Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 40 859
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Не е късно за обременяване. Моя приятелка разви диабет в 29та. Откри я защото си следеше сама захарта.  Преди това всичко беше наред.

# 526
Frisu, аз не съм правила, няма и да правя, в 30 гс съм сега. Следя се при двама лекари, които са единодушни, че няма смисъл да го правя това изследване, а ги питах изрично.

Има ли някоя от вас която не е направила обременяване с глюкоза. В 30 г с съм и аг не е споменавала а и аз направо забравих да я питам. Предполагам вече е късно?

# 527
Ivchoni , а казаха ли защо смятат това изследване за излишно?

# 528
Ами съдят по показатели като размери на бебетата, количеството на околоплодните води и стойностите на кръвната захар (всеки месец си я изследвам). Казаха, че няма индикации за гестационен диабет и реших да им се доверя.
Но ако ми бяха препоръчали да си направя обременявянето, щях. Правила съм си го преди около 2 години и не е нещо страшно.

# 529
И аз не съм правила , миналата бременност правих.Този път не ми е споменал аг.Следи размера на бебето , водите , редовно мерим глюкоза  и така.

# 530
Вики, много жалко какъв малшанс за така чаканата ваканция и за Макси. Наистина имало да става. Важното е, че положението е под контрол. Със сигурност ви е трябвал антибиотик и вярвай, че всичко ще бъде наред. 💚

Stiliana, вземи си някакъв протеин да пиеш допълнително. Не го вярвай съвсем това за дребното бебе, а и много често си наваксват и след раждането. Важното е да е здраво и заедно да сте добре! 🍀

Оliesen си има стандартна опаковка вит. Д3 400,10 мл. Аз капя по 4 капки в кисело мляко. В някои дни пропускам, ако ми се бие с приема на желзо, защото и това пия следобед.

И аз не съм правила обременяване. Това ми е трета бременност и досега изобщо не съм го правила, освен небременна и нямах отклонения, затова даже и не питам, щом не ме насочват.

# 531
Има ли някоя от вас която не е направила обременяване с глюкоза. В 30 г с съм и аг не е споменавала а и аз направо забравих да я питам. Предполагам вече е късно?

Аз не съм, въпреки че ми беше препоръчано от др. Павлова на втората фетална, защото видя завишени околоплодни води. Следящият ми обаче каза, че няма такова нещо и няма нужда да правя. Въпреки това се старая да внимавам с въглехидратите, сладко изобщо не хапвам, освен кето, тесто/картофи/ориз след фибри и белтъчини. Общо взето следвам принципните в Глюкозната революция, надявам се, че е ефективно. Дори и да нямам ГД, предпочитам да се презастраховам, отколкото да го правя това неприятно и натоварващо изследване, а и със сигурност е най-здравословния вариант и за мен, и за бебо 😊

Вики, много тъпо се е получило, добре поне че вторият път сте случили на адекватен лекар. Дано поне да успявате на смени да се порадвате на морето, например докато бабата и дядото са с Макси, вие да отидете за 1-2ч на плаж.

Аз приемам витамин Д целогодишно, правя два пъти пауза от по 1 месец някъде. Приемала съм много марки, в момента съм със спрея на betteryou 3000 единици на пръскане, в комбинация с витамин К. Въпреки че приемам витамин Д в големи дози от повече от година, нивото в кръвта все още е по-близо до долна референтна граница, а моята цел е да е на горната. Вече е доказано, че е напълно безопасно и силно препоръчително да се приемат дози от 3000-5000 единици на ден за хора от умерените географски ширини. Старите препоръчителни дози от 400 единици на ден са крайно недостатъчни.

Ваксината за коклюш се поставя от РЗИ, на място във ваксинационния им кабинет. Аз най-вероятно ще си я сложа другата седмица.

Да се похваля днес си получих първата книжка за бебо - “Книга за бебето” на др. Сиърс, доста е дебела 😅 Беше ми препоръчана на курса за бременни, на пръв поглед изглежда много практична и полезна, още днес я почвам.

# 532

Аз не съм, въпреки че ми беше препоръчано от др. Павлова на втората фетална, защото видя завишени околоплодни води. Следящият ми обаче каза, че няма такова нещо и няма нужда да правя. Въпреки това се старая да внимавам с въглехидратите, сладко изобщо не хапвам, освен кето, тесто/картофи/ориз след фибри и белтъчини. Общо взето следвам принципните в Глюкозната революция, надявам се, че е ефективно. Дори и да нямам ГД, предпочитам да се презастраховам, отколкото да го правя това неприятно и натоварващо изследване, а и със сигурност е най-здравословния вариант и за мен, и за бебо 😊

Вики, много тъпо се е получило, добре поне че вторият път сте случили на адекватен лекар. Дано поне да успявате на смени да се порадвате на морето, например докато бабата и дядото са с Макси, вие да отидете за 1-2ч на плаж.

