Азиатска козметика и грим - тема 28

• 77 011
  • 759
  •   3
Отговори
# 390
Harpalike, най-много съм доволна от измивното нещо Artemisia на Missha (което може и като глинена маска също да се ползва). С този продукт успешно махнахме  черни точки от носа на сина ми и порите са съвсем чисти сега. Допреди два месеца периодично имаше и по някоя пъпка там. Ползваме това някъде от февруари или март за измивно вечер, но от два месеца почнах да му го прилагам като маска само на носа, около него и брадичката. Голямата промяна я отдавам на това.
В скрит текст ще напиша неазиатските продукти, които ползваше при акне и са ок за 12 г.
Скрит текст:
термална вода Avene, зелената серия с BHA на Caudalie, от която топ продуктът е крем за локална употреба - супер е;
от 14 г. - черния BHA  пилинг на Paola’s Choice, но с мярка и не често, редовно ползва и лилавия крем с BHA пак на тази марка

# 391
С две ръце за Paula's. При мен оправи акне, което мъчих без резултати в дерма клиники.

# 392
Harparlike,и след всеки активен серум за акне/не знам на кой ще се спреш/,не забравяй хидратация!!Даже и преди серума един тонер,за да подготви кожата хидратирана.Сухата кожа е бич за акнето.

# 393
С тинейджъра вкъщи минах на вариант - на 2 месеца козметичка и само се мие с някое щадящо и хидратиращо измивано. Не успявам да му изградя навици и ми писна да пъдарствам, намажи се и т.н , както и нежеланието му да запомни 3 вида опаковки и последователност на нанасяне.

# 394
Да попитам, серумите с витамин С в хладилник ли съхранявате?
Моят е този

# 395
  • София
Благодаря ви! Ще поръчам маската с див пелин на Missha, че и бях хвърлила око за мен. Още ме е шубе да ексфолирам с киселини, че кожата му е чувствителна и по тялото склонна към пресушаване и дерматити.
Зари, чакам го да порастне малко и да намеря читав козметик, че и това не е лесно! Иначе дебнения от типа ти изми ли си лицето хубаво, сложи ли дезодорант, изплакна ли добре косата са адски унизителни и уморителни, ама ги правя, де - просто не искам с още нещо милиционерско откъм рутина да се ангажирам, така че много добре те разбирам и се радвам, че сте намерили работеща формула. Дай боже и аз така!

Пипи, зависи от опаковката на серума и колко мл е - ако е проста пипета и е над 20 мл. ги държа в хладилник.

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 16:10 от Harpalike

# 396
Това с читавия козметик наистина е проблем, и аз съм в търсенете, тази, която го водех напусна, нямам и телефона, от салона не го дават и аз съм в търсене, като прибавим и критерия да е в квартала и става още по-трудно.

Pippi, препоръчват да се съхраняват в хладилник, но аз рядко го правя.

# 397
Зари и Харпа, не помня дали писах, че се опитвам да привикна моя към някаква минималистична грижа (че е на 13++ и почва да прави точки и пъпки). Та в момента ето това:

и

По минимално не мога да го измисля - едни падове и един серум.

# 398
Харпа, мога да споделя какво върши работа при дъщеря ми, но тя е по-голяма и не всичко е азиатска козметика.
Дебнене през годините не е имало. В началото, след безброй напомняния една вечер си поговорихме някои неща. Тя много се разстрои, аз също, но имаше мигновен ефект и тийнката веднага си надделя над мързела и заплеса.

# 399
  • София
И аз се чудя дали падовете на Celimax, които имам да не ги въведа полека + серумът с галалтомицели и ниацинамид на Purito.

Lin, ще ми е от полза, ако споделиш 🌺

Последна редакция: ср, 24 юли 2024, 21:16 от Harpalike

# 400
  • Germany
И моят тийн ползваше падове, че е най-лесно. Измивно, чат-пат крем за акнето, но при него за съжаление нищо не помага. На вълни е положението, тъкмо се поизчисти и всичко започва наново. Мисля че на Зари предложението за козметик е най-добро, но моето диване не се навива. Слънце и плаж със солена вода му действат много добре, но “наесен с песен” пак се започва.

