Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 39 419
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
Ох , точно вчера си визуализирах как ще е като родя.Близнаците са на 3 и половина .. тепърва ще ги отделям в стая.Как ще е като те ревнат , бебето ревне .. нямам си идея.Трябва да опазя бебето от тях , но в същото време да не ги лишавам от внимание и да не им се карам само .. много съм объркана.Дано просто се наредят от самосебе си нещата.
Вчера май се претоварих и днес нямам стягания , но имам доста болки в кръста.Та утре ги пускам на градина и ще лежа цял ден.

# 586
Според мен се напасват нещата. Като се роди малкият ми син, големият беше на две и.  половина във вихъра си. Беше почти невъзможно да тичам след него в парка с количка, затова си взех слинг и малкият доста месеци откара в него. Моята дъщеря например заспива само с мен. Имаме си ритуал - чета й приказка и след това се гушкаме в нейното легло. Трябва да намеря решение на това, ако точно в този момент трябва да кърмя, но ще си дойде, сигурна съм
И аз се претоварих тези дни, чак се дразня на себе си. Утре съм на лекаря за болничен, ще помоля да ми измери шийката
Днес ми сложиха ваксината

# 587
Според мен се напасват нещата. Като се роди малкият ми син, големият беше на две и.  половина във вихъра си. Беше почти невъзможно да тичам след него в парка с количка, затова си взех слинг и малкият доста месеци откара в него. Моята дъщеря например заспива само с мен. Имаме си ритуал - чета й приказка и след това се гушкаме в нейното легло. Трябва да намеря решение на това, ако точно в този момент трябва да кърмя, но ще си дойде, сигурна съм
И аз се претоварих тези дни, чак се дразня на себе си. Утре съм на лекаря за болничен, ще помоля да ми измери шийката
Днес ми сложиха ваксината

В коя седмица ти сложиха ваксината Мисля на следващия преглед вече да си питам и аз

# 588
Здравейте момичета, току-що се връщам от Спешното 😞 От няколко дни при повече движение, макар че днес и в покой, се появяват тип менструални болки, ниско долу, за по около 10 минути…Днес вече тотално се притесних и хукнахме на лекар, прегледаха ме първо на ехограф, всичко беше нормално, шийката ми е 40мм, а съм в 29-та седмица. После правихме и запис на тонове и там не излезнаха контракции и сега съм си вкъщи. АГ ми каза магнерот и но-шпа 3х1 и че нямало нищо притеснително, но аз не съм спокойна…..Вторник ще пускам кръв и урина, да видим какво ще излезне. И в крайна сметка, като ми е първа бременност, как трябва да знам контракции ли са, стягане ли е, или какво е въобще 😞

# 589
Аз точно днес от претоварването имах болки в кръста и в корема тип менструлани , легнах си възможно най-бързо и се поуспокоиха нещата.Щом не са видяло нищо притеснително е добре.Информирай следящото АГ и ако трябва иди на преглед и там , за да ти е по-спокойно.
Сега болките отминаха ли? Същото ако засечеш , че е на определени интервали , може да се съмняваш за контракции.
Дано е било нещо моментно.
На мен така ме боли и като имам много газове.Имам колит по принцип и така се шашнах един път , но се оказа , че е точно от червата ми.

# 590
Аз точно днес от претоварването имах болки в кръста и в корема тип менструлани , легнах си възможно най-бързо и се поуспокоиха нещата.Щом не са видяло нищо притеснително е добре.Информирай следящото АГ и ако трябва иди на преглед и там , за да ти е по-спокойно.
Сега болките отминаха ли? Същото ако засечеш , че е на определени интервали , може да се съмняваш за контракции.
Дано е било нещо моментно.
На мен така ме боли и като имам много газове.Имам колит по принцип и така се шашнах един път , но се оказа , че е точно от червата ми.
Ами то е моментно, но започва да се появява всеки ден, което ме притеснява 😞 иначе при покой и мен ме облекчава, дано от магнезий и но шпа отшуми.

