Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 639
  • 723
  •   1
Отговори
# 390
Честита на =Djordja, добър избор! Със здраве да се ползва!

# 391
Защо смени старата или просто ъпгрейдваш ?
Много пера — средно по 12 перални през есенно-зимния сезон и около 7 летния, за седмица.
Пет години ползвах старата, а все едно съм я ползвала 10.

А и исках автоматично дозиране, че когато пусна по-малко кг пране, все не нацелвах дозата препарат и се налагаше последващо да пускам по няколко програми само за изплакване.
Пример — 4 чифта дънки, 20 - 25 мл прахообразен Ариел. Еййй, нямаше изплакване…

Иначе, работеше си безгрешно старата. Продадох я и се надявам да служи на новите собственици още дълго време.

Последна редакция: пт, 19 юли 2024, 17:23 от Djordja

# 392
Защо смени старата или просто ъпгрейдваш ?
Много пера — средно по 12 перални през есенно-зимния сезон и около 7 летния, за седмица.
Пет години ползвах старата, а все едно съм я ползвала 10.

А и исках автоматично дозиране, че когато пусна по-малко кг пране, все не нацелвах дозата препарат и се налагаше последващо да пускам по няколко програми само за изплакване.
Пример — 4 чифта дънки, 20 - 25 мл прахообразен Ариел. Еййй, нямаше изплакване…

Иначе, работеше си безгрешно старата. Продадох я и се надявам да служи на новите собственици още дълго време.

Разбирам и аз съм така, пералните са преходни в моите ръце. Сега пробвам AEG колко ще изкара, след това може би ще дам шанс на Бош, за да знам че съм дал шанс на всички големи марки. Joy
Аз след 5-6 години различни модели Miele съм много впечатлен от AEG, най-вече от автоматичното дозиране и бързото пране понеже така и нямах powerwash на Miele.

# 393
Разбирам и аз съм така, пералните са преходни в моите ръце. Сега пробвам AEG колко ще изкара, след това може би ще дам шанс на Бош, за да знам че съм дал шанс на всички големи марки. Joy
Аз след 5-6 години различни модели Miele съм много впечатлен от AEG, най-вече от автоматичното дозиране и бързото пране понеже така и нямах powerwash на Miele.
АЕГ ми е интересно и на мен, но Бош не ме влече никак.

Аз не бързам с изпирането. Имам Пауъруош, но още не съм го ползвала. Той май беше до 40С, а те не са ми любим избор.

# 394
Не бих дал шанс на Bosch./перссонално мнение.AEG, бива  до гаранцията и 1 година след нея. Нвкой беше казал"много шум за нищо"

# 395

Аз не бързам с изпирането. Имам Пауъруош, но още не съм го ползвала. Той май беше до 40С, а те не са ми любим избор.
До 60C е Пауъруош . Плакне два пъти с доста вода ( с Water+) , ама няма междинни центрофуги и финалната е кратка .

# 396
На Бош са ми интересни само новата 8ма серия, като програми и представяне как ще са, особено сушилнята я дават 61 децибела. Дилемата беше между тях и AEG , все пак нещо ме дръпна към AEG.

# 397
Аз като си купувах Миелето тъкмо ги пускаха тези Бошове , мисля и в сиво го имаше модела - ужасно грозни са . Предишните бяха доста по- добре . В стремежа си да изглеждат “съвременни “ малко са прекалили . Не че дизайнът е важен , ама при сходни параметри , визията надделява .

# 398
Не бих дал шанс на Bosch./перссонално мнение.AEG, бива  до гаранцията и 1 година след нея. Нвкой беше казал"много шум за нищо"
Мммм не! Много шум за нЕщо Simple Smile  ....доста след гаранцията. Тук не включвам най-базовите слим-модели.

# 399
Аз като си купувах Миелето тъкмо ги пускаха тези Бошове , мисля и в сиво го имаше модела - ужасно грозни са . Предишните бяха доста по- добре . В стремежа си да изглеждат “съвременни “ малко са прекалили . Не че дизайнът е важен , ама при сходни параметри , визията надделява .
Доста в "стремежа си" и слабо на практика. "Дай сума за обещания"

# 400
Всеки  да си преценява сам /първоначаална  инвестиция, програми и и опции. petiaivanov /b] го е цитирал многократно.
Какво печелим? Освен добро изпиране и амортизация - нищо друго. Справкатата е налична.

# 401
За съжаление при Miele по-базовите модели от този на Djordja примерно не предлагат кой знае какви опции и програми, за мен най-важно е да има програма за 1 час, която само powerwash моделите я предлагат.
Всички останали марки имат доста гъвкави програми и опции, които базовите модели Miele нямат.

# 402
Кака ви petiaivanov ви  казва  да се глезите с нови уреди и да не ги купувате с нагласата да ви надживеят Simple Smile  , а да ви перат добре дрехите.
Аз заминавам към светлосините морета, а пЕрЕнЕто ще е като се върна Simple Smile

# 403
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали бюджетна пералня до 700-800лв.Ще я ползва свекърва ми, която е на 75 години и не иска нещо с много електроника.Нямало да се оправи с такава.За 7-8 килограма.Живее сама.Благодаря ви предварително за предложенията.

# 404
Здравейте. Бихте ли ми препоръчали бюджетна пералня до 700-800лв.Ще я ползва свекърва ми, която е на 75 години и не иска нещо с много електроника.Нямало да се оправи с такава.За 7-8 килограма.Живее сама.Благодаря ви предварително за предложенията.
Indesit са най-лесни за употреба от възрастните хора. Перат прилично добре. Ако се използва до 3-4 пъти седмично предполагам ще изкара 3-5 години.

Общи условия

Активация на акаунт