Термин Август 2024 ♥ - тема 6

• 39 385
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Дами някоя с високо СУЕ , излезна ми стойност 51 .. направо съм в шах.
Тъкмо влизах да пиша и аз за СУЕ и ти видях коментара…Моето от днес е 48, шашнах се яко, но после видях на сайта на болница Вита, че за бременни 21-40 г.с. Стойностите са 30-70. Пратих изследванията на АГ и чакам отговоро

Моето АГ ми каза да не се притеснявам , ЦРП и левкоцитите са добре и каза , че няма страшно.

# 631
Момичета, аз да ви застрелям с един въпрос - за колики какво смятате да взимате ? 😀
Далеч сме още, но днес видях някаква реклама и се замислих. Преди 4 години и повече препоръчваха така хваления Лефакс, но в БГ го нямаше и го поръчвахме. Не помогна. Та просто де зачудих какви са препоръките сега?

# 632
  • София
И за двете деца ми помогна Абоколикен.

# 633
Lallzz, не знам в България, но тук поне българските мами все още си го харесват Лефакса. Напоследък често ми попадат постове с въпроси за колики и като погледна поне половината коментари са за него. Аз давах еспумизан капки, но честно казано при нас по-голям ефект имаше от това аз да следя кое в моето хранене предизвиква проблеми (кърмено бебе) и упражнения тип каране на колело, избутване на крачетата към коремчето и т.н. Друго, което съм виждала често тук като съвет е една поза за държане и носене на бебето Fliegergriff (в гугъл излизат картинки), не съм наясно дали си има конкретно име и на български и какво е то. Една приятелка пък се кълнеше в носенето на бебето облегнато с гръбче на нея и гледащо напред, като тя придържа през зоната на памперса, моето бебе ненавиждаше да го взема така, той обичаше да е обърнат към мен като го взема. Но нещо много важно според мен (най-вече за мамите с първи деца), което поне за нас беше изключително ценен съвет - бебетата в началото плачат много, но това не значи непременно колики, да не се хвърляме веднага на лекарства. Все пак те трябва да свикнат с напълно нов за тях свят, всичко е толкова различно, по-шумно, по-светло, по-широко... Аз лично със сигурност няма да взимам нещо предварително, ако и когато се наложи, ще го коментирам пак с акушерката ми и тогава. П.С. изписах света и се сетих другото, което ми попада най-често пак по постове БиГайа или БиоГайа (не знам дали са различни продукти или просто едното е правописна грешка).

И аз да питам, вие как сте със сънищата? Бяхме коментирали преди колко са детайлни сънищата ни, но напоследък сънувам адски често, и то предимно раждане. Прави ми впечатление, че започна след като се успокоих по отношение на раждането и сънувам много леки и безпроблемни раждания, които после като се събудя сякаш са ми вдъхнали още повече увереност, че всичко ще е наред.

# 634
  • Пловдив
Давах само и единствено Лефакс, след него малко кокосово масло /против запек/. Като цяло си мисля, че или е действало, или синът ми просто не е имал колики. Това превиване и рев не знам какво е. Като се замисля, сме си отглеждали еднорог 🤣

Пера всичко на 40°, дълга програма, не ползвам допълнително плакнене, не ползвам и сушилня.

# 635
Наистина си е до бебе. Каката беше с колики и ни срина психиката. Милото каквото и да правехме не действаше. С Лефакс бяха още няколко майки и не видяхме полза- но абсолютно е възможно просто на нас да не е помогнал.  Все пак щом се стигна от Германия да го поръчвам..

# 636
Момичета, днес бях на трета ФМ - с бебето е ок всичко, шийката е 2.97, което каза, че е добре за седмицата, но иска да направим профилактично кортикостероидна терапия, "предвид данните за скъсяване на шийката от минали прегледи". Увеличи ми също така вагиналния прогестан на 400 мг еднократно...нищо не съм чела за кортикостероиди, но ще го сложа, защото ще ми е по-спокойно

Последна редакция: ср, 05 юни 2024, 13:49 от Amelin

# 637
Момичета, днес бях на трета ФМ - с бебето е ок всичко, шийката е 2.97, което аза, че е ок за седмицата, но иска да направим профилактично кортикостероидна терапия, "предвид данните за скъсяване на шийката от минали прегледи". Увеличи ми също така вагиналния прогестан на 400 мг еднократно...нищо не съм чела за кортикостероиди, но ще го сложа, защото ще ми е по-спокойно

Коя седмица си сега и какви са данните за скъсяването?
Кортикостероидите помагат много , аз с близнаците правих 2 курса .Но все пак си мисля , че е презастраховане.

