Седмокласници 2023/2024 - тема 10

• 36 763
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Аз имам един проблем. В училището на наборката профилите им са с домейн на училището. Миналата година раздадоха листчета с монските профили и пароли, ама с щерката бяхме в много напрегнат и сложен момент и не сме правили регистрация. Тя така и не ми даде нейните листчета, а аз родителските, заедно с тези на малкия ги прибрах и сега не знам къде са. Предполагам, че в новото училище ще трябват точно монските профили. За кандидатстването трябват ли? Как да процедирам, за да получа нови листчета с въпросните профили и пароли?

# 466
Предполагам, че искат да убеждават децата да останат в училището, затова.
Да възможно е - да ги убеждават хбаво, но да ги лъжат не е добре. В училището на сина ми направиха паралелка като за него - все е дно по поръчка Мат + физика и астрономия. Знаем кои ще са учителите по МАТ, Физика, Биология. Чакаме да разберем английския кой ще води и в зависимот от това може доста да се качи в желанията му въпреки, че си е квартално училище.

# 467
Аз имам един проблем. В училището на наборката профилите им са с домейн на училището. Миналата година раздадоха листчета с монските профили и пароли, ама с щерката бяхме в много напрегнат и сложен момент и не сме правили регистрация. Тя така и не ми даде нейните листчета, а аз родителските, заедно с тези на малкия ги прибрах и сега не знам къде са. Предполагам, че в новото училище ще трябват точно монските профили. За кандидатстването трябват ли? Как да процедирам, за да получа нови листчета с въпросните профили и пароли?

Никакви профили не ти трябват за кандидатстване, получаваш парола и профил за сайта на МОН.
В новото училище ще дадат нови е с нов домейн.

Ние подбрахме желаните паралелки и ги подредихме.

Разглеждам таблицата с Държавния план-прием, но не мога да разбера защо езиковите гимназии нямат вписан код на специалностите. Исках да се подготвя за кандидатстването онлайн.
Има код на езиковта гимназия.
При подаването онлайн ви излизат всички паралелки с този код и можете да ги избирате една по една.
Дано съм успяла да го обясня Simple Smile

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 11:46 от Hope for Two

# 468
  • София
Хм. Дъщеря ми сега в осми клас в новото училище си ползва стария профил от МОН и там й стоят още стари документи и проекти от прогимназиалния етап. За по-сигурно допитайте се до сегашното училище, би трябвало да пазят информация за генерираните профили.

# 469
Хм. Дъщеря ми сега в осми клас в новото училище си ползва стария профил от МОН и там й стоят още стари документи и проекти от прогимназиалния етап. За по-сигурно допитайте се до сегашното училище, би трябвало да пазят информация за генерираните профили.
И при моя син е активен и старият профил.
Но понеже очаквах, че ще го затворят, каквато е логиката, още първата седмица попита администартора на новото училище и получи уникален съпорт.
Тогава май забравих да похваля администратора в училище но бях силно възхитена, че му се обади когато детето беше вкъщи на компютъра за да тестват дали абсолютно всичко работи както трябва.

# 470
Понеже работя в професионална гимназия, трябва да питам нашите администратори, знам, че идеята на тези профили е да следват детето, където и колкото пъти да се мести. Но на колежка детето идва от училището на дъщерята и доколкото знам са имали проблеми с профила - на нас ни ги дадоха преди една година, детето завърши там преди две.

# 471
Предполагам, че искат да убеждават децата да останат в училището, затова.
Да възможно е - да ги убеждават хбаво, но да ги лъжат не е добре. В училището на сина ми направиха паралелка като за него - все е дно по поръчка Мат + физика и астрономия. Знаем кои ще са учителите по МАТ, Физика, Биология. Чакаме да разберем английския кой ще води и в зависимот от това може доста да се качи в желанията му въпреки, че си е квартално училище.
[/quote

Може ли да споделите кое е училището?

# 472

Как класни днес и утре? Не трябва ли да има само по едно класно на седмица?
[/quote]
Така са планирани, но донякъде е добре. Те няма какво да учат специално за подготовка. Надявам се ранните класни да означават възможност за поправка и пробни тестове последния месец. Май ще има родителска среща скоро, така че ще си питам.

# 473
  • София
Ние подбрахме желаните паралелки и ги подредихме.

Разглеждам таблицата с Държавния план-прием, но не мога да разбера защо езиковите гимназии нямат вписан код на специалностите.
Защото нямат специалности. Simple Smile Само професионалните паралелки имат код на професията. Профилираните - само код на паралелката.

# 474
  • София
Ако паролите ви са за НЕИСПУО, пишете им, мисля че имаха и хелп-деск. Аз този профил го разбирам, че ще си е активен, независимо от местене на училището

# 475
Да, монски профили за неиспуо и дигиталните раници. Училището е със собствен домейн и с него са в школо. Но доколкото знам той няма да се прехвърли в новото училище, за там ще трябва морския. Поне така чух. Затова питам има ли друг с подобен казус и как се случват нещата

# 476
  • София

В НЕИСПУО децата влизат в профилите от мон, които им раздаваха още по време на ковид. Те са и за Майкрософт тиймс, не го ли ползват? Миналата година раздаваха кодове за родителите. Като гледам няма да се мине на тази дигитална раница, но може да ги поискаш от училището. Със сигурност ги пазят.

П.С. публикувала си докато пишех, съжалявам, че се повтарям.

# 477
  • European Union
Мама Ру, паролата на детето може да ви я даде училищният администратор. Те могат да си имат собствен домейн и гугъл администратор, но задължително имат достъп до всички монски  профили. Администраторът може да е друг, влиза се с пощата, която е кодът на училището.
Кодът за достъп на родителя се получава от класния ръководител. За него не е нужен администратор, кодовете се виждат от класния в НЕИСПУО.

Мартеа, точно така е. Преди години заявлението не можеше да се променя, сега вече може. Това прави подаването по-малко стресиращо.

# 478
Монският имейл може да се получи от администратора в новото училище. Моята дъщеря така си го получи, т.к. в старото си ползваха имейл с домейн на самото училище и Google Classroom. В новото са с Teams и монски разширения на имейлите. От старото даже нямаше спомен дали са ѝ давали имейл към МОН.

Последна редакция: ср, 08 май 2024, 15:30 от AsitaNew

# 479
Благодаря, момичета. Питах и колежка, чието дете завърши училището, в което учи дъщеря ми. Монските ги раздадоха преди година, не ги ползват, защото все още са на Школо и класрум и за там са си от ковидно време с профили с домейн училището им. НЕИСПУО го въвеждат поетапно, първо училищата, които бяха на Админ+ май. Щом няма да е проблем при кандидатстването, ще оставя за лятото, когато е по-спокойно или ще помоля за съдействие в новото училище, ако се налага.

Общи условия

Активация на акаунт