91 НЕГ "Проф. Константин Гълъбов" - Тема 11

• 92 707
  • 600
  •   1
Отговори
# 90
  • Sofia
И аз я записах днес - официално съм НЕГ-ърска майка. Много стройна организация по записването!
Говорих си с г-жа Христемаова, но не ми беше удобно да я питам дали тя ще води 8-ми клас.

Mileto, Ноеми, а и всички запознати, тя рибата в морето, аз слагам тигана на печката, но все пак - за дете, което няма никакъв интерес към химия и биология, мъка ли ще бъде Лайстунг?

# 91
  • тук-там
Много от съучениците на моята щерка нямаха интерес към химия и биология, но се чувстваха добре. Имаше и такива, които се преместиха в ДСД или искаха, но не им се получи. Милето може да е по-конкретна, тъй като дъщеря и след профил биология и химия, сега учи архитектура.

# 92
  • София, Лагера
И аз я записах днес - официално съм НЕГ-ърска майка. Много стройна организация по записването!
Говорих си с г-жа Христемаова, но не ми беше удобно да я питам дали тя ще води 8-ми клас.

Mileto, Ноеми, а и всички запознати, тя рибата в морето, аз слагам тигана на печката, но все пак - за дете, което няма никакъв интерес към химия и биология, мъка ли ще бъде Лайстунг?
Изразявам лично мнение: Да, мъка е. Както всяко нещо, което правиш без хъс и по задължение. Също така, ако детето няма да се развива в тази посока, аз не виждам смисъл да се профилираш толкова в нещо излишно.
С това не казвам, че няма деца, отишли по хубави университети с технически или други спацалности. Казвам само, че ако детето ми няма фокусиран интерес, за мен не си струва мъката.

# 93
LaughingLaughingLaughing
Това ми хареса...

# 94
  • На планетата Земя
И моето момиче нямаше афинитет към химията и биологията. Причините да избере лайстунг бяха по-различни, беше много щастлива от избора си.
Химията й беше по-неприятна, макар че беше доволна от преподаването на Симеонова и на Бергман.
А с биологията просто нямаха късмет. Хепфер си беше тръгнал, нямаха дълго време немски учител, накрая дойде Хилгеман, от която не научиха много във времето до забременяването й. Тя все пак избра за матура биологията, справи се много добре и бих казала, че си беше истинска самоподготовка (нашите деца са истински бойци, ако още не сме го разбрали, подчертавам).

В крайна сметка това, че се спря на немската паралелка, много й помогна при кандидатстването. Природните науки като част от хорариума, както и матурите, които се полагат, бяха от огромно значение за кандидатстването й. За ТУМ беше важно, за ETH Цюрих изключително важно и определящо приема й.

aniK, много се радвам за вас!

Паневритмия, бързо ще научите лафовете, надявам се да си създадете и вие нови, за да ви се радваме Candy

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 16:15 от Mileto

# 95
  • София, Лагера
Да, според мен много зависи от учителите. Хилгеман беше цвете.... паля свещи да се върне от майчинство!

Скрит текст:
Аз изразих мнение просто като потърпевш от лош личен избор. Пет години драх гащи в УНСС и се мъчих с Финанси, не ща и да ги чуя! Изкласих със зор. После записах втора магистратура по сърце и там си ми беше песен, учех с кеф, имах отлични оценки и дори на защитата на дипломнта работа чак ме поканиха да преподавам Simple Smile

# 96
  • На планетата Земя
Ноеми, добре, че си намерила мотивация, а не си се оставила на течението, и си потърсила твоето. Purple Heart

Ау, това, което споделяш .... не съм следила нещата през изминалата година. Кой им е преподавал по биология, зле ли е било положението?

# 97
  • София
Малкият ми син не е мислил да продължава с химия и биология от самото начало, но беше убеден, че иска лайстунг. Не го виждам супер много да се претоварва с учене, не е и много рахат, де, но определено му харесва там.

