Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 40 831
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
А със сак не е ли тежичко за носене?
Аз миналия път бях с куфар на колела.Персонала ми помагаше разбира се , но ми се струва по-лесно.
Иначе аз багажа мисля да го събера към 32-33 седмица , надявам се да няма изненади тоя път по-рано.
Още не съм пазарувала за бебето , та мисля тези седмици да поръчвам и да почна да ги препирам , че покрай нашите перални трудно ще го вредя😂Отделно че идната седмица се местим.
В болницата си имат всичко , само някакви лични вещи и за бебето дрехи за изписване и бибки.

# 571
Здравейте и честит празник!

Видях, че сте обсъждали ОГТТ - писала съм и преди, аз направих так в без индикации по настояване на АГ. При мен не излезе нищо, но е по-добре да се направи и профилактика, отколкото после да има усложнения. Лично мнение.

Обсъждали сте и стягания. Аз постоянно съм със стегнат и твърд корем, не го усещам мек в никакъв момент. За какво говори това? Какъв е рискът? Много рядко усещам някакви резки кратки стягания и прерязвания, но коремът си е твърд и стегнат през целия ден. От 5-ти месец съм на магнерот, после вдигнахме дозировката и включихме но шпа (нарочно не пиша от кое по колко). Сега на своя глава замених махне оня с диаспорал 300 на ден… И не знам да се притеснявам ли или е специфичен тонус на моята матка.

Влизам в 8-ми месец и жегите не ми понасят, броя дните до 45-дневния болничен преди раждане. Отделно, болки в кръста и гърба са постоянен спътник. Добре, че имаме хубав матрак, само той ми помага.

По отношение на шопинга, много магазини и аптеки имат супер промоции днес. Аз ще поръчвам от Нотино, тъй като някои марки имат дори 30% намаление. Иначе днес бях на едно обучение и ни пратиха ексклузивни код за онлайн магазина на Беболино, аз няма да го ползвам, но ако някой нещо си хареса - ще го пусна, дава 20%.

# 572
Да ви питам , на последния преглед бебето се беше обърнало с главата надолу , ама днес много ме буташе , въртя се и сега усещам ритници (може и юмруци) в пикочния мехур пак.Дали е възможно пак да се е врътнал в 27+6 😅

# 573
  • София
Нашият е главичко и си мислех, че си е сменил позата по същата причина, ама в петък се видя, че не е. Просто човеците много се движат. Grinning

# 574
Здравейте, попринцип си пия нормалното ношпа, днес са ми дали ношпа комфорт. Даже не знаех, че има няколко вида. Има ли разлика в двата вида. Да не съм пиша грешното ношпа? 😀

# 575
  • София
Натискат с различни части от тялото си просто.
Моят понякога такива главички ми бие ниско долу,че свят ми се завива.

Здравейте, попринцип си пия нормалното ношпа, днес са ми дали ношпа комфорт. Даже не знаех, че има няколко вида. Има ли разлика в двата вида. Да не съм пиша грешното ношпа? 😀
Не си,спокойно,Комфорт просто по-малко дразни стомаха.

# 576
  • София
И аз много ясно усещам как с глава ме пипа по пикочния мехур и е много неприятно. Вече взе да не ми стига въздуха, а колко още има.. и то в най-големите жеги. Хем съм постоянно жадна, хем знам, че навън не мога да пия, колкото искам, защото ще ми трябва тоалетна след 5 мин.

# 577
А моята госпожица стоя 2 месеца главично и като влязох в 7 месец се обърна седалищно, бях на преглед преди два дни и още си беше седалищно и док. каза, че даже се е настанила още по удобно от предния път и не вярва да се обърне повече, така че на този етап да се настроя за секцио, пък тя ако реши, нека ме изненада 😁🤦🏻♀

# 578
Аз съм в 31ва ГС и нашия юнак също е главично разположен, казаха ми, че вече е много трудно да смени позата си.

# 579
Според мен и моето бебе е напречно разположено и смятам да почна упражнения, с които да го стимулирам да се обърне. Намерих тези в YouTube и в коментарите пише, че са ефективни.

https://www.youtube.com/watch?v=s-szODdpg8A

Mom to be, мисля, че има достатъчно време да се обърнат правилно бебетата, доколкото знам чак до 36 седмица е възможно. В краен случай в Надежда правят външно веризио (май така се казваше) за обръщане на бебе, има съвсем пресен отзив в темата за болница Надежда. Надявам се да не стигам дотам. 😏

Момичета, изморявате ли се? Аз много бързо се изморявам, особено в жегата сега, изобщо нямам енергия за нищо.

