⚓ На пазар във Варна - тема 76 ⚓

• 42 133
  • 732
  •   1
Отговори
# 690
  • Deutschland/HE
А аз съм минала и през Тапър и вече сме на метални бутилки и кутии за хранене. За пластмасовите харесвах на Система, пускат преди учебно време в Лидл, така е на Тапър, но си помислете каква храна  ще давате и на какъв вид кутия пасва. За мен по-удобни са такива без разделители.

В Икеа видях хубава метална кутия с бамбуков капак. Малките харесват шареното и си предпочитат пластмасовите кутии.

# 691
Като майка на две пораснали деца имам и опит в експерименти с кутии и бутилки.
За по-малки деца продуктите на Tapperware са добри, защото са леки преди всичко и са от добър материал, а не просто пластмаса. Скъпи са но са "почти вечни" имаме бутилки и кутии от повече от 10 години - нямат забележки освен следи от употреба. Кутиите им храна са хубави, материалът е  добра пластмаса но все пак има хора , непредпочитащи пластмаса.

За тях изборът е друг.
За бутилките - метални бутилки с завинтваща капачка. Има и само като  бутилка и тип термос. Малко по - тежки са и ако е малко детето тежестта е от значение.  За тях изборът е просто бутилка а не термос. Има различни размери. И капачките са различни но все на винт.
Добре е бутилките да не са със сламки и други подобни приспособления. Трудно се чистят.

От Непластмасовите кутии за храна  има примерно бамбукови и кутията и капака със специална държаща силиконова лента. Има и бамбук с пластиков капак.

Другата опция е метал - стомана с капак със щипки. Метален капак или бамбукова капак. Имаме металния кутията със силиконова подложка вътре, която може да се ползва за да не се окисляват зеленчуците плодовете Нещо такова.  Те са леки, лесни за употреба.

Моят голям ученик от всичко каквото имаме след смени и рокади си ходи с метална кутия и метална бутилка. Щерката предпочита бамбуковите, защото има със страхотни шарки и съчетания. Има и на "етажи" по две кутии една върху друга   които можеш да махаш и слагаш.

Последна редакция: нд, 08 сеп 2024, 11:29 от _re_ge

# 692
  • Варна
Къде мога да намеря в момента разнообразие от чорапогащници, налични във физически магазин ?
( да не са някакви китайски моля от рода на Шихо )
Аз много харесвам на Calzedonia чорапогащниците, в Делта планет имат магазин.

Да сте виждали някъде пащърнак?
Пащърнак имаше и в Кауфланд Трошево тази седмица.

# 693
Момичета тези бамбуковите кутии могат ли да се мият в миялна 🤔 ?

# 694
Момичета, добър гастроентеролог ? Ако може да работи с направление

# 695
# 696
За Влаева съм със смесени чувства. Ходих преди доста години при нея със проблем в платената и практика. Първичния преглед беше леко претупан, вторичния ( не се плащаше тогава ) - за минута. Това което трябваше да ми го каже на вторичния преглед го разбрах от патили хор и интернет. За нея тогава казваха,че си разбирала от работата но май е според заплащането .....

# 697
В Кяуфланд има чорапогащници различни р-ри и плътност - в бежаво, сиво и черно, както и детски.

# 698
Момичета тези бамбуковите кутии могат ли да се мият в миялна 🤔 ?

Да. Те съдържат бамбукови фибри, царевично нещо си но имат и 15% меламин. Не са като онези бамбуковите купи, които изглеждат като дърво. Тези дето изглеждат като дърво се мият на ръка и съхнат на проветриво.

За Влаева едно голямо не.
Опитайте с доц.МЕрджанов в поликлиниката във владиславово.

# 699
И от мен не за Влаева.

# 700
Аз лично не съм посещавала Влаева, тя е горещо препоръчвана от всички мои познати, вкл. възрастни хора с множество гастро проблеми. Графикът й е пълен за месеци напред, но независимо платен или по ЗК прием ако се отиде и чака на място без запазен час, не е върнала и претупала никого от тях. Всеки сам си преценя дали да се лекува чрез "патили хора и интернет" или чрез доказали се професионалисти (дори когато при евентуални леки диагнози изглежда като "претупване").

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 14:31 от GeryGG

# 701
   Лично не познавам д-р Светлана Влаева, но моят мъж има сериозни гастро проблеми (чревна пропускливост) и я посещава от години. Каза да пиша в "мамата", че по-добър лекар във Варна не е намерил. Тя го диагностицира правилно, след години безуспешно лутане и тя го лекува.

# 702
Здравейте , някой знае ли фирма за ролетни щори   БОР ИНВЕСТ  - стабилна фирма ли е , качествено ли работят?  Дават по- ниска цена от доста други , пък това ме кара да се съмнявам за качество и т.н. Моля , ако някой може да даде отзив , ще съм много благодарна.

# 703
Доктор Влаева с месеци лекува майка ми уж от киста на панкреаса, но се оказа рак на панкреаса. Оттогава не ща да чувам за нея. Имам от години проблем със стомаха и червата и съм срещнала толкова формално отношение, че престанах да ходя. Търпя си проблемите, боли ме, подувам се и тъй.  А за терапията, за еднодневната хирургия нямам думи! Няма да ми стигне един пост.  Мисля, че трябва да се дава шанс на младите лекари - специалисти, които имат повече хъс за утвърждаване в професията.

# 704
   А кого ще препоръчате?

Общи условия

Активация на акаунт