg/produkt/bosch-waj24065by-peralnia-1200-obmin … 00-bial-p-348111/

https://veto.bg/products/peralnya-bosch-wge02200by

Това са солидни машини, перат отлично и са относително тихи. В момента са с 5 години гаранция, ако се регистрират след покупката. Една такава ще ѝ служи дълго и няма да се налага да сменя през 5-6 г. и да свиква с други.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 02:59 от Vilemina

# 407
Indesit са най-лесни за употреба от възрастните хора. Перат прилично добре. Ако се използва до 3-4 пъти седмично предполагам ще изкара 3-5 години.
Индезит си купих за 700лв. Някакъв слим модел, лесна за употреба без много електроника, дано изкара дълго време.

# 408
И аз препоръчвам Indesit за възрастни хора - те трудно се оправят с табло на чужд език и дисплей, предпочитат програмите с номера. Имаме 2 такива - на почти 10 години са, не перат никак зле.
https://zora.bg/product/ewc-81483-w-eu

# 409
И аз имам баба и дядо с такава за 7 кг 1200 оборота, перат всичко за 1 час на 60 градуса и доста добре се справя. Програмите им са за пълно зареждане за 1 час, което е много удобно, възрастните хора нямат търпение да върти по 3 часа. Вече 2 години интензивно я ползват. Тогава избора беше между нея и Беко, но Бекото им се видя по-сложна.

# 410
За пералня AEG модел LFR85166OE може ли някой да ми каже как се пуска функцията, която след приключване на програмата, върти барабана/дрехите още известно време? Уж четохме с мъжа ми, не можахме да намерим.. пералнята приключва програмата и спира. Толкоз.

Помня, че коментирахте наскоро остатъци вода под отделението за препарати. И тук виждам капчици, съвсем малко. Издърпвам чекмеджето всеки път, за да се изпари.

# 411
За пералня AEG модел LFR85166OE може ли някой да ми каже как се пуска функцията, която след приключване на програмата, върти барабана/дрехите още известно време? Уж четохме с мъжа ми, не можахме да намерим.. пералнята приключва програмата и спира. Толкоз.

Помня, че коментирахте наскоро остатъци вода под отделението за препарати. И тук виждам капчици, съвсем малко. Издърпвам чекмеджето всеки път, за да се изпари.

Трябва да включите парата, можете и от приложението:
7.10 Plus Steam
Тази опция добавя фаза с пара,
последвана от кратка фаза против
намачкване в края на програмата за
пране.

Фазата с пара намалява намачкването
на тъканите и улеснява гладенето.
Опцията Plus Steam постига добри
резултати с малко зареждане, защото
парата прониква по-добре в прането,
ако има повече място. Поради тази
причина максималното зареждане на
програмата, комбинирано с тази
опция, е 2 кг (приблизително 8-10
ризи).
Когато задавате опцията Plus Steam,
максималното зареждане се намалява
до 2 кг на екрана и времето на
програмата се променя.
Индикаторът мига на екрана по
време на фазата с пара.
Тази опция може да
повлияе на времетраенето
на програмата.
Когато програмата приключи, на
екрана се показва нула ,
индикаторът свети постоянно. Фазата против намачкване започва,
индикаторът мига
и светодиодът
Старт / Пауза остава да свети.
Барабанът изпълнява гладки
движения за около 30 минути, за да се
генерира пара.
За да прекъснете фазата против
намачкване, можете:
• Натиснете бутон Вкл. / Изкл. за
няколко секунди, за да включите
или изключите уреда.
• Завъртите селектора на
програмите в друга позиция.
Когато движенията против намачкване
спрат и вратата се отключи, уредът
отново предлага предишната
зададена програма.

# 412
Deede, видяхме го това, но решихме, че има друго, което пропускаме. Това е доп. функция, но само за 2кг. А ако искам да пусна 8кг на cotton за 2ч и нещо, не е предвидено.. както и да е.

Помня, че питах тук и някой потвърди, че върти барабана. Може и да е имал предвид точно функцията пара, а аз да съм останала с грешно впечатление.
Благодаря все пак!

# 413
Deede, видяхме го това, но решихме, че има друго, което пропускаме. Това е доп. функция, но само за 2кг. А ако искам да пусна 8кг на cotton за 2ч и нещо, не е предвидено.. както и да е.

Помня, че питах тук и някой потвърди, че върти барабана. Може и да е имал предвид точно функцията пара, а аз да съм останала с грешно впечатление.
Благодаря все пак!
През приложението може да има опция.

# 414
Има я опцията през приложението. Най-горният ред се вижда програмата е памук стандартен за 9кг. Вижда се и че е отделно от опцията плюс пара.  
Отделно дори и да не съм я включила като опция, всеки пък когато приключва цикъла ми излиза съобщение на телефона, че програмата свършва да пусна против намачкване, ако нямам възможност да изкарам прането

П.п: Deede, видяхме го това, но решихме, че има друго, което пропускаме. Това е доп. функция, но само за 2кг. А ако искам да пусна 8кг на cotton за 2ч и нещо, не е предвидено.. както и да е.
Не е за 2кг нещо бъркате.

# 415
Има през приложението.  Показали са. Тази функция с пара е различна и не е подходяща за всички тъкани. Все пак парата е гореща.

# 416
Благодаря! Ще го разучим и него. Тъкмо преди няколко дни и мрежата оправихме, та ще можем и сушилнята и пералнята да свържем.

И аз това щях да уточня, че би трябвало функцията пара да е отделно. До момента съм я пробвала с памучни дрехи (основно такива имаме така или иначе).
Странно ми е защо не е по подразбиране, но явно тук така са го решили за АЕГ. Предишната ни Hotpoint си я имаше и даже въртеше повече от 30мин, ако не бъркам. Не беше отделна функция.

Има през приложението.  Показали са. Тази функция с пара е различна и не е подходяща за всички тъкани. Все пак парата е гореща.

# 417
Е, щом имате и сушилня, то финкцията против намачкване на пералнята ми се струва леко излишна. Те в сушилнята така или иначе, ще се оправят.

# 418
Здравейте, след дълго четене в групата се спрях на пералня Miele - WWI860, ще бъда много благодарна за съвет от къде да я закупя, виждам, че в Техномикс цените са най-добри, но има много негативни мнения от обслужването.
Днес разговарях и с представител на Miele той ми каза, че модела WWI860 е по стар и на всякъде са мостри, което ми накланя везната към следващия WWI880, но цената му е доста по висока и не знам дали си заслужава.
Ще съм благодарна на всякакви препоръки и съвети, хич не съм веща по темата, но пера доста, 4 членно семейство сме и в момента изобщо не съм доволна от сегашната си пералня, модела и е Samsung Eco Bible на 10 години.

# 419
Аз пък съм с прекрасни впечатления от Техномикс — голяма част от уреди вкъщи купувам от тях.
Последно закупит точно Miele WWI860, немострена бройка — преди няколко поста съм споделила впечатления от модела. Да, по-стар модел е и се заменя със същия, или почти същия, но Gala edition, който е по случай 125 години Миле.
Обадете се в Техномикс и питайте дали все още има немострени бройки и ще ви я докарат до адрес.

Ако имате други въпроси — питайте.

Общи условия

Активация на акаунт