🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 65]

• 53 753
  • 764
  •   1
Отговори
# 480
От сайта на Шехир Хатларъ.
И миналата година имаше проблем със сайта им в Интернет. Имат и Фейсбук страница и там не може да се отвори разписанието.
Не мога да прикача файлът с разписанието.

Пробвах всякак. Тцъ!

Откъде е изтеглен файлът?

Аз имам книжка с миналогодишното лятно разписание и вероятно няма забележими разлики, но понякога и 5 минути са от значение, та исках да сверя...

# 481
Аз съм с приложението HGS но трябва да си направите регистрацията от компютър защото бройката на цифрите наши/техни паспорти на съвпада😁 Но ако сайта не се отвори...нямам идея как ще се регистрирате
Ами каквото стане в крайна сметка. Ако има някакви задължения, при следващо влизане в страната със същият лек автомобил, тогава ли се плащат? Ако не влизаш с автомобил? Не разбирам как се заплащат. Аз купих стикера от Султан Ахмет площада и продавача не говореше грам английски. Каза ми да платя 360 лири май беше и това е.
360 лири 😯😯😯 тези..... Колко от тези пари останаха вътре, или това са ви взели за стикера?
45лири струваше стикера миналата година ,краят на септември. Сега погледнах,защото не бях сигурна ,но ясно си спомням  че дадох 1000 лири и 955 останаха ,като сума за ползване .
Надявам се,че от Ptt сте я закупили?
HGS-то се регистрира на номера на колата, задълженията ще си ги дръпнат сами стига да имате достатъчно пари вътре.Може да отнеме няколко дни. От къде минахте и до къде ще ходите, за да видим дали ще ви стигнат (ако са ви останали някакви от тези 360) защото и на влизане сте имали магистрални такси.

# 482
  • Miami
Да, от Ptt будка го купих. Продавачът ми даде касова бележка и на нея пише Satis Tutari 80.00 Yukleme Tutari 280.00
Ходихме само до Истанбул от Капитан Андреево. В Истанбул почти не сме карали, освен до хотела и обратно. Не сме минавали мостове.

# 483
  • Варна
Да, от Ptt будка го купих. Продавачът ми даде касова бележка и на нея пише Satis Tutari 80.00 Yukleme Tutari 280.00
Ходихме само до Истанбул от Капитан Андреево. В Истанбул почти не сме карали, освен до хотела и обратно. Не сме минавали мостове.

Това означава, че стикерът ви е струвал 80 лири и имате заредени 280 лири за плащане. Според таблицата, която гледам, таксата в момента е 67 лири от Одрин до Истанбул, така че би трябвало да нямате никакъв проблем.

Скрит текст:
Таксите са вдигнати от април насам, отново. Тогава платихме 33 лири (в едната посока, защото в другата бяхме гратис заради празника). Сега виждам, че отсечката Бабаески (От Лозенград се качваме там на магистралата) до Махмутбей (Истанбул) е 53 лири.

Опитвам се да си създам някаква ясна представа доколко инфлацията там се отразява на нас, в смисъл доколко оскъпява разходите ни. Ами... съдейки примерно по цените на Ортаклар, за две години поскъпването за нас е тройно. И това, като имам предвид двойния спад на лирата оттогава. Иначе поскъпването е шесторно, в лири.

Само от миналия април до този имаме това:

(един и същ ред от менюто на Ортаклар, отдолу нагоре са съответно цените от:
април 23
юни 23
ноември 23
април 24)
Поскъпването е почти тройно, а лирата е паднала (грубо) от 9 на 6 стотинки.

Реално за нас оскъпяването е двойно за година и тройно - за две.
Ама кеф цена няма. Да даваме пари за пътувания и преживявания пожелавам на всички, пък колкото - толкова.

# 484
Ако ще е само връщането обратно дори ще останат😄
Миналият октомври сме минали моста на Чанаккале за 245 т л. Сега е 580.....толкова за цените. Аз вчера ходих да си правя доплащане към почивката и говорих с момичетата за Египет. Понеже се познаваме от доста години вече реакцията беше :
"Много хора се пренасочват към Тунис и Египет" Ние сме в графата сериозни фенове на Турция (особенно аз😊) но....очакват среден ръст около 30% нагоре за следващият сезон ..вече наистина става доста.

