Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 43 253
  • 735
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте отдавна не съм писала! Аз май съм единствената, която още не е започнала с покупките.. Някак много ме е страх да започна, но и трябва и сме се решили 20 юни да закупим всичко на веднъж. Искам да ви попитам дали имате мнение за биберони и шишета на Bibs, защото се двоумя между Philips Avent и Bibs. А искам като започнем пазара да не се двоумя, а да съм си набелязала всичко и просто да купувам. За сега съм харесала легло Next to me - Kikka Boo Bonne Nuit в сиво, количка Cybex Balios S Lux 2023 като двата коша ще бъдат с различни цветове, гнездо и чаршафи за количката от Jukki, харесала съм обиколник за легълцето след 6м., което ще е подарък от Мама по нататък - от инстаграм страничка funny_bunny_bg качеството е феноменално и знам, защото съм правела подарък на кумата миналия Август. Относно дрешките за сега съм напълнила кошницата в Зара само с 2 ромпъра, 3 бели бодита, 1 комплект боди с панталонки и тях ще поръчам Четвъртък. А другите неща мисля от Вис Виталис, H&M, но както казах 20-ти юни ще пазаруваме всичко, защото съм и на фетална в 32г.с. отново при д-р Василев във Щерев. Преди това ще правим лек ремонт вкъщи за малката  и ще сключим брак 😁😁.

# 151
  • София
На нас ни е първо детенце и съответно нямаме нищо от предишно, все пак сме решили да пазаруваме юни месец. Още дори не съм започнала да правя списъци. Sweat Smile

# 152
И аз нямам нищо закупено Grinning
За количка се насочих към Cybex - balios s lux 2023 или Chipolino Elitte 2024 .
Но не съм ги пробвала ,за сега само гледам Hug

Последна редакция: вт, 07 май 2024, 19:01 от Симбо

# 153
Здравейте , и на мен ми е първо детенце също нямам нищо купено още . Решила съм да пазаруваме края на юни , за сега само набелязвам  . Количка съм харесала от Айко DADA PARADISO MAX 500 3в1 е тя .

# 154
Здравейте отдавна не съм писала! Аз май съм единствената, която още не е започнала с покупките.. Някак много ме е страх да започна, но и трябва и сме се решили 20 юни да закупим всичко на веднъж. Искам да ви попитам дали имате мнение за биберони и шишета на Bibs, защото се двоумя между Philips Avent и Bibs. А искам като започнем пазара да не се двоумя, а да съм си набелязала всичко и просто да купувам. За сега съм харесала легло Next to me - Kikka Boo Bonne Nuit в сиво, количка Cybex Balios S Lux 2023 като двата коша ще бъдат с различни цветове, гнездо и чаршафи за количката от Jukki, харесала съм обиколник за легълцето след 6м., което ще е подарък от Мама по нататък - от инстаграм страничка funny_bunny_bg качеството е феноменално и знам, защото съм правела подарък на кумата миналия Август. Относно дрешките за сега съм напълнила кошницата в Зара само с 2 ромпъра, 3 бели бодита, 1 комплект боди с панталонки и тях ще поръчам Четвъртък. А другите неща мисля от Вис Виталис, H&M, но както казах 20-ти юни ще пазаруваме всичко, защото съм и на фетална в 32г.с. отново при д-р Василев във Щерев. Преди това ще правим лек ремонт вкъщи за малката  и ще сключим брак 😁😁.

Здравей, гнездо също ли трябва за количката? Можеш ли да прикачиш или да ми пратиш снимки? Както и на чершафа? Благодаря ти!

# 155
Същност гнездото ще го ползвам вкъщи, а чаршафите ще са за количката. Но някои майки видях, че първите два месеца ползват гнездото и в количката, което много ми допадна, но в последствие ще го решим 😁
Като ги купя задължително ще кача снимки. Чаршафчето ще е от там, защото просто не откривам другаде размера за Cybex Balios S Lux , а там има доста 80х40

Здравей, гнездо също ли трябва за количката? Можеш ли да прикачиш или да ми пратиш снимки? Както и на чершафа? Благодаря ти!

