Седмокласници 2023/2024 - тема 10

• 36 685
  • 758
  •   1
Отговори
# 615
Всичко е точно, само на 22 е отговорило с А...аз мисля, че е Б и на 12 е написала А...

# 616
  • София
1943 год няма единно мнение по въпроса със съюза с Германия, официално обаче е рано да късат въпреки изключително сложната обстановка след смъртта на Борис  |||

# 617
  • София
На 12 е В, да.
На 22-ри е възможно да е а /между а и б се колебаех/, защото Борис отказва на Хитлер да прати войски на източния фронт, но обявява война на Великобритания и САЩ, т.е. опитва се да балансира някак си. Но пък това е преди 43-та, през 41-ва е. Затова повече клоня към б /въпросът е "търси възможност", а не скъсва официално/.

# 618
Аз клоня към а) - България получава териториални придобивки от съюза с Германия, но търси всякакви начини да не участва в бойни действия срещу СССР тогава. И същевременно да не загуби това, което си е върнала, т.е не е изгодно да късаме с Германия на този етап. Ако не греша, ние доста късно излизаме от този съюз.

# 619
  • София
Да, но въпросът е за 43-та, а всичко това /отказът на Борис да участва в бойни действия е доста по-рано/.

# 620
Но и през 1943 сме още съюзници на Германия, нали? Тогава и началото на 1944 са и най-силните бомбардировки над София.

# 621
  • София
Да, още сме съюзници, но е съвсем логично да обмисляме как да се измъкнем, особено след капитулацията на Италия, което се случва именно през 43-та и точно през 43-та вече става кристално ясно, че нещата не се развиват добре за Хитлер. Joy А Борис се опитва да си запази новите земи, без да участва в сражения през цялото време, а не конкретно през 43-та. През 43-та акцентът е върху евреите. Поради тези причини клоня повече към б/, но, както вече казах, а/ също е възможен отговор, но тогава въпросът не е зададен коректно.

# 622
И според мен е б. Съюзници сме, но точно след смъртта на Борис (43) започва натиск от от АХК да излезем от войната.

# 623
Интересно ми е кой е верният отговор според създателите на теста.

# 624
  • София
Да, чакаме Поли да сподели след проверката от учител, че този съспенс не се издържа просто. Joy

# 625
Няма да мога да ви кажа верен отговор, защото това си е тест за вкъщи...за"  трениране ", както казваме с моята.
Няма и да разберем, освен, ако не се включи някой учител.
Ние нали учим самостоятелна форма ( поради определени причини и обстоятелства) и следващата седмица са изпитите, дори да и се падне този тест, което е малко вероятно, няма да разбера дали е верен или не.
Ще се моля само да мине последните 7 останали изпита по предметите успешно и да завършим 7 клас и да мислим само за матурите.

# 626
Поли, успех на детето на изпитите и на НВО след това.

# 627
Успех и от мен !
Сега като прочетох по темата за паралелките и аз се разколебах...Значи в нашия град има само едно училище, което е на добро ниво и, което иска моето дете. Има две специалности - английски с немски и СХН. Той всеки ден си сменя решенията, като се влияе и от това другите деца какво ще пишат. Ама явно и те си сменят мнението често Grinning И двете паралелки са с интензивно изучаване на английски и втори език немски. Не знам какво да го посъветвам- според мен на него силата му са езиците, той смята, че се справя много добре по комп.технологии, но аз изобщо не знам какво правят там, на какво ниво и т.н. Математиката не е най- силната му страна .Наистина шестици има, ама с уроци и усилия.. И направо не знам и аз какво да го посъветвам . И после с тези профили в десети клас съвсем пък се обърквам .

# 628
Плами, виж учебния план на СХН и само на езиковата паралелка. Разликата в броя часове по езиците е минимална, за сметка на това при СХН профилиращи са предмети свързани с компютрите и програмирането. При нас за СХН профилиращи те са първият език + математика + два предмета, които са свързани с профилната подготовка. В езиковата паралелка ще избират от общообразователните предмети, като щом са само една паралелка, то и изборът няма да е голям, защото няма как да сформират много различни групи, има изискване при делене на клас на групи, едната група да не е по-малко от 13 души и мисля, че не е променено това. Значи могат да ги разделят на две групи и да предлагат две двойки профилиращи предмети. Щом младежът харесва информатика и програмиране, може би по-удобно би било СХН, аз поне така бих посъветвала, ако е моето.
Виж на сайта на училището учебните планове на двете паралелки.

# 629
Момичета, справочникът на Сиела за кандидатстване е излязъл! Преди няколко седмици направих поръчка на сайта им и си пишеше, че изданието е предстоящо. Току-що дойде съобщение, че поръчката ми е в Еконт Grinning

Общи условия

Активация на акаунт