Седмокласници 2023/2024 - тема 10

• 37 159
  • 758
  •   1
Отговори
# 600
Просто помислете добре и поговорете с професионалисти. Изискванията за стажанти са супер високи и не всеки завършил СУ го вземат.

Познавах преподаватели в ТУЕС и не бяха wow като колеги. Има много преподаватели дори в университетите, които преподават нещо, което никога не са го работили.

Доста деца от СМГ ходят в софтуни.

Това с основата се изравнява в първи курс, точно защото в училище не могат да изградят основа ами учат лесни примери от даден език.

Основата е супер важна, за това не споря. Но дали не може да получиш обща култура в гимназията и после да се специализираш в дадена професия.

Същото е да учиш счетоводство в училище. Супер бързо се изравнява нивото.

Ако е професия, която може да практикуваш директно след училище, си заслужава. Според мен.

Светът е шарен и различни умения ще са необходими за в бъдеще.

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 17:56 от toplomliako

# 601
  • Пловдив
Програмирането си го влече и посещаваше паралелно две школи - и от двете места отзивите са, че има логическото мислене, необходимо за сферата. Именно благодарение на програмирането осъзна, колко е важен английския.
За Пловдив се е ориентирал към МГ, специалност "Системно програмиране" - на мен ми е твърде абстрактна тази информация и просто се съгласявам с желанията му.

# 602
За програмиране се изисква логическо мислене предимно.
По програма се учи python по технлогогии от 6ти клас. Ама какво научиха - нищо.

Много ми е интересно какво учат по системно програмиране. Прочете добре.

# 603
  • Пловдив
И да чета, като не разбирам нищо... Доверявам се изцяло на изборът му, после той да си блъска главата, ако не е това, което си е представял.
Навремето на мен 3 пъти не ми уважиха желанията за училище - още не мога да им го простя на нашите, затова и още от началното образование му казвам, да избира добре, защото насоки мога да дам, но изборът си е изцяло негов.
По същият начин комуникирам и със сестра му (4 клас в момента)

# 604

По програма се учи python по технлогогии от 6ти клас. Ама какво научиха - нищо.

Е, то какво да научат като е обяснено/написано безобразно? Confused

Последна редакция: пт, 10 май 2024, 18:26 от Tisisat

# 605
  • София
То не може и всеки 2ри да е програмист. Едно време беше модно счетоводство, сега друго, програмисти. Тая мода е нож с две остриета...

# 606
  • European Union
Аз лично, ако трябва да избирам между профил софтуерни и хардуерни науки и специалност системно програмиране, винаги бих избрала професионалната паралелка.

# 607
Ние както имахме план А, Б и В и сега план А опада и се връща първоначалната идея за специалност... Всичко започна от коментарите за едно от софийските училища, след като прегледах учебния план реших да направя същото с паралелка на първо място и като видях какво се учи и като знам какви са очакванията на детето реших да му изпратя да чете. След два дни каза аз това няма да го уча, те лъжат хората това няма общо с името.

# 608
  • София
Университетска специалност да избираш може да си разочарован от реалността, какво остава училище след 7ми клас. Да не говорим че до 10ти клас може друго да иска набора...

# 609
Ето и въпросите по история, от сайта на Просвета съм свалила теста, но няма лист с верните отговори, за мое съжаление.

Дано се вижда и се чете.

Въпрос 11, 12, 20, 22, 24, 25 - тези са ми под съмнение, въпреки, че детето е отговорило, мен ме притеснява и искам да сравня неговите отговори.

# 610
12 - при отказа му от престола.
Без учебник за останалите не съм 100% сигурна, ще погледна в сайта на Просвета

# 611
  • София
11 - в
12 - г
20 - б
22 - б /мисля/
24 - в
25 - а
Наистина ли не можете да отговорите на въпрос 25?

# 612
Благодаря ви.
Детето е отговорило, сега ще сравня с неговите отговори, аз искам да съм сигурна.

# 613
Санака, на 22 въпрос мисля, че е а)

# 614
  • София
11в и 12 в. 20б, 22а, 25а, 24 е безумен..

Общи условия

Активация на акаунт