Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 748
  • 723
  •   4
Отговори
# 300
  • Пловдив
Да, разбирам каква ѝ е идеята.
Но досега си милих, че сипвам малко, а след като мойто малко ѝ се вижда много се чудя какво става Sunglasses
Отделно, добре ли е този остатък да остава там?

# 301
Добавих едно клипче в гония си пост. Виж го.
Добре ли е -некоректен въпрос. Нали това отделение е направено да се пълни с препарат, за да не сипваш всеки път.
Защо препаратът ти е бил като пресечен-не знам. Може би си е от самия препарат. Кой използваш?

# 302
  • Пловдив
Первол за цветно.

# 303
За съжаление на използвам такъв и не мога да кажа как е. Веднъж, но преди няколко години използвах, но не ми хареса тогава как пере и не съм купувала повече.

# 304
  • На брега на реката
Има вероятност, Первола да идва гъст за автодозирането.
Обикновено препаратите за такива система са с по-рядка консистенция.

Аз съм с Миле с Туиндос и си ползвам техните препарати.

Мисля, че се коментираше, че Ариел също е гъст, но Персил ставал. Не съм пробвала обаче.

# 305
Ariel става за AEG с Autodose.
Аз ползвам вече такъв 2 месеца.
Нещо не мога да разбера в изказването Ви, че това което вие сте дозирали ѝ идва малко.
Пълни се целият контейнер с около 1 литър препарат и пералнята си взима колкото прецени, а не всеки път да и доливате по малко препарат.

# 306
Ariel става за AEG с Autodose.
Аз ползвам вече такъв 2 месеца.
Нещо не мога да разбера в изказването Ви, че това което вие сте дозирали ѝ идва малко.
Пълни се целият контейнер с около 1 литър препарат и пералнята си взима колкото прецени, а не всеки път да и доливате по малко препарат.
Мисля, че жаната разбра. Пуснах ѝ едно клипче как да си настрои дозирането, ако има нужда. Сигурно не е използвала до сега и не е била наясно какво представлява дозиращата система. Ще ѝ свикне.

# 307
Отговори за страница 20:
1. Пени ли се многодаден прах-значи е универсален, сиреч и за ръчно пране
2. Предпочитам некомпактни прахове, защото според мен компактните са същите....и се набутвам с тях
3. За плитките чекмеджета и праховете- няма как да слагам 1 мярка/доза/, след като не пера 5кг., а 9 кг. пране. То и няма логика да се увеличава прането, но не и препарата. Въпреки това с омекотитела продължавам да слагам по 1 капачка, по инерция. След този пост ще коригирам и това!

# 308
Отговори за страница 20:
2. Предпочитам некомпактни прахове, защото според мен компактните са същите....и се набутвам с тях
По т. 1
Недостатъчно условие, за да сложим един прах в графата “за ръчно пране”.
Ползвам компактен Ариел, който при мен и настоящата пералня (Миле) се пени много, ако сложа повече от 40 мл за около 5 кг пране трябва да пусна допълнително 3 програми само за изплакване.
Причините за пененето при мен са: много меката вода и естеството на работа на пералнята. Преди настоящата ПМ имах една Аристон, страхотна за времето си машина. Същият препарат и вода, обаче, не водеха до образуването на толкова пяна. Дори в нея слагах по-голямо количество от праха за пране.
По т. 2
Има разлика между компактни и некомпактни прахове. Самото необходимо количество за пране е достатъчно доказателство.
Вашето изказване ми звучи малко в стил, че някой се опитва да ви цака с топла бира. Няма такова нещо.

# 309
Отговори за страница 20:
Скрит текст:
3. За плитките чекмеджета и праховете- няма как да слагам 1 мярка/доза/, след като не пера 5кг., а 9 кг. пране. То и няма логика да се увеличава прането, но не и препарата. Въпреки това с омекотитела продължавам да слагам по 1 капачка, по инерция. След този пост ще коригирам и това!
1. Не, не означава, че е за ръчно пране. Под универсален се разбира, че е за всякакви цветове. Вие можете да си го използвате, разбира се, и за ръчно пране, ако Ви устройва.
Праховете за ръчно пране не стават за автоматична пералня, защото се пенят много. На опаковките им изрично си е упоменато, че са ръчно пране и неавтоматични перални.

2. Не, не са същите.

# 310
Четох по темите за пералня, но на мен ми е нужен модел за вграждане. А такива има много малко на нашия пазар. Буквално по 5-6 модела предлагат дори големи магазини за бяла техника.
И сега съм в голяма чуденка. Преди 14 години избрах Fagor Innovation, клас А+/А и бях супер доволна, но май вече не се предлагат в България. Гледам един Шарп, който е добър енергиен клас А/В, но дали ще се справя добре? Иначе трябва да дам 2 пъти повече пари за Бош например. А не виждам нито един Бош, който да е поне енергиен клас А, какво остава за А+ от моделите за вграждане. AEG имам някакво предубеждение към тази марка, но все пак никога не съм имала такава пералня, нито някой близък, че да имам преки наблюдения.

# 311
Грешката Ви идва от това, че гледате енергийни класове. Към днешна дата всички нови перални на европейския пазар отговарят на изискванията за енергийна ефекривност.
Отделно, определянето на класа за енергофективност, се отнася само за еко-програмата. Тестовете се правят само за нея при температури 40 и 60 градуса.
За останалите програми не се отнасят.
Пералните на АЕГ са класи над Шарп.

# 312
  • Пловдив
Инсталирах приложението на AEG, но не успявам да свържа пералнята към Wi-Fi. Уж прявя всичко по книжката. Някой с пресен опит?
Скрит текст:

# 313
Грешката Ви идва от това, че гледате енергийни класове. Към днешна дата всички нови перални на европейския пазар отговарят на изискванията за енергийна ефекривност.
Отделно, определянето на класа за енергофективност, се отнася само за еко-програмата. Тестовете се правят само за нея при температури 40 и 60 градуса.
За останалите програми не се отнасят.
Пералните на АЕГ са класи над Шарп.
Защо грешка? Каква точно грешка, че не разбрах?
Като инженер мога да кажа, че енергийната ефективност е важна и говори много за уреда - вид и конструкция на казана, вид и конструкция на нагревателя, конструкция и окачване на барабана и т.н. Може да се прави само по една програма и е желателно тя да е една и съща, за да има сравнимост и валидност на тестовете.
Иначе точно това се чудя - с какво например AEG превъзхождат Sharp? Цената е двойна, би трябвало да има сериозна разлика.

# 314
Като инженер също трябва да знаеш, че всяка нова стъпка в подобряване на качеството струва много повече от предходната. И един плюс в повече за енергийна ефективност може да струва много пари с минимално подобрение. Освен това всичко си има цена и, да си кажем правичката, високата икономия на ток и вода често водят до по-лошо изпиране и изплакване. А после спестеното на година база съвсем не е кой знае какво, конкретно за пералнята.

Иначе евентуални причини за по-висока цена мога да измисля (без да гарантирам, че е така) - по-качествени лагери, по-висока устойчивост на ръжда, по-висок клас електроника, по-голямо тегло...

Общи условия

Активация на акаунт