Майски бебета 2024г. - Тема 14

• 30 050
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
На мен ми остана утре да ме дойдат сутиените за кърмене,това ми беше последната задача.Дълго време неможах да намеря големи размери.Гърдите са ми направо бомбастични.

Дени , би ли споделила откъде намери голям размер сутиен . И аз съм с огромни гърди и не мога ,и не мога да намеря .

Zoya ,честито бебче ! Да е здрав,силен и смел Явор !

# 466
Еха, днес бебевалежът е сериозен и април завършва подобаващо 😊 Честит да е Явор! Да бъде здраво и щастливо детенце. 💙

Yana, бързо възстановяване! Много надъхваща история!

pauly, в амбулаторните листове от прегледите ти и ФМ не пише ли степен на зрялост? При мен винаги го вписват като информация. Моята до скоро си беше 1 към 2, и чак сега отбеляза, че е станала 2 към 3.

# 467
Честито и тук на малкия Борис (Karina*), както и на бебе Янина (EllieFromTheValley)! Добре дошъл да е и бебе Явор (Yana.KS)! ❤️ Нека всички растат здрави, засмени и безгрижни, а мамите бързо да се възстановявате. 🍀😊

Успях най-сетне да обновя и списъка с бебчета. 🥰

# 468
Страхотна история за раждане Yana ❤! Нека при всички ни мине така леко и безпроблемно! Пожелавам на Явор много здраве и безгрижно детство!

# 469
LucyFord, при мен фактора за бързото раждане е малката разлика между децата - година и 8 месеца. Отделно много движение през цялата бременност, с баткото постоянно навън, нямах време да почивам.
Сега слушах и доста внимателно акушерката, изпълнявах всяка една команда за вдишване, напън и издишане. При първото раждане го казах малко на усет и не ми се получаваха нещата като този път.

# 470
lucy, на мен много ми помогна таткото да ми брои- първо до 6, накрая до 5. И така 1-6 вдишвах, 1-6 задържах, 1-6 издишвах. На напъните е важно да ти е удобно и да си задържиш дъха. В момента, в който се наместих удобно и разбрах, че не трябва да издишвам родих за 2-3 контракции. Също моите контракции ме боляха в кръста и ми помогна таткото да ме гали там, докато съм се облегнала някъде и да се търкалям на топка между контракциите. За самите контракции ми беше най-удобно да съм права и да се правя леки кръгови движения с ханша. Реално моето раждане щеше да е по-безболезнено, ако не бях вързана 80% от времето на тонове. Понеже знам, че и ти ще си ВБАК акушерката ми каза, че почти всички руптури стават до 7 см разкритие и като направих 7 ме пусна да се разхождам, но пък пак трябваше тонове, когато ми се спука мехура...
Като цяло имаше какво да се желае, но имам хубави спомени от раждането ☺️

# 471
Честито бебе и от мен на Yana.KS Heart
Много хубаво са се развили нещата като чета,леко и бързо раждане.Живи и здрави бъдете цялото семейство. Heart
desolina79,сутиените за кърмене си ги поръчах от ОЛХ от една жена,която не ги е ползвала почти.На Есмара са,има ги в Лидл понякога,но и там не успях да намеря голям размер.Даже миналата седмица ги имаше.А тези в случая са 90 с.

# 472
  • София
Yana, честит да е Явор! Здрав, весел и послушен!
Аз се замислих дали да не си сложа в багажа и свещички Профенид. За всеки случай. Не че в болницата няма, но не знам в състояния ли ще съм изобщо да сляза пърите дни. Може и да не ми потрябват изобщо. Момичетата със секцио ще носите ли? А тези които са слагали, помагат ли?

# 473
Тези свещички съм чула,че били много добри.На моя мъж даже ми бяха изписани за дископатия,но така и не ги ползва.Аз няма да нося лекарства.Предполагам,че има аптека покрай болницата,ако случайно никой нищо не ми даде при нужда.Ама термометър ще нося,че е в списъка на болницата.

# 474
Помагат свещичките и при секцио и при естествено. Сега ме е яд, че не можех да ги слагам, че след рициновото масло ме болеше от тях и се притесних. Също ми бяха изписани и след секциото, защото бях възпалила 1 конец, а те имат и противовъзпалително действие.

# 475
Имат всичко в болницата поне в нашата дори на тонове видях че имат заредени в една витрина,преди даваха дори без да си поискаш 💯

Честит нов месец!!!
Нашият!!!🌸🌸🌸

# 476
Да,нашият месец започва.Обратно броене Grinning Пожелавам ни да е изпълнен с щастие и само хубави моменти Heart
Аз съм и рожденничка през Май,ще видим моя бебо ако си прекара термина,може да се роди на рожденият ми ден Grinning

# 477
Добро утро Simple Smile честит месец Май и от мен и честит ден на труда, все пак да си бременна си е бая бачкане, както разбрахме 😀

Според вас рано ли е да стерилизирам помпата и да я прибера в плик за болницата ? Терминът ми е на 21-ви май. Също и за бибките.

# 478
Момичетата със секцио ще носите ли? А тези които са слагали, помагат ли?
Много помагат. На мен ми даваха в болницата, не съм носила.

# 479
Моя термин е за 18 май имам дата за секцио и още не съм я стерилизирала нищо,само пране,гладене,сака готов и така.
Има време лесна работа,мисля че на втория ден казаха да ползваме помпата.

Момичета вече съм забравила профенид къде се слагаха 🤷

Общи условия

Активация на акаунт