Аз приемам витамин Д целогодишно, правя два пъти пауза от по 1 месец някъде. Приемала съм много марки, в момента съм със спрея на betteryou 3000 единици на пръскане, в комбинация с витамин К. Въпреки че приемам витамин Д в големи дози от повече от година, нивото в кръвта все още е по-близо до долна референтна граница, а моята цел е да е на горната. Вече е доказано, че е напълно безопасно и силно препоръчително да се приемат дози от 3000-5000 единици на ден за хора от умерените географски ширини. Старите препоръчителни дози от 400 единици на ден са крайно недостатъчни.

Ваксината за коклюш се поставя от РЗИ, на място във ваксинационния им кабинет. Аз най-вероятно ще си я сложа другата седмица.

Да се похваля днес си получих първата книжка за бебо - “Книга за бебето” на др. Сиърс, доста е дебела 😅 Беше ми препоръчана на курса за бременни, на пръв поглед изглежда много практична и полезна, още днес я почвам.

Точно гледах спрея на better you  , колко впръсквания от него правиш? Както и витамин К ок ли е в тази доза за бременни?
Четох за него , че много бързо се усвоява.

# 533
преди да забременея приемах глюкофаж хр) доктора е запознат, но не съм правила, нито той е предложил. Прдната бременност също не съм. Сега съм в 30гс, на преглед мисля да отида около 10. 06 и ако тогава каже нещо, но досега щом не е ставало въпрос.

# 534
  • Пловдив
Аз не съм правила обременяване с глюкоза, нямам и намерение на този етап.

# 535
  • гр. София
Ами съдят по показатели като размери на бебетата, количеството на околоплодните води и стойностите на кръвната захар (всеки месец си я изследвам). Казаха, че няма индикации за гестационен диабет и реших да им се доверя.
Но ако ми бяха препоръчали да си направя обременявянето, щях. Правила съм си го преди около 2 години и не е нещо страшно.

Аз само ще се включа отново да напомня за моя случай.
При никой от така наречените показатели няма отклонение при мен. И кръвна захар на гладно ми е супер, не съм качила почти никакви кг, бебетата не са едри, водите ми са в норма и те. Т.е. по логиката на повечето лекари в БГ няма нужда от това изследване. Е, да, ама добре, че го направих, за да установя, че всъщност имам гестационен диабет и да го контролирам.
Много жени имат и така и не разбират, аз предпочитам да знам.
Моят лекар го назначава на всичките си пациентки без значение имат или нямат индикации, защото само по индикации не може нито да се потвърди, нито да се отхвърли.
Иначе превенцията под формата на ограничаване на сладко и въглехидрати е супер, но не мисля, че е достатъчна в случай на ГД.
Всеки решава сам за себе си и бебето си, разбира се, но моята гледна точка е, че е важно изследване.

Последна редакция: ср, 29 май 2024, 21:19 от Me, Myself & I

# 536
Здравейте, има ли някоя мама която ще ходи на фетална в 32г.с. На мен ми бяха казали, че няма нужда, но смених лекаря и той настоява да направя още една ФМ, а първия свободен час който намерих е на 6 Юни… Дано не е късно хем, че го споменах при запазването на часа.
 Обременяване с глюкоза и аз не съм правила и лекаря ми не е споменавал.
Относно ваксината живея в град в който няма РЗИ и съм си поръчала в една аптека утре ще дойде и ще отида при личната да ми я постави

# 537
Nanii99, моята трета ФМ ще е точно в 31 гс, но аз съм с близнаци и затова ми я препоръчват най-късно тогава. С едно бебче мисля, че 32 гс си е напълно ок.

# 538
Здравейте, има ли някоя мама която ще ходи на фетална в 32г.с. На мен ми бяха казали, че няма нужда, но смених лекаря и той настоява да направя още една ФМ, а първия свободен час който намерих е на 6 Юни… Дано не е късно хем, че го споменах при запазването на часа.
Относно ваксината живея в град в който няма РЗИ и съм си поръчала в една аптека утре ще дойде и ще отида при личната да ми я постави
А питахте ли личния ви доктор дали не разполага с ваксината? Моята каза, че я има и ако реша да сложа, тя ще пита да ми я сложи направо от нейните. Като мина при АГ ще видя и той какво ще каже. Личната каза, че АГ трябва да ми издаде документ удостоверяващ в коя с
г. с. съм.

# 539
А питахте ли личния ви доктор дали не разполага с ваксината? Моята каза, че я има и ако реша да сложа, тя ще пита да ми я сложи направо от нейните. Като мина при АГ ще видя и той какво ще каже. Личната каза, че АГ трябва да ми издаде документ удостоверяващ в коя с
г. с. съм.
Питах я, каза че при нея били за бебета и не знаела каква се поставя на бременни. Общо взето да се оправям, звънях на РЗИ няколко пъти не успях да се свържа с тях за да попитам личната има ли възможност да поръча и да ми постави.. И се отказах, поръчах си я от аптека да си спестя нерви и разправии

Общи условия

Активация на акаунт