🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 65]

• 52 448
  • 764
  •   1
Отговори
# 660
  • Бургас / UK
През Резовоняма граница .
Много хора, които пътуват от Бургас , Варна и близки населени места , минават през Малко Търново , а от там Къркларели .

# 661
@Сиена М. Това за самолетите го обяснявах на peterky, не на питащата за сиренето (Герда). А ти защо коментираш пишещите в темата? Не е позволено. Коментира се само темата.

@*Чефи*, така е, да, знам. Останалите обаче не. А в София живее 1/3 от населението на страната. Като добавим и идващите от Кърджали/Хасково... минават през Капитан Андреево.  Но както споменах вече, има пътници "за всеки влак".

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 17:05 от diziler

# 662
  • Димитровград
Вие явно идвате от Югоизточна България, щом минавате през Къркларели и минавате през Резово, най-вероятно.
И аз да попитам от кога има пункт на Резово? Smile

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 22:23 от papaone

# 663
Ние не знаем, но diziler знае, явно е някакво тайно КПП.

# 664
Мноого смешно. Ясно е, че Малко Търново имах предвид.

# 665
Резово И Малко Търново  😂 и да смешно е!

# 666
Елхово да бях написал, да се посмееш още повече.

# 667
  • София
Странно е в темата днес...
И не е много по темата...
Кому е нужно това?!

# 668
Здравейте!

С група приятели(23-24 години) за пръв път ще посетим Истанбул за 4 нощувки в края на септември.
Бих се радвал ако може да споделите ценен опит, който да последваме(като забележителности, ресторанти, места за посещение и т.н), тъй като виждам има хора, посещавали Истанбул множество пъти.
Ще отседнем в Хотел Carlton(Лалели) и ще се радвам да получа ценни препоръки и съвети. Ще бъдем с кола до хотела и засега сме набелязали само вечеря на корабче.
Благодаря ви предварително!

# 669
Като най-първи съвет мога да кажа само едно:
Върнете се назад в темата,обърнете внимание на 1-вата страница, има Огромно количество информация. Ако се налага прегледайте и предишната тема, гарантирам че ще ви се оформят нещата в главата. Тогава вече каквото не е ясно ще се до изчисти тук. Казвам го с най-добро чувство, вие ще сте за 1-ви път напълно излишно ще е да ви бутаме в дълбокото😉
Ще видите инфо за цените -Супер много ги вдигнаха скоро ( идва ми наум да питам, вие винетка имате ли,знаете ли как се купува..)ще си прецените какво би ви било интересно да видите. Може да искате с гид да влезете някъде (Топкапъ примерно, поне ще ви разкажат супер увлекателно).....ние ще помогнем то е ясно.

# 670
Като най-първи съвет мога да кажа само едно:
Върнете се назад в темата,обърнете внимание на 1-вата страница, има Огромно количество информация. Ако се налага прегледайте и предишната тема, гарантирам че ще ви се оформят нещата в главата. Тогава вече каквото не е ясно ще се до изчисти тук. Казвам го с най-добро чувство, вие ще сте за 1-ви път напълно излишно ще е да ви бутаме в дълбокото😉
Ще видите инфо за цените -Супер много ги вдигнаха скоро ( идва ми наум да питам, вие винетка имате ли,знаете ли как се купува..)ще си прецените какво би ви било интересно да видите. Може да искате с гид да влезете някъде (Топкапъ примерно, поне ще ви разкажат супер увлекателно).....ние ще помогнем то е ясно.

Благодаря, ще разгледам и ще пиша с вече конкретни въпроси.
По отношение на винетката, до колкото знам трябва да се заупи HGS стикер, след като минем границата, други подробности не знам.
До колкото видях, наистина са повишили цените, но се стремим да видим най-основните забележителности, Топкапъ, Света София/Синята джамия, Капълъ чаршия/Египетския пазар и Галата(тези засега).
Другата ни страст е храната и ще се радваме на добри предложения за ресторанти.
Сърдечно благодаря на всички предварително!

# 671
Здравейте!

С група приятели(23-24 години) за пръв път ще посетим Истанбул за 4 нощувки в края на септември.
Бих се радвал ако може да споделите ценен опит, който да последваме(като забележителности, ресторанти, места за посещение и т.н), тъй като виждам има хора, посещавали Истанбул множество пъти.
Ще отседнем в Хотел Carlton(Лалели) и ще се радвам да получа ценни препоръки и съвети. Ще бъдем с кола до хотела и засега сме набелязали само вечеря на корабче.
Благодаря ви предварително!
От днес са в сила новите цени на Долмабахче-1200, Топкапъ -1700 комбиниран билет, Бейлярбей -400, Кючюксу, Ъхламур - 160 лири.
Все още Истанбул Музеум пас няма увеличение на цената 105 евро  ( официалния сайт) , не зная кога ще пътувате. В тази музейна карта са включени Топкапъ сарай, кулата Галата, Девичата кула, археологическия музей и още музеи.

# 672
Без майтап 😀дойде момента за този ,,билет,,...там имаше нещо с времето 3 дни/5 дни....важеше за определен период ? Никога не съм ползвала подобно нещо,само ми е минавало през погледа из темата

# 673
Да, това са най-базовите места. Трябва десетина пъти да отидете в Истанбул, за да видите повечето от хубостите му.
От днес са в сила новите цени на Долмабахче-1200, Топкапъ -1700 комбиниран билет, Бейлярбей -400, Кючюксу, Ъхламур - 160 лири.
И още ще се качват цените в лири, дори и тези в евро да са заковани. Лирата се обезценява. Между другото "Бейлярбей" казват руснаците. Иначе си е Beylerbey на турски.

# 674
bebe  , 2022 г. ползвахме такава музейна карта , но струваше 550 лири , само единичната цена на Топкапъ сарай беше 420 лири без карта.
Карта важи 5 дни от първото влизане. Всеки да преценява дали му е изгодно. Поне не се редяхме на опашки за билети.
diziler , Една Фейсбук приятелка туркиня каза да не изговарям Бейлербей.

Последна редакция: пн, 02 сеп 2024, 23:44 от FBID1119177734809501

Общи условия

Активация на акаунт