Азиатска козметика и грим - тема 28

• 76 603
  • 759
  •   1
Отговори
# 615
Да, не е включено.

# 616
Агент, изчерпателна както винаги, добра  подборка на продукти.
А, далеч не е изчерпателна, но повечето неща са си доказала се класика!

Добре е да се помни за мазни кожи (особено през горещите месеци), че вечерната грижа трябва да е много хидратираща, но да не се прекалява със сутрешната. Все пак трябва да ни е комфортно, което означава тонер, серум и някакъв любим сънскрийн, който да изземва функциите и на хидратиращ крем. Матиране се постига по много начини - и матиращи листчета, и матираща база за грим, и матиращ ФДТ, и матираща пудра, и матиращ спрей за фиксиране на грим, и матиращ сънскрийн във вид на пудра или спрей или лосион и всякаква комбинация от горните. И колкото по-овлажнена и успокоена е кожата, толкова по-малко себум произвежда - много често мазните кожи са и акнеични и чувствителни, та леки като консистенция продукти и винаги пакетче blotting листчета (хартиени или новото поколение film) - няма нужда да са Шисейдо или Диор Simple Smile

Последна редакция: чт, 22 авг 2024, 18:32 от Agent Provocateur

# 617
  • Варна
Привет ! Пептидите ми са на финала, но и по четено от тук преди време разбрах, че нямало много пептиди в тези,  които ползвам 😃
Моля за препоръки за такива ? Малко съм на ръба даже дали да е корейски , че и на Ординъри и на Паула чета добри отзиви.
Има ли също значение какви да са пептидите при кърмачки ? Или тези забрани  се отнасят само при ретиноидите ?

# 618
Момичета, в каква последователност са тонер, емулсия, есенция, серум, че вече се обърках:laughing:Laughing

# 619
Доколкото знам, няма проблем с пептиди за бременни и кърмачки. Ако греша, ще ме поправят.
Обичам шийт маските на Mary&May с пептиди и колаген! Май ще пробвам и серума им с пептиди.
На Ordinary съм ползвала Бъфет, не с меден пептид, а по-евтиния. Нито разочарована, нито очарована бях. Повече ми хареса пептиден тонер и крем на Peptaronic, но в последната година чета лоши отзиви и не знам да не са подменили формулите или да има смотани партиди.
На Paola’s choyce не съм ги пробвала, но нейният ретинол 1% и BHA пилинг ги обожавам и някак ми вдъхнаха респект към марката изобщо.

# 620
# 621
  • софия
Момичета, в каква последователност са тонер, емулсия, есенция, серум, че вече се обърках:laughing:Laughing
Дала е Danfin  принципната схема хубаво, но в практиката понякога става неясно, предвид формулировката на брандовете. По консистенция! Ако нещо е маслен разтвор, независимо дали са го кръстили ампула,, серум или както щете, е последен преди крем. Имайте предвид, че понякога серум и ампула са идентични понятия.

# 622
  • Den Haag
Момичета някой ползвал ли е някой от тези тонери и слънцезащита, доволни ли сте и стават ли за нормална кожа?
Ще пускам поръчка и имам нужда от вашето мнение, благодаря предварително.

# 623
Ползвала съм/ ползвам всички показани продукти. На моята нормална към комбинирана кожа се отразиха/отразяват много добре.

# 624
Здравейте, момичета! Тъй като и аз се превръщам в почитател на азиатската козметика и грим, имам въпрос. Някоя от вас пробвала ли е тази база? И дали се разбира добре със слънцезащитите?Blush

# 625
Jolse, толкова отдавна не са имали кутии, че са започнали номерацията отново:
https://jolse.com/product/jolse-beauty-boxno1/77393/category/1186/

# 626
Здравейте, за първи път ще правя поръчка от JOSLE.
Към момента това съм си харесала.
Моля за препоръка за продукт с витамин ц. Кожата ми е чувствителна с разширени пори на бузите и склонна към пигментация. На 36 години

# 627
  • Prismatica Aerie

Моля за препоръка за продукт с витамин ц.
BENTON Vitamin C Serum
Мислех да пиша за този серум (по-скоро емулсия) и използвам възможността.
Защо е добър:
- защото е в контейнер с помпа и няма достъп до въздух(няма да се окисли бързо);
- безводна формулировка = по-голяма стабилност;
- съдържа витамин Е, а Vit E + C работят в синергия и осигуряват превъзходна фотозащита;
- съдържа ферулова киселина, а тя удвоява фотопротективния ефект на Vit C+E и спомага за стабилизирането на Vit.C;   
- обогатен с глутатион, аденозин, ектоин.

Последна редакция: пт, 23 авг 2024, 17:15 от Catalano

# 628
Здравейте, момичета! Тъй като и аз се превръщам в почитател на азиатската козметика и грим, имам въпрос. Някоя от вас пробвала ли е тази база? И дали се разбира добре със слънцезащитите?Blush
Галя, самият продукт не съм купувала, но гледам че има SPF и е сочно-блестящ - това е по-скоро сънскрийн, подходящ под грим. Хубави ревюта на Амазон:
https://www.amazon.com/1-4fl-oz-Moisturizer-Sunscreen-Cruelty-fr … 1#customerReviews

# 629
Здравейте!
Искам да вкарам ретинол в рутината си, но ме знам с какъв продукт. Бихте ли препоръчали.

Общи условия

Активация на акаунт