# 638
Марбела, скъсяването беше 2.92 преди месец и нещо някъде. После имам измервания между 3 и 3.2, като това от днес е 2.97. сега съм 29+5 г.с при нея (по калкулатор 29+3, но тя ми го изчислява спрямо датата на трансфера)

# 639
Минавам да помрънкам. Направихме си малка почивка в България, тип дълъг уикенд с мъжа ми, уж за последно преди бебето, но нещата не протекоха по план. Първо времето беше ужасно горещо, на 35 градуса нямахме никакви сили и желание да обикаляме и да разглеждаме. Второ и по-лошо, хванахме стомашно чревен вирус и прекарахме половината "почивка" повръщайки и лежайки изтощени Unamused Първо мъжа ми го хвана и после аз се заразих. Слава Богу мина ни сравнително бързо, та бяхме във форма за голямото пътуване навъщане, че не ми се мисли как иначе щяхме да пътуваме в това състояние. И диетата ми отиде по дяволите, 2 дни карах на препечен бял хляб и варени картофи Persevere
Та, Вики, на всички се случва да се разболеят по време на почивка, много по-гадно е отколкото вкъщи, но такъв е животът.

Току що се обадих да си запиша час в РЗИ за ваксината против коклюш. Да знаете, че за София град има огромен интерес и дават часове чак за след 10 дни. Казаха, че искат синята здравна книжка, както и копие от последния амбулаторен лист за преглед при АГ.

# 640
Марбела, скъсяването беше 2.92 преди месец и нещо някъде. После имам измервания между 3 и 3.2, като това от днес е 2.97. сега съм 29+5 г.с при нея (по калкулатор 29+3, но тя ми го изчислява спрямо датата на трансфера)
А намери ли се причина за скъсяването?
Контракции , бактерия?

# 641
За коликите е на проба-грешка: някои са много доволни от лефакс, аз не бях. При моите комбинацията Еспумизан + Био Гая беше най-успешна,бях пробвала почти всички иначе. Сега мисля да пробвам на Булгарбиотик, знам от първо лице, че щамовете, с които работят са хубави,но пак не се знае дали ще има ефект,но ще ги пробвам.

# 642
Контракции , бактерия?
Тогава ми излезе някаква бактерия в микробиологията, следващата ми беше чиста. Пи принцип аз имам разкъсвания на шийката от първото раждане и си ми върви около три

# 643
Значи скъсяването е минимално.Дадоха ли ти препоръки за почивка или няма нужда?
Но добре си се съгласила за кортикостероидите , само ще помогнат.🤗

# 644
  • гр. София
Контракции , бактерия?

Извинете, че се намесвам така в разговора ви, но то всъщност не е ли нормално да се скъсява шийката с напредване на бременността?
Аз бях на преглед миналата седмица в 31 гс и шийката беше 23 мм, което изобщо не притесни доктора.
Аз самата се притесних първоначално и като го питах не е ли твърде малко, той каза, че в този етап на бременността дължината на шийката не е показател за преждевременно раждане, а се гледат формата и състоянието ѝ, т.е. да е хубаво затворена, както е и при мен.
Питах и за кортикостероидни терапии, но моят лекар е против, ако не се налага. Обясни ми, че имат странични ефекти и крият рискове и затова ги прилага само в краен случай.
Въпреки че от страна на доктора нямам предписание да пазя леглото, последните дни, а и занапред до края на бременността, реших за свое собствено спокойствие да си почивам повече. Досега не се спирах, но слава Богу, вече си имам помощник за баткото и тези дни доста повече успявам да лежа. Съответно и стяганията в корема спаднаха драстично, от около 10 на ден до 1-2 макс.

Общи условия

Активация на акаунт