# 156
С моето първо дете ползвах биберони на много марки, включително и на бибс. Много ги харесваше и ги пазарувах на килограм. Не са евтини и каучука след стерилизация бързо се размеква, искат си смяна. Моят съвет е да си вземете поне 3 вида биби, които предпочетете и детенцето да си хареса. Моето Нук и Авент не хареса(а само от шишетата на Авент ядеше), хареса Бибс и Lovi до годинка и няколко месеца си вземах Lovi, защото харесах дизайните и ми излизаха по-изгодно.
Количка си взехме. Дървена кошара имаме, както и преносима за нощуванията по хотели, гнездо, кош за път и стерилизатор ще ми даде приятелка и общо взето е това. Дрешки понакупих, ще ми даде и приятелка. Бебефона ни се оказа издъхнал, но масово гледам след година-две нещо се развалят и вероятно ще вземем една камера и ще я включваме на някой от останалите тел. Апарати вкъщи. Доста неща съм си оставила и като идея от погача или близки и приятели като искат да подарят нещо да си имам идеи от какво имам нужда.

# 157
И аз не съм ползвала бебефони, за мен в днешно време няма смисъл. Взехме си камера xiaomi за 70-80лв беше тогава, гледаме на един неизползван телефон за монитор. Качеството е супер, нощната картина - също. Има си всякакви функции тип засичане на движение, мога да говоря през нея (сега доста ползвам тази функция,като трябва да лягат, а не ми се става за 100-тен път Grinning)

# 158
Здравейте, мили момичета! Мноооого отдавна не съм писала, нямах много време и за следване,но отгоре-отгоре прочетох всичко! Надявам се всички да сте добре и всичко да е наред при вас. При мен,слава Богу всичко се развива нормално, бебето расте, с него и аз. Приличам на Волния Уйли, но не се вторачвам излишно. Тазът ми се разширява нечовешки много, напр. с 6см за последния месец,което ми причинява и страшна болка,но оцелявам Simple Smile От няколко дни се давя в киселини, но спя полу седнала и се изтърпява. Иначе за покупки- нямам какво толкова да взимам,защото си имаме всичко, така че сме готови. Вече съм в 24 г.с., така че ... има още до края 🥰

# 159
Как установи, че тазът ти се разширява? 😳 И то точно с 6 см? Мен ме болеше преди няколко седмици през нощта предимно от едната страна (отстрани на дупето), но вече не.

# 160
И аз да се присъединя към мнението, че е рано да се притесняваме за позицията на бебето. Имат много време да се въртят.

За пазаруване, знаете от колко време ми се пазаруват бебешки дрешки, още малко чакане ми остана. Междувременно зяпам по всякакви сайтове и си се чудя сама на акъла защо толкова неща си запазвам, като имам неутрални от баткото, каквото и да е бебето, няма да се купуват толкова много. А и все се чудя как да ги разпределя този път къси/дълги. Баткото беше мартенско бебе, сега август уж и при нас е много топло, ама на немското лято не мога да разчитам така. Иначе големите неща повечето си ги имаме, в неутрални тонове, купих си легло некст то ми само. Като се приберем имам още почти месец и излизам в майчинство, сравнимо с 45дневния болничен в България, тогава мисля да се хвана да извадя вече прибраните бебешки дрешки, да пера и тях и облеклата на колички, кошове и подобни и да пазарувам каквото е останало. С изключение на багажи за пътуване, обичам да си подготвям нещата предварително, а сега и ми е по-спокойно като знам, че баткото има време да свиква с различните промени из къщи.

И ние не сме ползвали стандартен бебефон, а камера. И сме я разнасяли и ползвали и на гости при бабите и последно миналото лято на хотел. Сега си стои още при баткото, но отдавна не сме я ползвали. Пробвах я преди няколко дни, за да съм сигурна, че си работи, няма проблеми.

