Седмокласници 2023/2024 - тема 10

• 36 716
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
Не знам в какво училище преподаваш, Мама Ру, но мисля, че да е при теб не е лош вариант. Ще си ходите до училище заедно, ще имаш поглед върху учебния процес отвътре. Стига паралелките да са приемливи.

# 556
  • София
Младежът смени първо желание от Испанската на 2АЕГ. Ще видим дали и колко пренареждания ще има до края.

# 557
Соул, професионална гимназия, но не е много като за нея, а и балът няма да й стигне. А и се боя, че ако е при мен ще имам повече проблеми, отколкото ако е в друго училище.

# 558
И моят младеж си мени често мнението. Сега е на вълна Джон Атанасов. Аз много-много не искам да е в професионална гимназия, но в крайна сметка той ще си го учи.

# 559
Искаше ми се езикова, но моето няма шанс предвид резултатите, които постигна тази година. Така, че изборът е или профилирана паралелка в СУ предприемачество или СХН с интензивен английски или професионална гимназия. В този случай предпочитам професионалната гимназия май, че поне да излезе със занаят. Английски, ако иска и й трябва и на курсове може да научи, но само с профилирана паралелка после накъде, ако не тръгне да учи висше?

# 560
Искаше ми се езикова, но моето няма шанс предвид резултатите, които постигна тази година. Така, че изборът е или профилирана паралелка в СУ предприемачество или СХН с интензивен английски или професионална гимназия. В този случай предпочитам професионалната гимназия май, че поне да излезе със занаят. Английски, ако иска и й трябва и на курсове може да научи, но само с профилирана паралелка после накъде, ако не тръгне да учи висше?

Честно казано мен това не би ме притеснявало. Аз само с език си изкарвам заплатата. Че и езикова завърших Blush Истината е, че времената се менят и вече не се гледа толкова каква диплома имаш, а какво можеш. Курсове има всякакви и във всеки един момент човек може да се преориентира.

# 561
Супичка, от личен опит да кажа съвсем добронамерено - внимавайте какво им говорите, че един ден ще ви го припомнят. Моята голяма (на шега, но знаем за шегата и истината в нея) при всеки удобен случай ми припомня как след третия й ПИ по математика, на който получила най-малко точки (нищо от това не помня), сме били седели в някаква градинка, ядяли сме сладолед и аз ни в клин, ни в ръкав съм й казала, че трябва да се събере за НВО, което много я травмирало. Цитира ми точната дума, никакъв спомен нямам аз. Та тези деца няма да са все в 7 клас, сега трупат и в един момент ще намерят начин да ни го върнат Simple Smile

# 562
И аз много внимавам какво говоря. Не искам свръхфиксиране върху изпитите, сигурна съм, че ако е спокойна, ще се справи по-добре. Само дано е здрава и в кондиция. Даже от време на време почвам да се притеснявам защо не се притеснявам Joy
Ама за всичко има време, де.

# 563
Казали са им резултата по МАТ от пробния в училище 92.5 Не са им ги показали. Дано им ги върнат, за да видим грешките.
Иначе изкочи една екскурзия до Рим с набора: 05-09 с приятели.
Много ще му е натоварено 22.06 зелено училище; 30.06 лагер от програмирането; 05.07 Рим..., но си говорихме с мъжа ми, че се гордеем с него - не мрънка, учи и не се отказва. Та заслужава детето - независимо колко ще изкара на НВО. Не сме му казвали за Рим мислим след изпитите...
На 10ти ще редим в системата...
Вчера прави 1ва част от НВО БЕЛ от миналата година. 54 точки, само тезата не е проверена. Та много по-добре от резултатите които показва в Регалия. Каза, че му е било много по-лесно.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 09:24 от sisill

# 564
Браво за резултатите. Може още малко да ги повиши на реалния.

# 565
  • София, Лагера
Мили дами, дали има някъке ел. вариант на Справочника за кандидатстване?

# 566
  • София
За справочника не знам, но има електронни варианти на всичко, което той съдържа.

# 567
  • София, Лагера
Бих била благодарна, ако мога да получа линк най-вече към таблицата със списъка на паралелките и баловете.

# 568
не знам за справочника, но тук има паралеките за тази година https://ruo-sofia-grad.com/priem-viii-klas-2023-2024/, беше споделено тук от sanaka

# 569
Не сме почнали още да се притесняваме, нито аз, нито той .. Ама ние сме такива, че накрая ни хваща паниката  Satisfied
Опитвам се и аз да не натяквам, да не мърморя, защото виждам, че се старае детето според силите си, виждам, че и в училище са натоварени . Понякога успявам, понякога не .. И аз като Lúthien смятам, че само да е спокоен ще се справи добре . Като цяло с него усилията ми са насочени основно към това да го науча да вярва в себе си и да разбере, че е човешко да направиш грешка или да не се справиш добре на някой изпит, това много му пречи

Общи условия

Активация на акаунт