⚓ На пазар във Варна - тема 76 ⚓

• 42 144
  • 732
  •   1
Отговори
# 705
Всеки сам си преценяВА дали да се лекува чрез "патили хора и интернет" или чрез доказали се професионалисти

Това беше нетактично.  Едва ли някой от  нас пише че не е доволен,  за да се намира на работа.
Аз като пиша, че не препоръчвам със сигурност не е защото съм изчела в интернет, а от личен опит, защото не помогна на мъжът ми когато имаше проблеми. След Влаева минахме при Димитрова от военна ( нея също не препоръчвам) , после през Манастиркса  и накрая закотвихме при Мерджанов.  Така закотвихме, че махна на ММ полип, всички други внимателно заобикаляха дотолкова, че Димитрова на колоноскопия дори не го махна, за да видела накъде върви. Мержданов е единствения който гледа и ако има нещо го прави, а не оставя за после. След като ММ беше "оправен" , заведохме при него майка,   която Манастирска изпрати в Темелков , но не каза че там ако видят полип  не правят премахване -  само гледат ( дано сега я няма тази порочна практика. Тогава не бил сключили договор за тази процедура. Мисля че е коректно да го кажат, особено като става въпрос за човек,  минал ПЕТ и с детектирано място на червото с изключително висока активност на растеж ,което значи полип или нещо по-лошо дето не иска да го пиша даже) .  Накрая и аз ходих при мерджанов, профилактично.
Да завърша с това,  че Нестор Мержданов е Началник на отделението по гастроентерология в МБАЛ "Св. Анна-Варна" видимо не е по-малък професионалист и  води страхотен млад екип с който правят процедури и операции в отделението му.

Не знам дали се занимава с пропускливи черва.
Може би ви трябва и консултация с  проктолог а не само с гастроентеролог.

Последна редакция: вт, 10 сеп 2024, 20:15 от _re_ge

# 706
   А кого ще препоръчате?
Как да препоръчам, като проблемите ми не са излекувани? Последно съм ходила при д-р Албена Димитрова в ДКЦ-то на Окръжна болница, тя има две специалности.
Синдрома на пропускливите черва не е официална медицинска диагноза. Подозирам, че го имам този проблем.

# 707
Аз препоръчвам д-рМанастирска и д-рЯнков в Сити Клиник.

# 708
Всеки сам си преценяВА дали да се лекува чрез "патили хора и интернет" или чрез доказали се професионалисти

Това беше нетактично.
Скрит текст:
 Едва ли някой от  нас пише че не е доволен,  за да се намира на работа.
Аз като пиша, че не препоръчвам със сигурност не е защото съм изчела в интернет, а от личен опит, защото не помогна на мъжът ми когато имаше проблеми. След Влаева минахме при Димитрова от военна ( нея също не препоръчвам) , после през Манастиркса  и накрая закотвихме при Мерджанов.  Така закотвихме, че махна на ММ полип, всички други внимателно заобикаляха дотолкова, че Димитрова на колоноскопия дори не го махна, за да видела накъде върви. Мержданов е единствения който гледа и ако има нещо го прави, а не оставя за после. След като ММ беше "оправен" , заведохме при него майка,   която Манастирска изпрати в Темелков , но не каза че там ако видят полип  не правят премахване -  само гледат ( дано сега я няма тази порочна практика. Тогава не бил сключили договор за тази процедура. Мисля че е коректно да го кажат, особено като става въпрос за човек,  минал ПЕТ и с детектирано място на червото с изключително висока активност на растеж ,което значи полип или нещо по-лошо дето не иска да го пиша даже) .  Накрая и аз ходих при мерджанов, профилактично.
Да завърша с това,  че Нестор Мержданов е Началник на отделението по гастроентерология в МБАЛ "Св. Анна-Варна" видимо не е по-малък професионалист и  води страхотен млад екип с който правят процедури и операции в отделението му.

Не знам дали се занимава с пропускливи черва.
Може би ви трябва и консултация с  проктолог а не само с гастроентеролог.
Кое е нетактично? Това, че искам изрично да подчертая да не се предприемат самолечения чрез "патили хора и интернет" и това, че всъщност Вие с Вашите разкази го потвърждавате? А дали сте доволни или недоволни е субективно, Влаева спаси (диагноза: рак на дебелото черво) живота на приятелка на майка ми, но защо с Вашите истории и историята на тази жена трябва излишно да плашим хората?

# 709
Какво значи излишно да плашим хората? На вас е помогнала, на други явно не. Хубаво е хората да имат и двете гледни точки и всеки да си прецени. Аз нямам такива проблеми и нямам и мнение за въпросната лекарка, но въпросът е принципен и спорът ви абсолютно безпредметен. Патила съм си от разни прехвалени доктори и предпочитам вече да чуя и "алтернативни" мнения, че да не се изненадвам излишно.

# 710
И от мен глас за д-р Албена Димитрова в Окръжна. Също и за д-р Теодор Николов в клиника Нова.

В крайна сметка, изберете един лекар, ако не Ви вдъхне доверие, след два-три месеца при друг и така. Пък и да Ви вдъхне доверие, можете просто консултация за второ мнение.
При проблем отлагането и неотиването на лекар, понеже за всички лекари има и негативни отзиви, не е решение. Успех да си намерите Вашия лекар!