# 485
От феисбук, линк  от  Maria Ivanova 
Лятно разписание на корабчетата 2024.
Сайтът на Шехир отново не се отваря от България, затова качвам като файл разписанието за лятото.

https://www.facebook.com/download/1516260232302832/2024-yaz-tari … 7grUZA&__tn__=H-R

# 486
Сайтът на Шехир отново не се отваря от България, затова качвам като файл разписанието за лятото.
В момента съм в друга страна от ЕС, не се отваря сайтът на  Шехир Хатларъ (от Рига конкретно). Явно се отваря само в Турция и ККТС и това да не е случайно.

# 487
  • София
Здравейте, може ли малко насоки за летището в Истанбул? Трябва ли да отидем с по-голям времеви диапазон от два часа? Някой ползвал ли е на Сабиха Гьокчен самообслужването за регистриран багаж?

# 488
От феисбук:
Maria Ivanova - Администратор

Нови цени на транспорта!
Гласувани са нови цени на транспорта.
Вероятно влизат в сила от 01.08.2024г.(или 28.07)
Единично таксуване с Истанбулкарт от 17,70 лири става 20 лири.
Пълната цена за Мармарай става 44,27 лири.
Променя се и първоначалната такса за такситата - от 24,55 на 30 лири.
Минимална такса за жълтите таксита вече ще е 100 лири.
Промяна ще има и в тарифите за корабчетата, ето някои:
Üsküdar–Eminönü от 22.42 TL на 25.33 TL
Kadıköy–Eminönü от 24.98 TL на 28.23 TL
Kadıköy–Beşiktaş от 24.98 TL на 28.23 TL
Bostancı – Принцови острови от 65.85 TL на 74.41 TL

По-подробна информация ще напиша в близките дни, че сега дори и датата от която влизат в сила новите цени я видах като три различни дни. Общо взето ще задейства в периода между 28.07 и 01.08.

# 489
Линкът не се отваря.

https://www.facebook.com/download/1516260232302832/2024-yaz-tari … 7grUZA&__tn__=H-R

# 490
Здравейте. Знаете ли дали градският транспорт е безплатен за деца до определена възраст и каква?

# 491
Здравейте. Знаете ли дали градският транспорт е безплатен за деца до определена възраст и каква?
До 6г.възраст е безплатно.
Ние сега юни като бяхме мой братовчед беше с две кукли на 8г.и никъде не им плаща,но не са му правили и проблеми.

# 492
  • София
Здравейте,имаме планувана екскурзия до Истанбул с автобус септември. С мъжа ми нямаме брак, само детето е с паспорт ,ние сме с лични карти. Детето е от мъжа ми да уточня. Нали няма и не се очакват промени с влизане/излизане откъм документи? Ще носим акт за раждане. Благодаря

# 493
Линкът не се отваря.

Разписанието е копирано от Facebook  групата '' Истанбул хотели и забележителности''  автор  Maria Ivanova

# 494
Няма изгледи за промяна при влизането..още повече септември😄 трябва да са луди сигурно има 1000000 резервации на българи по всички курорти и поне 50% ще влязат с лична карта.
🤣😁😁 Представям си какво ще се случи по нашите паспортни служби ако няколко хиляди се юрнат да вадят спешно паспорти.

Апропо😀 имам въпрос!
Някой от вас организирал ли е разхода-вечеря по Босфора без агенция? Нали има едни лодки,украсени с балони,музика и т н. виждала съм да взимат храна от заведенията на Еминюню и да потеглят.
На връщане от Анталия ще бъдем няколко дни в Истанбул и моя милост има рожден ден (40 шшшшшът🥳) и обмислям някакво подобно преживяване.

Последна редакция: сб, 27 юли 2024, 14:03 от Веве

Общи условия

Активация на акаунт