# 401
Харпа, ето от какво е доволна и с видими ползи, но с уточнение, че вече е на 17 и с удоволствие обича да маже и експериментира с бяла козметика. Брат й, почти 10 г, обича да ползва хидратиращите кремове, понеже му харесва как си усеща кожата след тях. Heart

Прецени какво е подходящо за твоето момче на този етап. Аз лично препоръчвам двата продукта на La Roche и добър козметик за почистване на т-зоната, когато се наложи.
Слънце със солена вода и до днес ми действат страхотно не само на на кожата, но и емоционално Simple Smile

Zero Cleansing balm - ползвала е розов и зелен, не усеща разлика
La Roche Posay Effeclair измивен гел
La Roche-Posay Effaclar Duo+M хидратиращ крем за сутрин
COSRX Moisture Power Enriched за вечер
Paula's Choice BHA
The Ordinary Ниацинамид
Finacea Азелаинова киселина
Маската с червен боб на Beauty of Joseon
Слънцезащита Ishtree Hylauronic Acid или Ultra Violette Supreme. За плаж, планина и тренировки ползва друга, водоустойчива Avene.

# 402
  • Prismatica Aerie
Biodance Bio-Collagen Real Deep Mask

Това е хидрогел-маска от две части за дълбока хидратация, стягане на порите и подсилване на кожната бариера. Направена е от 34 гр. висококонцентриран серум и когато кожата абсорбира активните съставки - става прозрачна. Има два начина на приложение - за цяла нощ, като се нанася накрая на вечерната рутина, т.е. след всичко, или за 3-4 часа, след тонер и/или серум.
Състав:
Скрит текст:
Water, Collagen Extract, Galactomyces Ferment Filtrate, Glycerin, Acrylates Copolymer, Niacinamide, Ceratonia Siliqua (Carob) Gum, Chondrus Crispus Extract, Betaine, Algin, Dipropylene Glycol, Agar, Hydroxyacetophenone, 1,2-Hexanediol, Potassium Chloride, Polyglyceryl-10 Laurate, Caprylyl Glycol, Sucrose, Butylene Glycol, Allantoin, Ethylhexylglycerin, Hydrolyzed Hyaluronic Acid, Adenosine, Disodium EDTA, Pyrus Communis (Pear) Fruit Extract, Rosa Damascena Flower Water, Iris Florentina Root Extract, Cucumis Melo (Melon) Fruit Extract, Hedera Helix (Ivy) Leaf/Stem Extract, Dipotassium, Glycyrrhizate, Bifida Ferment Filtrate, Tocopherol, Lactobacillus Ferment, Lactobacillus Ferment Lysate
Не разбрах хайпа около тази маска с непретенциозен състав -  никаква осезаема хидратация при мен. Бързам да уточня, че не съм я слагала за през нощта, няма и да го направя. Това не е опция за мен, но който е сигурен, че спи като мумия, може да се пробва. Първия път я сложих след тонер и есенция,  държах я точно 4 часа, стана напълно прозрачна и започна да се набръчква тук-там. Махнах я и все едно нищо не съм слагала - нито напомпана кожа, нито блясък, нищо.
Вторият ми опит беше със сходен резултат, въпреки, че нанесох няколко слоя тонер, есенция и серум.
Изгледах десетки видеа на всякакви ентусиасти, има доволни и недоволни, за съжаление аз не съм никак впечатлена. Безкрайните часове с нещо на лицето, изобщо не искам и да коментирам.Head Band

В този ред на мисли, споделям няколко любими охлаждащи маски:
Cell Fusion C - Low Ph pHarrier Mask

Cell Fusion C - First Cooling Mask Set

numbuzin - No.4 SOS Icy Soothing Sheet Mask

ROUND LAB - 1025 Dokdo Hydrating Water Gel Mask

# 403
Harpalike, най-много съм доволна от измивното нещо Artemisia на Missha (което може и като глинена маска също да се ползва)...
От споделеното намерих два продукта, които отговарят на описанието, но от кой точно са вашите впечатления?
https://kocos.bg/Missha-Time-Revolution-Artemisia-Pack-Foam-Cleanser-1-1359

# 404
  • Бургас/Пз
Момичета, този ниацинамид бива ли го?? Пратили са ми го като подарък от Стилевана??

Получих и тези двете маски в две стъпки - 100 и 300. Исках да пробвам нещо различно. В другата поръчка чакам и  шотчетата 🤣
https://www.stylevana.com/de_DE/vt-reedle-shot-100-2-step-mask-1st-ck.html

Каталано, на чиста кожа без нищо ли да сложа първата стъпка??

Общи условия

Активация на акаунт