Частни училища -информативно - дискусионна тема- 64

• 65 707
  • 799
  •   1
Отговори
# 465
Всичко друго ще се преживее, ако предлаганото образование не е така посредствено.
Просто няма нищо общо с другото училище.

# 466
  • в страната на чудесата
Пчмг започва с пълни паралелки гимназиалния прием тази година. За което се радвам много.

# 467
Здравейте. Има ли някой запознат, който може да ми каже кога се носят материалите от списъка за ПУК в Света София? На родителската среща преди началото на учебната година или на 16-ти септември?

# 468
  • София
Нито едното. Детето си ги занася в училище в първите дни от започване на учебните занятия /ако не може всичко накуп/.

# 469
Аз ги занесох на първия учебен ден - оставих ги след приключване на откриването. Защото наистина бяха мнооого неща.

# 470
Пчмг започва с пълни паралелки гимназиалния прием тази година. За което се радвам много.
Има си и ПЧМГ неща за дялкане, не е толкова перфектно.И от към мотивацията на учениците дори по математика, английския език сме имали проблеми с учителката, по физика не е много добра.Има си доста неща, младата Влъчкова не е като старата и това се забелязва, дори и от учениците.Но просто навсякъде е толкова зле ,че и малко по добре да е някъде и изпъква...

# 471
  • в страната на чудесата
Г-жа Стрижкова ли?
Вие физик ли сте?

# 472
Г-жа Стрижкова ли?
Вие физик ли сте?
Да

# 473
  • в страната на чудесата
Кое според вас е проблем?

# 474
Здравейте! Моля за мнения за гимназията на Увекинд, MYP, IB програмите им. Как е с ученето (учат ли, не учат ли:), дисциплината, преподавателите, каква е реализацията на децата след гимназията...Вече прочетох разни мнения, но сякаш са прекалено полюсни. Ще съм благодарна за споделени впечатления от хора с деца там. Наясно съм, че зависи какво търсиш в едно у-ще и от самото дете, но все пак бих чула отзиви Simple Smile Благодаря!

# 475
  • Пловдив/София
Аз съм чувала само хубави неща за Уве, но лично познавам само едно дете от там. Беше възпитано, кротко, с добър английски и немски. Но разбира се това не е показателно.

Аз пък ще се радвам на мнения за прогимназията на БШ.
От началните класове сме много доволни, ни чувам смесени неща след пети клас.
Делят ги на профили и смесват класове- това по-скоро ми харесва, макар и да е рисково как ше се смени средата.
Уж са IB, което не знам какво точно значи.

Като цяло не искам да местя дете в пети клас, защото емоционално често е много трудно, а моето от чувствителните деца.
Освен това без афинитет към математика май няма особен избор, освен например хуманитарната паралелка в 125то…

Но ако все пак е много зле от пети клас не ми се плаща такса още 3г.

# 476
НГДЕК, а и влизането там все още не е станало психоза. 

# 477
  • в страната на чудесата
НГДЕК, а и влизането там все още не е станало психоза.  
Пипи е в младост май, до Люлин ще пътуват ли…
Бела, може ли да споделите кое е проблем с физиката при Стрижкова?

# 478
Имам приятелка с дете, което сега ще е 5 клас в БШ. Ще мога да дам отзиви малко по-нататък. Те са там още от детската градина и сега продължава в математическата паралелка

# 479

От началните класове сме много доволни, ни чувам смесени неща след пети клас.
Делят ги на профили и смесват класове- това по-скоро ми харесва, макар и да е рисково как ше се смени средата.
Уж са IB, което не знам какво точно значи.

Като цяло не искам да местя дете в пети клас, защото емоционално често е много трудно, а моето от чувствителните деца.
Освен това без афинитет към математика май няма особен избор, освен например хуманитарната паралелка в 125то…

Но ако все пак е много зле от пети клас не ми се плаща такса още 3г.
Рядко се среща училище, което е добро в периода 5-7 клас. Реално такива са училищата с подбор.
Материала 1-4 клас реално е доста елементарен и изведнъж детето се оказва с различни изискавания, при различни учители с материал, които е труден за разбиране.
С два часа седмично по някой от предметите е трудно да се обърне каквото и да е било внимание на не справящи се примерно деца.
Оставането в ЧУ периода 5-7 клас ще ти даде спокойствието, че детето ще бъде ангажирано, че учителите ще те информират навреме ако има големи пропуски, че ако има агресия между децата ще се вземат адекватни мерки и т.н.
Реално контрола върху знанията, в голяма част от случаите пада върху родителя.
Същото ще бъде и в ДУ само дето няма да получиш останалите неща.

Последна редакция: пт, 13 сеп 2024, 11:23 от Hope for Two

Общи условия

Активация на акаунт