# 580
  • София

Момичета, изморявате ли се? Аз много бързо се изморявам, особено в жегата сега, изобщо нямам енергия за нищо.
Много се изморявам, тотално атрофирала съм, ама аз доста полежах зареди шийката и сега се опитвам с леки разходки да почна да се раздвижвам,ноооо не е лесно ....

# 581
Момичета, дайте нещо за запушен нос - ще ме побърка. Вирус ли, какво лепнахме, не знам, ама ще полудея. Гърлото го оправих, носът обаче…
Пробвах инхалации, морска вода спрейчета, някакви капки Zyne и Цъ. В моментите ,в които имам какво да издухам, е много зор и не смея, че много напрягам корема. Ама вечер е толкова запушен, че едвам спя.

# 582
  • София
Моят доктор ми разреши Назик кидс да пръскам

# 583
Изморявам се, ама кой ли ти оставя време за почивка. С почти две годишно дете, което ми се кара, че седя на дивана, а не скачам и играя  с нея почивката в мираж 🥹.
Моят младеж и той не се е завъртял…и го мисля постоянно.
Не искам секцио, въпреки че в някои ситуации сигурно има предимства. В нашият случай би било по-удобно от към логистика и планиране на грижите за другото ни дете. Но и това не ме навива особено Simple Smile!
Имам позната, на която до последно бебето й е било седалищно и седмица преди да се роди се е завъртяло. Така че всичко е възможно.
Там е работата обаче, че  според мен малко лекари биха рискували да чакат до последно, че ако почне нормално раждане е рисково.
Дъщеря ми беше главично разположена от много рано, но беше обърната с гръб към моя, или обратното ( не помня), което е по-не благоприятния вариант и предпоставка за трудно раждане. Лекарката ми каза, че често се завъртат правилно в хода на раждане и така стана.

# 584
Колко много сте изписали докато стигна да прочета. Обсъждали сте ГД, според мен едро бебе, повече води, КЗ сутрин над 5 са си индикации да с е направи обременяване. С предната бременност лекаря не ми направи, а родих 4 кг бебе, имала съм и кз по 4.2, но и по 5.1 като съм разглеждала изсл, но не е писнал обременяване. Сега ми направиха и още в 4 месец лъсна проблема, а освен 5.1 КЗ на гладно нямах друг индикатор, както и сега нямам. Бебето си върви в нормата, този път не е 2 седмици напред, нямам качени килограми някакви 3-4 са, но в предвид околоплодни води и бебето са си в корема само, водите са си в норма. Разбира с е пазя диета. В началото ми беше много трудно да се ограничавам, защото съм чревоугодник, който не трупа килца и нали разбирате готвя и ям хубавичко. Свиква се обаче и с това, опитвам си каквото ми се дояде или си хапван повечко след голяма салата и протеин. А и ден-два прегрешения не с а проблем, ако през останалото време се спазва режима.
И аз имам стягания, като гледам малкия щурчо и викна подир него веднага ми се стяга корема, както и вечер като си легна се започва. Лекаря каза д а почивам , ама как да стане като малкия иска грижи, има ежедневни дейности, но факт доста съм си ограничила нещата, които върша. Мъжът ми помага, един негов приятел и той взима малкия извежда го за няколко часа. С предната бременност ми с е наложи д а лежа, заради скъсена шийка и сега колкото мога с е пазя . До 7 месец припках, но сега взе да ми тежи вече и си искам да поседна или полегна.
Вчера оправих бебешките дрешки-какво ново купих, какво ми дадоха приятелки и имах от баткото. Остана да се изперат, да е всичко наред в 9 месец и да си ги подредя в скрина. Доста неща имаме още за купуване, но голяма част мисля да оставя и след болницата да вземе мъжа ми. Предния път се презапасих и сега не ми се бърза.
Започвам да мисля как ще е с две деца, приспиване, обръщане внимание и на двете, как ще си организирам деня. Някои приятелки ме наплашиха, други казват справяме се. Доколкото знам във форума има и с 3 деца, така че кажете как е при вас?

Общи условия

Активация на акаунт