Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 38 491
  • 723
  •   1
Отговори
# 525
Ако дадеш линкове, а не скийншотове, ще ти кажем. На никого не му се търси и изписва модели. Не сме енциклопедии, та да се сещаме за всеки модел и модификация на модел.
Само ще ти кажа, че така както си гледам на картинката, това са два уреда с доста различни обеми на барабаните. Върни се и прочети последните 2-3 страници и виж питането на потребител "Шефа Антонио"

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 17:44 от petiaivanov

# 526
# 527
В случая AEG-то е с малък барабан, Боша с по-голям, ако това ви е бюджета конкретно по-дпбре Боша в случая, има и автоматично дозиране.
Иначе за 1599 лв може да вземете голямо АЕГ с дозиране.
Преценете кое повече ви устройва, аз бих предпочел по-големият барабан, има и по-бюджетни АЕГ за 9 кг.

# 528
Размерът на Бош, който включва и вратата на уреда е 63.6 см. Вижте схемата от линка, който ми дадохте.
Размери (В x Ш): 84.8 см x 59.8 см
Дълбочина: 59.0 см
Дълбочина с вратата: 63.6 см

АЕГ:
Размери ВxШxД в мм: 847x597x576
Максимална дълбочина (мм): 599

За мен, като програми и функции, АЕГ са по-добрите перални.

# 529
В случая AEG-то е с малък барабан, Боша с по-голям, ако това ви е бюджета конкретно по-дпбре Боша в случая, има и автоматично дозиране.
Иначе за 1599 лв може да вземете голямо АЕГ с дозиране.
Преценете кое повече ви устройва, аз бих предпочел по-големият барабан, има и по-бюджетни АЕГ за 9 кг.
Може ли линк към АЕГ за 1599 лв ?

# 530
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr73944qe

Малко по-висок клас, но без автоматично дозиране. За сметка на това има пердварително смесване на вода с препарат. И други разлики има.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-aeg-lfr83844ve

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 18:31 от petiaivanov

# 531
petiaivanov,На първата пералня от линка дълбочината не ми отговаря 631мм няма да мога да си отварям шкафа.

# 532
petiaivanov,На първата пералня от линка дълбочината не ми отговаря 631мм няма да мога да си отварям шкафа.
Ами то и тази (Бош), която първо беше харесала и даде скрийншотове, също е толкова дълбока, както вече написах.

Последна редакция: нд, 04 авг 2024, 21:42 от petiaivanov

# 533
Добре де, арматура, желязо, стомана или каквото е там 😊 Извинете за неподходящата дума.
В стените няма винкел.

# 534
За дамата с шкафа и пералнята - дали не може в краен случай да се преработи шкафът, за да се събере пералня по избор, а не според шкафа?

# 535
Кубратова, не не може защото това означава цяло ново кухненско, а финансово нямам тази възможност.

# 536
Кубратова, не не може защото това означава цяло ново кухненско, а финансово нямам тази възможност.
Сетих се, че по такъв точно повод навремето татко лично преработи само един шкаф. Понякога такова решение не е нито сложно, нито скъпо, но не ти знам шкафовете и положението, само предложих, ако има възможност. Друга възможност е преработването на вратичката на шкафа - да е сгъваема и тогава ще се отваря далеч от люка на пералнята. Ако има снимка или схема, ще е по-лесно за ориентация, но предполагам, че щом се касае за пречка при отварянето, шкафът трябва да е ъглов.
На този принцип:    https://www.ikea.bg/products/idanas-shkaf-sas-sgavaemi-vrati-121x135-sm/20458823/

# 537
https://www.technopolis.bg/bg/Domakinski-elektrouredi/Peralni/Pe … 5BC¤tPage=0
Аз съм с първата
И двете 60см., но аз както и да я меря ги виждам по-малко.

# 538
Кубратова, ето снимка на шкафа

# 539
Нямаш койзнае какъв избор. Дори не е добре да обръщаш отварянето на вратата на шкафа, че не е ясно дали няма да закача люка на пералнята.
Другият вариант е да мушнеш сушилнята под плота, а пералнята да отиде на нейно място, но като гледам на снимката, май  и сушилнята надстърча.
Ако решиш да вземеш АЕГ от първото си питане, иди в магазина и хубаво измери.

Скрит текст:
Бясна съм на майстора на кухнята
Единственото нещо, за което се сещам, гледайки снимките, е да се преработи вратичката на шкафа, което не би трябвало да е скъпо. Какво имам предвид: на страната откъм пералнята да се сложи една 10-15 см бленда, а ширината на вратичката да се намали и пантите да се захванат на блендата. Така ще имаш една малка част от шкафа, която ще е глуха, но пък няма да ти пречи да си ровиш из него. Надявам се, че ме разбра.

Нарисувах го много грозно, но не ме бива в правите линии:
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 05 авг 2024, 09:29 от petiaivanov

Общи условия

Активация на акаунт