🌷ИСТАНБУЛ🌷 [тема 65]

• 52 473
  • 764
  •   1
Отговори
# 645
Ако не ме лъже паметта, в началото имаше разлика между влизащите в Турция през сухопътна граница, и кацащите на летищата. После за всички позволиха с лична карта.

# 646
Имаше и някакъв проблем със стари лични карти и безсрочни такива. Но това беше съвсем в началото

# 647
Каквото искате правете, само не вечеряйте на корабче. По- голяма мизерия няма. Да отидеш в Истанбул и да я деш помия си е грехота.
Здравейте. Решихме набързо да си направим една разходка до Истанбул почивните дни през м.Септември от 20 до 23.
Ходила съм преди доста години два пъти.
Сега се връщам с две деца на 13 г и 7 г и меко казано съм шокирана от цените на входовете по основните забележителности.
Мисля че ще пропуснем голяма част от тях и ще се отдадем просто на разходка по улиците , баклавички и вечеря на корабче:)
Основния ми въпрос е влиза ли се с лична карта,без червения паспорт ?
Какво бихте препоръчали интересно за деца?  Набелязала съм Аквариума и железопътния музей.
Видях че има и голям зоопарк ?
Благодаря! Simple Smile

# 648
  • Най-накрая на безкрая
Здравейте,

Ще ходим за три дни в Истанбул и имам два въпроса:

Знаете ли откъде може да си купим хубаво овче сирене?
В Топкапъ има ли аудио гид на български, както в Долмабахче?

# 649
  • Варна и...духом на Босфора

Поздрав от изгрева днес в Сахара,

Другарке Беля🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰
Да Илядиш!
Обичам те😚😚😚😚

Овче сирене в уличките около Ункапанъ

# 650
Къде па в Сахара си ти? Изгрев в Сахара съм посрещал само в Douz, Tunisia край едно солено езеро.
Приятно изкарване/прекарване Wink

# 651
  • Варна
Знаете ли откъде може да си купим хубаво овче сирене?

Най често от Мигрос - вземаме и от двата вида - по мекото тип Дунавия харесва единия , другия харесва по зрялото . Понеже е с ПРОВЕРЕНА трайност поне  6 м. на Връщане в Къркларели или Одрин всички останали лири превръщаме в таваджигер , кокореч , suzme i beyaz peynir i няколко тарелки кюфтета за мангала вкъщи , много често ги вземаме от Küçük Mustafa Köftecisi и разбира се кюнефе , кори за баница и баклава от Anteplizade Künefe Kırklareli

# 652
Е... колко хора минават през Къркларели? Тези, които минават през Капитан Андреево изобщо не се отбиват в Къркларели. А и това засяга за сухопътно придвижващите се. Доста хора пътуват по въздух. Аз предимно със самолет ходя до Истанбул, понеже съм в София, не живея близо до границата (С Пегасус е по-евтино от автобус и влак, а се пътува 1 час). Но ... който, както...

# 653
  • Варна и...духом на Босфора
Къде па в Сахара си ти? Изгрев в Сахара съм посрещал само в Douz, Tunisia край едно солено езеро.
Приятно изкарване/прекарване Wink
Е,че там де!
Със 68 човека група съм!😁

# 654
Със 68 човека група съм!😁
Ужас. Железни нерви пожелавам Wink

# 655
  • Варна
огромна част хора си пътуват с колите , а и всеки ден има само по редовните линии поне десетина автобуса , да не говорим за туристическите и съответно могат да си понапазаруват доста кг. разни желани неща без да се притесняват от килограмите багаж за самолета

# 656
Никой не оспорва това. Но и "огромна част" пътуват и по въздух. Самолетите на Пегасус се пукат по шефовете, няма свободни места. Билетите са по 29 евро на посока от София (моя си го купих с 20% намаление и дадох 44 евро за ДВУПОСОЧЕН, тоест 87 лв. И то за август, висок сезон. А за автобус трябва да дам 140 лв и да се таралянкам цяла нощ ДЕВЕТ ЧАСА с автобуса. Със самолет - 1 час, пристигам свеж и отпочинал, не скапан от 9 часа нощен път, със сгънати кратка и без да съм спал).

Вие явно идвате от Югоизточна България, щом минавате през Къркларели и минавате през Резово, най-вероятно. Коментирате това, което Вие наблюдавате. Аз коментирам това, което пък аз наблюдавам. И за протокола: не всеки има кола и не всеки пътува с кола. От Бургаска област е най-удобно с кола, факт. От Варна и София има самолети.  Ако живея в Хасково или Кърджали, естествено, че ще идвам с автобус или кола. Ако живея в Пловдив, ще идвам с влак или автобус.
С 2 думи: "за всеки влак си има пътници", затова са пълни и автобусите, и самолетите, и влаковете, и колите.

# 657
  • София
Потребителката едва ли ще пита къде да си купи овче сирене, ако е със самолет. Ограниченията в килограмите багаж и течности (сиренето в повечето случаи е в саламура), предполага сухопътен транспорт. 

# 658
А, и двете авиокомпании (Пегасус и Турските авиолинии) предлагат чекиран багаж. Дори с Пегасус, ако се доплаща за багаж, по-изгодно е чекиран (8 eвро на посока), отколкото голям салонен (10 евро на посока).
Иначе аз го казах и принципно за пътуващите, не само за конкретната питаща.
Сухопътно пътуващите от Истанбул (през Капитан Андреево) за София, Пловдив, Хасково, Кърджали, не минават през Къркларели. Удобно е само за тези, които влизат в България през Малко Търново.

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 22:08 от diziler

# 659
  • Sofia
Човекът попита за сирене, ти му обясняваш за самолетите Rolling Eyes  Че и в детайли... Евала, машала. Чудя ти се, по принцип, на многословието. Не те ли мързи, човек?!

Общи условия

Активация на акаунт