# 98
  • тук-там
В уни да сбъркаш и да учиш нещо, което не ти е на сърце, според мен е доста по-тегаво. По-осъзнат е човек и по-малко гъвкав. Но според мен малко деца знаят в 8-ми клас какво искат да учат след гимназията. Така че не избират лайстунг заради профила, а по други критерии. Но и аз като Милето смятам, че лайстунг даде много на дъщеря ми. Не съм я видяла нито да се зори твърде, нито съм чула да се оплаква. А ученето по немската система се отблагодарява по-късно в немския уни.

# 99
  • Плевен
Здравейте. Аз днес също записах сина ми. Бяхме в 203 стая, но така се бях притеснила, че не запомних нито едно име. Помня само сините очи на една слаба и крехка жена, която води певческия състав на училището. Не съм мислела, че ще учи в НЕГ, някак от пети клас за СМГ го гласях, а той сякаш, за да ми угоди писа първо желание СМГ и на второ немска. Не иска да чака за второ класиране, аз също предпочетох да не чакам, защото вероятно ще го приемат в СМГ, а на него сърцето му май друго говори. Та, нека да е НЕГ, пък дано има късмет и да намери своето място в училището, да учи с желание (което до момента изобщо не прави), за да си изпълни целите, които доколко са негови, доколко са повлияни от по-големи негови приятели - не знам… Емоционално ми е. Това седмокласно изживяване го приемам като първата му по-сериозна стъпка към порастването…

# 100
  • Sofia
Много благодаря за споделеното за Лайстунг! Revolving Hearts Ще го мислим към края на 8-ми клас, а пък може и да не се класира. Сега знаете следващото ми притеснение - в коя паралелка ще попадне Confounded

Ние също се записахме в 203 стая - освен ръкововодителката на хора, там беше и дама, която е учител по математика, но не се представи с име. Предложиха някакви допълнителни занимания през уикенда по някаква програма - освен хóра, занимания по лингвистика, приложна математика, БЕЛ (ще ги води мъж г-н....?) и информационни технологии. Не посочих нищо предварително, че ТЯ не беше с мен, а и не знам как ще реагира, ако отново ѝ заема уикендите. Ще може в началото на учебната година сама да избере.

# 101
Много благодаря за споделеното за Лайстунг! Revolving Hearts Ще го мислим към края на 8-ми клас, а пък може и да не се класира. Сега знаете следващото ми притеснение - в коя паралелка ще попадне Confounded

Ние също се записахме в 203 стая - освен ръкововодителката на хора, там беше и дама, която е учител по математика, но не се представи с име. Предложиха някакви допълнителни занимания през уикенда по някаква програма - освен хóра, занимания по лингвистика, приложна математика, БЕЛ (ще ги води мъж г-н....?) и информационни технологии. Не посочих нищо предварително, че ТЯ не беше с мен, а и не знам как ще реагира, ако отново ѝ заема уикендите. Ще може в началото на учебната година сама да избере.
Госпожата, която е ръководителна певческия хор беше изключително мила и усмихната.
Въобще не бяхме притеснени с детето. По-скоро любопитни.
Аз да попитам нещо друго. Някъде четох, че в училището или около него има много хубава пекарна.
Дайте идея, къде се хранят децата.

Последна редакция: вт, 16 юли 2024, 12:10 от Паневритмия

# 102
  • София
Пекарната се казва Пунто Россо 2, има вкусни неща в италиански стил. Синът ми често си взима от там храна или от Витошка.

# 103
  • София по рождение
Здравейте и от мен!
След 12 години пак съм тук.
Ноеми, Аник, идвайте!

На приетите пожелявам да попаднат на съвестни учители.
Синковеца като разбра, че има футборен отбор, който тренира редовно и ходи по състезания, съвсем се размаза.
Супер организация при записването.

# 104
  • София, Лагера

Дайте идея, къде се хранят децата.
Баничарницата пред БСП, в "шефката" срещу училище има принцеси и хот дог, има пици в сградата на БСП, Березка на кьошето с Ботев, в Лидл на Алабин има закуски. Палачинки има на Витошка, там има и 3 пицарии. Отскоро има и Минимарт, там има закуски.

Общи условия

Активация на акаунт