Всякакви въпроси за пералнята - тема 18

• 35 280
  • 723
  •   1
Отговори
# 675
Ariston към момента са много, ама много зле. Вижте, че само в Зора ги продават и това не  е случайно. Там, където свършват цените на Аристон, общо-взето започват на свестните марки.  Това също не е само заради марката.
LG нямат ремък, но са с директно задвижване, което яде място от казана. И там си има кусури с магнитите понякога. Отделно са с тънички ламаринки. Ако се спрете на LG, гледайте да е от високия им клас.

# 676
Ariston към момента са много, ама много зле. Вижте, че само в Зора ги продават и това не  е случайно. Там, където свършват цените на Аристон, общо-взето започват на свестните марки.  Това също не е само заради марката.
LG нямат ремък, но са с директно задвижване, което яде място от казана. И там си има кусури с магнитите понякога. Отделно са с тънички ламаринки. Ако се спрете на LG, гледайте да е от високия им клас.

Ние като взехме най-високият клас LG със сушилня бонус, перем та дрънкаме. Joy Ама поне пере добре.

# 677
Здравейте, доскоро бяхме с Hotpoint Ariston (от 2016г.) и 2 малки деца. Безотказно пране, никакви грешки. Всичко беше 6, но от скоро издава шум при центруфуга. Лагера си е заминал и не може да се смени, трябва целия барабан. Сега се чудя между нов модел  Hotpoint Ariston и LG. Препоръчват ни LG, защото нямало ремък и можело да се отвори и смени лагера, ама сигурно имат друга слабост 🤔 Иска ми се да събера повече мнения
Нито една от посочените.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 08:04 от niljaniljo

# 678
  • Велики Преслав
Петя, ще си позволя малко да те поправя. Наистина Аристон бяха уникални боклучи по едно време, но сега имат серия (чисто копие на whirlpool) която е почти 90 кг, с много дебел казан, окачване на три амортисьора, като АЕГ със стабилна електроника, много дебел барабан и с хубави програми. За тая говоря https://zora.bg/product/h8-w946wb-eu-1400-obmin-900-kg-a-byal#product-description

Ето го и whirlpool-a https://zora.bg/product/w8-w046wb-ee-1000-kg-1600-obmin-a-byal

# 679
Ами добре, но аз нито за едната, нито за другата бих платила. Програмите също не ми харесват, въпреки окачване, дебелина на казана и джет системата. Пере много бавно.
Искам уред, който аз да командвам, а не той мен.

# 680
Колко дълго пере този Уърпул ? Интересно ми е , щото и старият ми переше доста дълго , та да сравня , но нещо ми е бавен интернетът и не зарежда сайтът .
Между другото , Miele-то също пере доста дълго . Програмата Памук на 60C е 2часа и 30 минути и точно толкова пере . Дори и един парцал да сложа, пак толкова , доста изнервящо . Памук на 40C е 2часа и 40 минути , но в началото мери и винаги излиза 1час и 39 минути , отново си спазва измереното време . С опцията Short е 1:14 на 40C и 1:59 на 60C . Синтетиката също е дълга - 2 часа .

# 681
  • София
Здравейте, влизам за препоръка за пералня, ако може да не е АЕГ. Измъчихме се с една пералня със сушилня AEG L9WBC61B, с термопомпа, навремето преди 6г. я избрах като едва ли не най-добрата комбинирана, нали не е ок по принцип комбиниран уред,  обаче не извадихме късмет. Не сушеше добре. После  започна и да не пере добре. Непрекъснато проблеми с програмите, спира, върти дълго, несъотвестващо на изписаното време, не центрофугира, не може да се отвори и какво ли не. Около четири пъти майстори са идвали, първият я хвалеше, нещо я настрои, поработи един месец и пак отново проблеми, пак го викаме и пак работи известно време и пак си почна с проблемите. Последно идва друг техник и каза, че този модел давали  проблеми и вероятно става дума за някоя от платка, не е ясно коя обаче, а са скъпи. Днес пак направи мизерия, не центрофугира на обичайна програма, ръчно даваме изплакване и центрофугиране, понякога по два три пъти, за да се получи, после не може да се отключи. Та моля дайте съвет за нещо добро, ако е възможно до 1000 лв. или няма такова? Техникът каза, че само Миеле си струва, ама пусто много пари....

# 682
  • София
Здравейте, влизам за препоръка за пералня, ако може да не е АЕГ. Измъчихме се с една пералня със сушилня AEG L9WBC61B, с термопомпа, навремето преди 6г. я избрах като едва ли не най-добрата комбинирана, нали не е ок по принцип комбиниран уред,  обаче не извадихме късмет. Не сушеше добре. После  започна и да не пере добре. Непрекъснато проблеми с програмите, спира, върти дълго, несъотвестващо на изписаното време, не центрофугира, не може да се отвори и какво ли не. Около четири пъти майстори са идвали, първият я хвалеше, нещо я настрои, поработи един месец и пак отново проблеми, пак го викаме и пак работи известно време и пак си почна с проблемите. Последно идва друг техник и каза, че този модел давали  проблеми и вероятно става дума за някоя от платка, не е ясно коя обаче, а са скъпи. Днес пак направи мизерия, не центрофугира на обичайна програма, ръчно даваме изплакване и центрофугиране, понякога по два три пъти, за да се получи, после не може да се отключи. Та моля дайте съвет за нещо добро, ако е възможно до 1000 лв. или няма такова? Техникът каза, че само Миеле си струва, ама пусто много пари....

