91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 86 335
  • 551
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Русалке, Беате Кайзер е от тази година... няма да коментирам какви са последиците от нейното ... присъствие. Затова попитах.

Мр Ян, благодаря, обнадежди ме!
Не че нещо, Ноеми, ама какво пречи въпросната дама ( добра или лоша не знам) , след като бъде съответно пообучена, да преподава  в ДСД немски в 10, 11 и 12 клас, както е с  Мюнх,  Янше, Краузе, Маринов, Карадаг, Берент..Те влизат в ДСД като немската половина  в подготовката за ДСД изпита (другата е бг преподавателят) без да преподават предмета, който иначе водят в лайстунг.Или пък на зайците в 8-ми да я  пуснат....

# 76
  • София, Лагера
Не се чувствам комфортно да давам негативни коментари в публичното пространство. Аз съм лесно разпознаваема и със своето (специфично) име, и със снимката си. Не искам мои коментари да се отразят на сина ми. И той изрично ме помоли да се въздържам.

Русалке, супер е, че тези учители влизат в ДСД! На част от тях съм страхотен фен!!! (Лукас Хилгеман не влиза ли, или просто не си го споменала?)

Уонка, има много въпросителни. Докато детето ти стигне 10 клас, много учители може да се променят. За добро или за лошо. И не само в НЕГ, а навсякъде. Също и интересите на децата се променят. Навсякъде има добри и не толкова добри учители.
За НПМГ биология и на нас ни беше сериозна дилема. Но не съм проследявала там какво се случва. Синът ми беше голям фен на Дойнов, който му водеше курсовете. Не знам дали на вас би ви се паднал.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 15:41 от Ноеми

# 77
  • София
Аз не съм очаквала да коментираш, Ноеми Simple Smile, само споделих, че е възможно въпросната дама да се окаже в часовете и на ДСД в някой момент. Това не важи само за нея (тя беше просто пример), а и за  новите попълнения, които ще заместят тръгващите си.  Ако, разбира се, нещо не се промени в досегашната схема при нов директор. Но по този параграф не мисля, че би имало промяна, все пак вероятно и немският отдел има думата.

За Хилгеман трябва да каже някой,  чието дете в  ДСД е при него (ако въобще влиза в ДСД). Останалите и сега, и предишни години са  преподавали на ДСД. Но ти сякаш малко неправилно си го представяш или поне аз останах с такова усещане - те  не влизат да преподават всичките в един клас, днес този, утре онзи. Примерно нека вземем някой 10 или 11  клас  ДСД- имат си децата  немски с  български учител  толкова часа и немски с ЕДИН  от изброените немци толкова часа. Другите германци не им преподават, може да им  се паднат обаче в комисията на  устния в 12 клас.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 16:18 от пенсионирана русалка

# 78
  • София
Моят син, мисля, е  доволен от Беате Кайзер, тя едно симпатично дребосъче, неотличимо от гимназистите Grinning  Иначе сега си тръгнаха Янше, Мюнх, Маринов и май Берендт, явно на есен ще има нови.

# 79
  • София
Много ще се радвам, ако това  недоразумение Берендт си заминава. Дано да е така.

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 17:13 от Skiorche

# 80
  • София
Много ще се радвам, ако това  недоразумение Берендт си заминава. Дано да в така.
Песента   в изпълнение на Марги Хранова и   Вили Кавалджиев от "Оркестър без име" - нали й знаеш заглавието...Е, то важи за  Хер Доктора Wink

Последна редакция: сб, 06 юли 2024, 17:35 от пенсионирана русалка

# 81
Моля ви, споделете повече за въпросната учителка. В момента дъщеря ми се чуди кое училище да избере (има бал за навсякъде) и подобна информация би била много полезна. Гледам в сайта, че преподава по биология. И ако имате някакво сравнение на нивото на преподаване на природните науки в НЕГ и НПМГ, би било интересно да споделите.
Извинявам се, че се намесвам, но природните науки в езиковите гимназии са профил в 11 и 12 клас. В 9клас се взима материала за 2 години, най-вероятно на чуждия език.
В НПМГ в съответната паралелка се учат усилено съответните природни науки още от осми клас. Няма езикова година както в езиковите. Нещата са трудно сравними и зависи какво търси и цели човек, както и колко е сигурен, че иска да се профилира в осми клас.

# 82
  • София
Много ще се радвам, ако това  недоразумение Берендт си заминава. Дано да в така.
Песента   в изпълнение на Марги Хранова и   Вили Кавалджиев от "Оркестър без име" - нали й знаеш заглавието...Е, то важи за  Хер Доктора Wink
Важи и за жена му.