И да се похваля, най-накрая имам дата и ми започва курсът при моята акушерка. На 14ти започвам, нямам търпение, все едно не съм го карала вече Smile А по този повод, наскоро си говорих с майка ми, че чакам дата и нямам търпение и тя ми припомни доста неловка случка от предния курс, която бях забравила напълно. Та да ви споделя, може пък някой да се посмее. На курса една от лекциите е за успокояващи и разпускащи техники преди и по време на раждането. В деня, когато ни беше тази лекция тогава, на мен ми беше студено и уморено, но си се включих да си слушам, курсът ми беше онлайн по скайп. В началото на лекцията ни води нещо като медитация като ни накара да си легнем и да затворим очи. Предполагам се досещате, определено много успокоително ми беше и съм си заспала. Събудих се доста след края на лекцията, разговорът беше затворен отдавна. Стана ми супер неудобно, най-вече че със сигурност всички са видяли, че аз си спя, защото разговорите ни бяха с пуснати камери. Не ме притесняваше, че съм изпуснала лекцията, защото си пусках звукозапис на телефона, за да мога всичко да си слушам пак, ако преценя, че имам нужда да чуя нещо отново. С цялото ми чувство на неудобство, не ме питайте защо си пуснах да слушам записа. Медитацията е свършила, останалите са станали, и в един момент акушерката е започнала да ме вика, защото видяла, че не ставам. Та съвсем на всички вниманието е било привлечено към моето спане, малко ми се бяха посмяли, а аз още повече потънах от срам. И сега като говорих с майка ми, че си чакам курса и тя ме пита "За да спиш там ли?". Два дни ми отне да се сетя за какво говори, ама по-добре да не се бях сещала. Сега обмислям да си планирам в дните на курса една следобедна дрямка за всеки случай Smile

# 161
Аз минавам с едно притеснение.
Ходих днес до аг по ЗК , гледа бебето на ехографа, всичко точно , пораснал си е.
Обаче ми мери шийката 36 мм и имала леко отваряне от вътрешната страна, но иначе изглеждала добре.Да отбележа коремен ехограф.
Преди 2 седмици бях при АГ която ще ме изражда , тя я измери 41мм и не ми е споменавала за отваряне.С вагинален ехограф.Сега имам час при нея пак след 2 седмици.
Ще се чуя с нея да изкоментирам какво се е видяло днес.
Ама на някоя от вас казвали ли са за такова отваряне?
Уж било нормално , въпрос раждане , матката помнела.. някакви странни неща ми наговори.

# 162
  • Пловдив
Ни бебефон, ни камера съм ползвала.
Когато се е налагало нещо, сме оставяли единия телефон на вайбър/месинджър и така.

# 163
Здравейте,от няколко дена не усещам бебето,възможно ли е да е от прекалено многото движение?

# 164
Аз минавам с едно притеснение.
Ходих днес до аг по ЗК , гледа бебето на ехографа, всичко точно , пораснал си е.
Обаче ми мери шийката 36 мм и имала леко отваряне от вътрешната страна, но иначе изглеждала добре.Да отбележа коремен ехограф.
Преди 2 седмици бях при АГ която ще ме изражда , тя я измери 41мм и не ми е споменавала за отваряне.С вагинален ехограф.Сега имам час при нея пак след 2 седмици.
Ще се чуя с нея да изкоментирам какво се е видяло днес.
Ама на някоя от вас казвали ли са за такова отваряне?
Уж било нормално , въпрос раждане , матката помнела.. някакви странни неща ми наговори.

Марбела, с коремен ехограф не е точно. На последната контрола ми беше 3,5, а онзи ден ходих по спешност заради цяло денонощие стегнат корем, шийката беше 4,3 за моя изненада, въпреки ужасно стегнатия корем по мое мнение. Не са ми казвали за отваряне. Явно терапията си действа в комбинация с утрогестана, който не спирам, увеличиха ми магнезия и но-шпа вече вземам всеки ден. Като свърша работа и лягам като умряла риба. Рязко енергията ми намаля, а може и от страх. Нямам сили за много други дейности, особено със свит корем. Почивка трябва.....

Общи условия

Активация на акаунт