Седмокласници 2023/2024 - тема 10

• 36 787
  • 758
  •   1
Отговори
# 420
В такъв случай е трябвало да пишат на МОН. Там уважават всякакви молби, дори и да са абсолютно неоснователни.
И няма нужда да ме убеждавате как работи комисията. Аз говоря от личен опит (сега съм учител, но няколко години бях заместник директор).

Аз спирам по тази тема. Ако в темата чете родител на дете, което е с качествени оценки и няма да се явява на НВО, нека да не се доверява на написаното тук.

Най- после някой от системата да го напише, благодаря за което. Забелязвам, че в бг мама много се говори и пише от родители на деца със СОП, но всъщност малко от тях познават в детайли закондателната база. Препятствие би имало в тази ситуация ако профила на заболяването не позволява упражнението на желаната професия. Ако тази ситуация не е налице и независимо от това  родителите нямат съдействие в желанията си,  като крайна инстанция могат да се обърнат до министъра на образованието.

Последна редакция: пн, 06 май 2024, 21:19 от _re_ge

# 421
Привет! Може ли някой родител, който е бил на отворените врати на 2ра английска гимназия в София да сподели впечатления?

# 422
Прочетете по назад в темата. Аз споделих и други също
Привет! Може ли някой родител, който е бил на отворените врати на 2ра английска гимназия в София да сподели впечатления?

# 423
Два теста по БЕЛ 1ва част
https://dox.abv.bg/download?id=e1ba4ec85d# -> линк за сваляне
https://dox.abv.bg/download?id=cb1ffe422c# -> линк за сваляне

От Регалия ел обучение
24ти му беше много трудно четенето с разбиране.
Изтеглих изпита от миналата година и ми се стори елементарно четенето с разбиране там.

# 424
Много благодаря !
А на четенето с разбиране и аз доста често са затруднявам коя е вярното Laughing
Редактирам се, за да ви питам ще имат ли вашите деца някакво празненство да завършването ,
или нещо друго запланувано - екскурзия или нещо такова ? При нас миналата седмица пуснаха предложения за албуми, но иначе друго засега няма . А подарък на класните ще купувате ли ?

Последна редакция: вт, 07 май 2024, 15:48 от Plami80

# 425
Много благодаря !
А на четенето с разбиране и аз доста често са затруднявам коя е вярното Laughing
Редактирам се, за да ви питам ще имат ли вашите деца някакво празненство да завършването ,
или нещо друго запланувано - екскурзия или нещо такова ? При нас миналата седмица пуснаха предложения за албуми, но иначе друго засега няма . А подарък на класните ще купувате ли ?
Ще имат албуми и ще ходят на Пампорово с учители тръгват на 22.06

# 426
Нищо няма организирано при нас или поне не съм чула. Класният ни е над нещата. Екскурзиите са еднодневни, един път годишно и програмата им е ограничена. В Пловдив например ходиха само в Природонаучния музей и в Мак Доналдс...
От днес е активно записването за състезанието по природни науки на НПМГ. Аз искам да попитам майките, които вече са пуснали заявление дали са получили някакво потвърждение по имейл?

# 427
За края на четвърти клас имаха тържество и албуми, но за края на седми не знам ще правим ли нещо. Екскурзии и лагери 5-7 клас нямат. Надявам се в гимназията да имат тази възможност.

# 428
При нас ще има партЕ с танци и малко помпозно ми се вижда, ама дала съм пари, както са решили. На мойто не му се ходи, евентуално щяло по дънки за малко, нейна си работа. Иначе освен подарък за класната, ще имат и албумче. Правихме такова след 4 клас и е много хубав спомен.

# 429
  • Бургас
Нашите ще са на зелено училище от 24.06. Скоро ще им правят снимки за албумите, но още няма конкретна дата. Подарък за класната ще взимаме, но нямам идея какво, даже пари не са събирани все още.
Много ме е яд на госпожата по английски ( не че е голяма драма и тя не е в правото си, но...) . Има 5,5,6 и правили контролна, на която моят не знам къде е блял, но 1 точка не му стигнала за 4. Съответно при 5,5,6,3  и при първи срок 5 , няма никакъв шанс да се бори за шестица и тази 5 минутка спокойно можеше и да не се напише. Пак уточнявам, че госпожата си е в правото и т.н. и все пак ме е яд. Добре че не е балообразуваща за паралелките, за които ще кандидатства.

# 430
От днес е активно записването за състезанието по природни науки на НПМГ. Аз искам да попитам майките, които вече са пуснали заявление дали са получили някакво потвърждение по имейл?
Няма потвърждение по имейл, изключително недомислено.

# 431
Нашите не знам още дали ще организират нещо
Големият ми син имаше 5 в училище за първия срок и 6 за втория, а на НВО изкара 96 точки. Учеше в математическа паралелка, а негов приятел, който е в същото училище, но в нематематическа паралелка, беше с твърдо 6 в училище и двайсетина точки по-малко на НВО. Малкият ми също е в математическа и засега е за пет в училище, но и с това, което му давам вкъщи за време, пак се движи за около пет. Така че и от детето си зависи. Малкият ми е флегматик. Големият беше решил първия модул за 20 минути и заради това, което той ми е казвал, винаги съм си мислела, че 60 минути за първи модул е много. Малкият си запълва 75 минути, та даже и за още плаче. На контролните в училище все не му стига времето...

# 432
  • при моите любими
При нас имаше предложение за лагер, но беше с дати точно преди матурите и нямаше желаещи. Децата останаха много разочаровани, че няма за последно да отидат на един последен лагер.

Последна редакция: вт, 07 май 2024, 16:56 от cydonia

# 433
Е, как преди матурите? Много необмислено.....

# 434
  • София
При нас се говори за албум. Моят е пълна контра - нямало да се снима и не иска албум.
Ако иска… не мога да го накарам насила.
Екскурзия - не или поне аз не знам.

Общи условия

Активация на акаунт