Ако искате да е само пералня, до 1000 лв има нелоши модели, например тази:

https://techmart.bg/Перална машина Bosch WAN28266BY

Имам и Miele, и Bosch, и мога да кажа, че Бош-ът никак не е лоша, въпреки, че е по-малка и афиф от тази. Тази е с голям барабан, 65 литра, с триточково окачване на казана и 3 амортисьора, което я прави по-стабилна и по-здрава от повечето перални, които са само с 2 амортисьора. Има достатъчно програми плюс опция за съкращаване на времето, както и куп други предимства - тиха е, има надежна защита от протичане и т.н.

Ако искате комбиниран уред, там изборът е по-ограничен и ценита са други. Има отделна тема за тях: https://www.bg-mamma.com/?topic=1618272

# 683
Здравейте, влизам за препоръка за пералня, ако може да не е АЕГ. Измъчихме се с една пералня със сушилня AEG L9WBC61B, с термопомпа, навремето преди 6г. я избрах като едва ли не най-добрата комбинирана,
Скрит текст:
нали не е ок по принцип комбиниран уред,  обаче не извадихме късмет. Не сушеше добре. После  започна и да не пере добре. Непрекъснато проблеми с програмите, спира, върти дълго, несъотвестващо на изписаното време, не центрофугира, не може да се отвори и какво ли не. Около четири пъти майстори са идвали, първият я хвалеше, нещо я настрои, поработи един месец и пак отново проблеми, пак го викаме и пак работи известно време и пак си почна с проблемите. Последно идва друг техник и каза, че този модел давали  проблеми и вероятно става дума за някоя от платка, не е ясно коя обаче, а са скъпи. Днес пак направи мизерия, не центрофугира на обичайна програма, ръчно даваме изплакване и центрофугиране, понякога по два три пъти, за да се получи, после не може да се отключи. Та моля дайте съвет за нещо добро, ако е възможно до 1000 лв. или няма такова? Техникът каза, че само Миеле си струва, ама пусто много пари....
От къде е купена? Имам същата на 7 г. и не създава никакви проблеми. Пере и суши перфектно.
Иначе вижте някой Бош.
https://www.tehnomix.bg/peralnya-bosch-wgg244z5by-9-kg-speed-per … stain-1400-ob-min

# 684
  • Somewhere beyond the moon and stars
Във връзка с предишните коментари отбелязвам, че разликите между 4-та и 6-та серия на Бош не са малко, струва си да погледнете и двете.
Само че при Бош програмите пак са доста дълги (около 3-3.30 ч. за еко и памук са при моята, 9 кг) за пълно зареждане. Не ги съкращава. Разбира се, има по-бързи програми, но те не са за пълно зареждане. Факт е, обаче, че пере добре.
Най-бързо се "ошетва" (от тези, които аз съм ползвала) един Самсунг с инверторен мотор, там всичко се съкращава до 40 мин или 1.30 ч.

# 685
Във връзка с предишните коментари отбелязвам, че разликите между 4-та и 6-та серия на Бош не са малко, струва си да погледнете и двете.
Само че при Бош програмите пак са доста дълги (около 3-3.30 ч. за еко и памук са при моята, 9 кг) за пълно зареждане. Не ги съкращава. Разбира се, има по-бързи програми, но те не са за пълно зареждане. Факт е, обаче, че пере добре.
Най-бързо се "ошетва" (от тези, които аз съм ползвала) един Самсунг с инверторен мотор, там всичко се съкращава до 40 мин или 1.30 ч.
Тази, която предложих, има Speed perfect и по си струва от 4 серия за разлика от около 150 лв.
Eco-програмите са с фиксирана дължина. Останалите не са.

# 686
  • София
От къде е купена? Имам същата на 7 г. и не създава никакви проблеми. Пере и суши перфектно.
От някакъв интернет магазин, но не от популярните, мисля, че от Варна чак я докарваха, просто там цената беше най-добра, може би сме случили на конкретно некачествен уред. Благодаря за препоръките, търся само пералня, вече с комбиниран уред няма да рискувам. А Електролукс да препоръчате подобен на Бошовете? Къде ги давате старите електроуреди? А че моята и работи, но едвам и къса нервите, мъжа ми ежедневно се бори с нея Smile

# 687
От някакъв интернет магазин, но не от популярните, мисля, че от Варна чак я докарваха, просто там цената беше най-добра, може би сме случили на конкретно некачествен уред. Благодаря за препоръките, търся само пералня, вече с комбиниран уред няма да рискувам. А Електролукс да препоръчате подобен на Бошовете? Къде ги давате старите електроуреди? А че моята и работи, но едвам и къса нервите, мъжа ми ежедневно се бори с нея Smile

Скрит текст:
Най-вероятно е била изпускана и удряна щом отначало не е сушала както трябва. Повредена е била термопомпата, а явно и други неща. Просто са ви продали дефектен уред и цената не  е била случйна.
По-добри от Бош-овете от горните линкове:
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew8f249ps
https://www.tehnomix.bg/peralnya-electrolux-ew8f249psc

https://www.tehnomix.bg/catalog/product_compare/index/uenc/aHR0c … UzNDg4NzA2MTM%2C/

Последна редакция: вт, 03 сеп 2024, 10:36 от petiaivanov

# 688
  • София

Ние като взехме най-високият клас LG със сушилня бонус, перем та дрънкаме. Joy Ама поне пере добре.
Моите не дрънкат така😬

# 689

Моите не дрънкат така😬
Слава Богу, майка ми въобще не я забелязва в отделни помещение е, но аз като отида на гости се възмущавам Joy

Общи условия

Активация на акаунт