# 83
  • София, Лагера
Влизам да споделя, макар че в този момент фокусът е в новоприетите НЕГчета.
Синът ми (лайстунг, сега ще бъде 12 клас) беше в Берлин на "пробен университет" с химия и биология.
Беше впечатлен колко по-високо е нивото на чуждестранните деца в сравнение с местните. Един от преподавателите му е казал, че нивото му на академичен немски е като новото на първокурсник в университета.
С това не паравя реклама на сина ми. Той не е сред отличниците в класа си. Правя реклама на Лайстунг преподаването. Тегаво е, ама очевидно си струвало.
За съжаление брат му за малко няма да се пребори да влезе в 1НЕГ, влиза в 73то, но такъв му бил късметът...

# 84
  • тук-там
Ноеми, изчакайте! Стискам палци на малкия!

# 85
  • На планетата Земя
Ноеми, аз пък ще похваля момчето ти! Браво! Пожелавам му изключително успешен 12-ти клас и да сбъдне всичките си кандидат-студентски мечти! Satisfied Blue Heart Той към кои унита се е насочил за момента?

Успех и на седмокласника! Стискаме палци! Flowers Four Leaf Clover

Много позитиви си има този лайстунг. Вече една година мина от завършването, но току се сещам за различни моменти и детайли, които са й полезни в момента в университета, неща, които помогнаха и улесниха самото кандидатстване ... Nature High Brightness

# 86
  • София, Лагера
Ноеми, аз пък ще похваля момчето ти! Браво! Пожелавам му изключително успешен 12-ти клас и да сбъдне всичките си кандидат-студентски мечти! Satisfied Blue Heart Той към кои унита се е насочил за момента?

Успех и на седмокласника! Стискаме палци! Flowers Four Leaf Clover

Много позитиви си има този лайстунг. Вече една година мина от завършването, но току се сещам за различни моменти и детайли, които са й полезни в момента в университета, неща, които помогнаха и улесниха самото кандидатстване ... Nature High Brightness
О, много мило, Милето! Purple Heart
Още не се е насочил към конкретен университет, но Берлинския няма да бъде. Не му хареса. А... на тези години има и други важни фактори за взимане на решение Smiley. Приятелката му (прекрасна млада дама от съседния лайстунг) иска в Хайделберг. Аз също съм много "за", градчето е страхотно, университетие са добри, имам приятели, които живеят там и могат да помогнат с нещо, в случай на необходимост.
Но да поживеем, да видим. На тези години нещата са много динамични, не знам след 3 месеца какъв акъл ще му дойде.
Едно е сигурно - медицина не иска, иска химия - биохимия - накаква такава специалност. Като цяло му се занимава с научна дейност, рисърч.

Малкият... е малко уплашен от лайстунга, защото много се учи. Той е друга бира, дава си зор, но не е фокусиран и целеустремен като брат си. Та го мисля дали си струва, все пак идеята на образованието не е да пренатегнеш детето и да се измъчи.

Което ме подсети да попитам: имате ли идея, дали Христемова ще преподава на на новите 8-класници?

# 87
  • На планетата Земя
Хайделберг е едно чудесно място за това, към което се е устремил. Дано им се получи и на двамата! Flowers Four Leaf Clover

# 88
  • София
Влизам да споделя, макар че в този момент фокусът е в новоприетите НЕГчета.
Синът ми (лайстунг, сега ще бъде 12 клас) беше в Берлин на "пробен университет" с химия и биология.
Беше впечатлен колко по-високо е нивото на чуждестранните деца в сравнение с местните. Един от преподавателите му е казал, че нивото му на академичен немски е като новото на първокурсник в университета.
С това не паравя реклама на сина ми. Той не е сред отличниците в класа си. Правя реклама на Лайстунг преподаването. Тегаво е, ама очевидно си струвало.
За съжаление брат му за малко няма да се пребори да влезе в 1НЕГ, влиза в 73то, но такъв му бил късметът...

Ноеми, дъщеря ми сега ще бъде 11 клас в Лайстунг, а на сина ми не му достигат 2 точки за 91 НЕГ и също е приет в 73то. Дано децата имат късмет и ги приемат на второ класиране!

# 89
Ноеми, благодаря за споделеното.
Ние днес бяхме в НЕГ и записах малката.
Не го бях виждала училището от вън и от вътре, така в детайли,  но ми се видя, като казарма или болница. Стерилност лъхаше. Може би, защото го сравнявам с училището на голямата.
Поне дамите, които приемаха документите, господина, който ни посрещна на входа със списъците с БАЛ-овете и Директорката ми се видяха мили.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 12:09 от Паневритмия

Общи условия

Активация на акаунт