# 591
Да ви кажа и аз се оплаках от подобни усещания като менструални ниско долу и аг ми каза, че в случая вероятно е от големината на бебето вече и натиска. Аз ги усещам след като съм била права или съм се натоварила, сега започвам 33та седмица. А точно преди прегледа имах тонове и за 30мин нито една контракция не отчете.

# 592
Да ви кажа и аз се оплаках от подобни усещания като менструални ниско долу и аг ми каза, че в случая вероятно е от големината на бебето вече и натиска. Аз ги усещам след като съм била права или съм се натоварила, сега започвам 33та седмица. А точно преди прегледа имах тонове и за 30мин нито една контракция не отчете.
Дано и при мен е от това ☺

# 593
Марбела, точно 29 г.с
Sis999, болката от контракции никога не е постоянна, винаги има някакъв интервал, в който не боли и не е стегнат коремът. И аз мисля, че може да са черва - запек, газове, спазъм

# 594
Здравейте! От вчера от време на време имам много бледо кафеникаво течение. В 31г.с съм. Нямам болка нито нищо...Попринцип от самото начало си имам течение, имах и кандида. При последната микробиология бяха изчезнали. Но изведнъж това течение си смени цвета. Утре имам час при АГ така или иначе, но исках да питам дали някоя от вас е получавала такова течение в този период?

# 595
Аз не съм в твоята седмица, но една приятелка имаше кафяво след 30та седмица. На нея и казаха, че е нормално. Тя вече роди.
Все пак попитай и твоя гинеколог

# 596
Да попитам на каква количка сте се спрели 2в1 3в1? Коя е по добра?

# 597
Привет и от мен. Минавам само да се оплача и споделя, че имах за 3 дни подали се хемороиди. Много гадно и тъкмо започнах да се филмирам как ще става по-зле и как ще изглеждат около раждането. За пръв път ми се случва това. Бях зачестила употребата на ежедневни превръзки. Обикновено си купувам биологични памучни, без синтетика и вредни материали, но последния път направих грешката да се изкуша с една по-голяма кутия Libresse. Та... Спрях да ползвам изобщо превръзки, останах си само с бельо за още 3 дни и днес вече си се прибраха веничките.

# 598
Мама, нямаш представа колко ме уцелваш с този коментар, добре, че си писала. Аз си имам от предната бременност хемороиди, които само се бяха посвили и не боляха, но не се прибраха така или иначе. Преди почивката се бяха раздразнили от нещо единия ден, но отпуснаха от само себе си, вчера обаче сложих ежедневна превръзка, защото кашлям страшно много и понякога изпускам малко урина от напъването. Снощи ми направи впечатление, че пак са раздразнени и подути и започват да болят, ще пробвам и аз да махна превръзките, дано те да са били проблема. Благодаря ти!

Елиф, аз имам 3в1 от първото дете и съм доволна. Не знам каква им е точно разликата (а ми се струва, че и с различните марки има разлики) и коя е по-добра. Тогава исках коша за колата да може да се ползва и върху рамката на количката, освен нормалния и летния кош. За мен това беше причината да си избера 3в1.

Бях сутринта при личния да видим тази моя кашлица дето не спира, сега мислим, че е от астмата от алергията ми към полени. Изписаха ми спрей с кортизон, като ми обясниха, че при бременни се използва по-ограничено, като спре кашлицата да го намаля на веднъж на ден за 14 дни и да го спирам.

Другата седмица съм на преглед при АГ (тази седмица си местят кабинета) и за тогава сме уговорили и ваксината за коклюш.

Гледах, че коментирате и по-големите деца. На мен като че ли ми мина притеснението как ще е в началото между тях и как ще е с две. Дали заради всичките разправии, които са ми настоящи или повече защото ми прави впечатление Макси колко е кротък и разбран, не мога да кажа. Напоследък покрай болестите и хотела си поспа доста при мен, но очаквам да си го отуча пак без особен проблем някой ден в следващите седмици.

# 599
А в коя седмица сложихте или мислите да сложите ваксината?
Аз още не съм и още съм в чуденка.
Тези които са сложили имахте ши реакции?И три валентната ли ви сложиха или вече има само за коклюш?

Общи условия

Активация на акаунт