Седмокласници 2023/2024 - тема 10

• 36 696
  • 758
  •   1
Отговори
# 585
И при нас не са. Още е рано.

# 586
Може ли да някой да ми съдейства за едни задачи по математика когато му е възможно!

11 зад. - отговор а/ 19%
12 зад. - ACB=180 - (ABC + BAC)=180 - (50+60)=70 градуса | CL щом е ъглополовяща, то ACL=LCB=35 градуса | HOC=180 - (LCB+AHC)=180-(35+90)=55 градуса, отговор В
13 зад. - Правим си уравнение: (180-у)=(180-(y+35)).2, y=110 градуса, отговор Г
15 зад. Ако знаем скоростта и времето на първия колоездач, смятаме по формулата, че е изпътувал 18км. Вадим от общото разстояние 38км и виждаме, че вторият е пътувал 20 км. По формулата смятаме, че за времето от 2 часа е изминал разстоянието с 10 км/ч или отговор В
Благодаря много!

# 587
Аз днес си поиграх малко с файловете от Дидева и от РУО и тъй като ще съм в полеви условия при подаването, реших да обединя цялата информация на едно място. Наложих към държавния план прием минимални и максимални балове от предходните 2 години, които Дидева е публикувала на сайта.
Качвам тук, ако има и други като мен, които обичат всичко да е на едно място.
https://dox.abv.bg/download?id=63d24a73c4
Данните от предходни години са в скрити шийтове (може да ги unhide-нете) и съм оставила всички колони от файла на РУО, но съм скрила някои колони, които няма да ползвам. Оставила съм и формулите за xlookup, така че ако ще триете някой от шийтовете - имайте го предвид. Използвала съм код на паралелка, за да популирам баловете от миналогодишните класирания.

# 588
Благодаря, страхотен труд! Аз също днес тръгнах да селектирам това което ни интересува, но в последствие щях да цъкам едно по едно с баловете..
Ако трия редове няма да разджуркам всички, нали?

# 589
Няма проблеми да триете редове и колони. Единствено някой от скритите шийтове ако се изтрие, няма да се популират баловете за съответното класиране. Но всичко е поправимо Grinning Ще го споделя пак.

# 590
Някой по история може ли да помогне с 4-5 въпросчета от изходен тест, че нещо закъсахме...детето има верен отговор, ама не съм сигурна аз, а не са дадени верни отговори на теста. Ще кача довечера.

# 591
Давай, ще опитаме.

# 592
Някой по история може ли да помогне с 4-5 въпросчета от изходен тест, че нещо закъсахме...детето има верен отговор, ама не съм сигурна аз, а не са дадени верни отговори на теста. Ще кача довечера.
Дайте и аз ще опитам

# 593
  • Пловдив
Ох, не мога да смогна с четенето и едва сега наваксах.
Вчера имаше РС в училището, само за седмокласниците - доста неща ми се изясниха, че ми беше малко като в мъгла.
Питах за справочник (Пловдив) - всеки вдига рамене... Сайта на РУО ми е пълна боза.

По математика е що-годе постоянен, решава си и задачи редовно, без "намиламе" от наша страна, но по БЕЛ е като синусоида Rolling Eyes Има реален шанс за 6 за срока (първия има 5), трябва само малко старание от негова страна, но човека си е решил, че ги "занимават с глупости" и категорично отказва, да се упражнява там.
Класната им ще е преразказ на непознат текст, дудна, да се упражнява, но няма кой да ме чуе.
На РС повечето учители обещаха, че ще ги оформят до края на месеца и за юни ще оставят само тези, които искат повишаване на оценката.

едит: четох за училището в Правец и понеже Дреб е ориентиран именно към IT сферата, взех че му го показах Rolling Eyes Иска да кандидатства и там Sad Предна страна знам, колко е хубаво и какви приятелства се създават в такава обстановка, но от друга много се притеснявам, защото той се влияе изключително много от средата (като повечето тийнейджъри всъщност). Подхвърлих идеята и на баща му - той изобщо не я прие като възможност...
Интересно ще е, като се редят желанията Joy

# 594
  • Варна
Аз точно затова не споменавам училището по изкуства в Трявна. А знам, че много хубаво.
Не искам все още да я пускам толкова далеч, страх ме е. Въпреки, че на нейната възраст отидох да уча в друг град на квартира, сега времената са други.

# 595
  • Пловдив
Maniche,  дай ми мейл и ще ти пусна дпп. Опитах тук, но не се справям 😞

# 596
  • София
На сайта на Дидева го има ДПП за Пловдив, както и справки с минималните балове от миналата година.

# 597
Не знам подробно какво точно учат в ИТ специалности, които са супер популярни сега, технологиите толкова бързо се променят, проучете добре преди да запишете детето си и поговорете с някой завършил или някой практикуващ желаната професия от детето ви. Ако се учи нещо елементарно 4г, а после вече не е актуално и е дошла следващата технология, а детето няма основата да учи сам/а... дали си е заслужавало времето и трябва пак да учи в университет или школа.

Само със средно образование и школи трудно вземат на работа като програмист, не е невъзможно, но в сегашния пазар ми се вижда нереалистично.

Просто моето мнение за прекарано време.
Ето един линк да прочетете или проучете сами:

# 598
Алгоритмичното мислене се гради от рано Smirk Колкото по-рано, толкова по-добре. Имам преки наблюдения на приятелско дете от ТУЕС. Ами това дете ще е едни гърди пред всичките си състуденти и ще му е много по-леко. Да технологиите се менят, но ако си имаш основата, разбираш от структури от данни,запознат си с основни конструкции и типове данни, езикът за програмиране се сменя лесно. В тази сфера нещата са много динамични и за да си в крак, трябва постоянно да "четеш" и да следиш всичко ново на хоризонта. Трудно е да си цял живот програмист на един език и да застинеш в образованието от средното. Но определено мисленето ти се изкривява Grinning Още в 11-12 клас започват да трупат стаж по специалността, защото ги търсят от компаниите за стажантски програми. Единственото ми притеснение от целия този бум на софтуерни специалности е липсата на опитни учители. Направо се чудя от къде ги намират Grinning  В ТУЕС поне имат външни преподаватели от бранша. Мен лично малко ме е яд, че моят никакъв интерес не проявява, ама на сила хубост не става. Може още да не е узрял.

# 599
  • София
Jsed, не ги намират преподавателите. Например в СМГ Информатика на практика не се преподава, въпреки че им е профилиращ предмет. Състезателите се занимават във външни школи. Обичайно в началото всички ходят на безплатните школи, после някои и в платени.

Общи условия

Активация на акаунт