# 711
Моят мъж е на 54 сега. Не съм ходила с него при лекари, все пак е възрастен човек, не ми е дете. От около десет години си намери правилния, за него, лекар. Затова го питах и препоръчах.
Записах си и препоръките ви, ще предам.

# 712
Кое е нетактично? Това, че искам изрично да подчертая да не се предприемат самолечения чрез "патили хора и интернет" и това, че всъщност Вие с Вашите разкази го потвърждавате? А дали сте доволни или недоволни е субективно, Влаева спаси (диагноза: рак на дебелото черво) живота на приятелка на майка ми, но защо с Вашите истории и историята на тази жена трябва излишно да плашим хората?
Ще Ви обясня кое е нетактичното.
Говорите без Вие да имате ДИРЕКТЕН личен опит с цитирания лекар, а като страничен наблюдател.
Доволен или недоволен от лекар няма. Има излекуван ( когато разбира се това е възможно ) и не излекуван пациент.
При мен въпросната лекарка, която коментираме не си направи труда да ми обясни как трябва да продължа лечението си след сериозен спешен гастрологичен проблем, който за малко не свърши в болница и на чист късмет се разминах с прием на лекарства. При това ходих на платен прием и не съм коментирал цената - колкото поиска толкова платих.
При мен дефакто начина на хранене след такъв инцидент е последващото лечение в комбинация с някой лекарства (като в същото време лекарката не се установи първопричината за проблема! ).
Това НЕ ми беше казано от лекарката. Режима на хранене е специфичен, в противен случай проблема може да се обостри, задълбочи и да се повтори. Също така и последващите изследвания не бяха нито направени, нито препоръчани от лекарката.
Няма смисъл да продължавам, картинката трябва да е станала достатъчно ясна.
Помогна ми друг лекар ( светла му памет ) ,които изобщо не беше специалист гастроентеролог. Също така ми помогнаха и хора препатили от същото със съвети за начина на хранене.
Това е от мен.

Препоръчвам Ви да си спестите констатациите по проблеми от които не сте пряк потърпевш, защото е меко казано несериозно.

# 713
Здравейте,знам ,че въпроса ми не е много за тук ,но в годините сте ми помагали много затова ще попитам.На сина ми му се увеличи диоптъра на очилата драстично.Има силно изразено късогледство.При прегледа му изписаха стъкла който били със някаква специална лупа която евентуално стопирала късогледството.Били нови и иновативни.Когато се опитах,да ги поръчам в оптиката ,тези стъкла се оказаха ужасно скъпи,но по думите на продавача найстина вършели работа.Проблема обаче бил,че трябвало да се изпишат от офтамолог който специално се занимавал с това.Въпроса ми е:някой сблъсквал ли се е с подобен проблем.И къде евентуално да търся точно такъв офтамолог?

# 714
Сериозни за мен са препоръките, които мога директно да получа от лекарските среди; както рейтинга на лекаря и ревютата от пациентите в Superdoc. Не съм адвокат или близка на Влаева, но не смятам, че "На пазар във Варна" има по-голяма тежест в избора на лекар и не смятам, че тук е мястото, където всеки може надлъж и нашир да разказва за диагнозите си и да плюе (пак казвам) по доказани професионалисти - все пак има определена лекарска и човешка етика. Възприемам един човек за деликатен и тактичен когато без да изпада в подробности в личните си драми (напротив - спестявайки ги) се опита да помогне на друг без да го стресира и уплаши, особено що се отнася до собственото му здраве!

# 715
  • Варна
Рейтинга и ревютата подлежат на манипулиране. Лично аз никога не избирам лекар по тях.

# 716
  • In transit
Рейтинга и ревютата подлежат на манипулиране. Лично аз никога не избирам лекар по тях.
Точно това тръгнах да пиша и аз... в супердок на отзив не разчитайте, публикуват само тези, които решат.

# 717
Търся точки за Практикер от тези, ако някой има и са му излишни

# 718
iva1, явно е нещо по-специфично. Аз лично доста обикалях очни лекари за друг проблем отделно съчетан с късогледство, поръчах едни специални стъкла, дето се вика врях кипях и пак не ми става ясно какво точно е нужно при вас. Предлагам да поровиш в подфорум Очно здраве. А дали тази тема не е за същото?
https://www.bg-mamma.com/?topic=1476522;all

# 719
Здравейте,знам ,че въпроса ми не е много за тук ,но в годините сте ми помагали много затова ще попитам.На сина ми му се увеличи диоптъра на очилата драстично.Има силно изразено късогледство.При прегледа му изписаха стъкла който били със някаква специална лупа която евентуално стопирала късогледството.Били нови и иновативни.Когато се опитах,да ги поръчам в оптиката ,тези стъкла се оказаха ужасно скъпи,но по думите на продавача найстина вършели работа.Проблема обаче бил,че трябвало да се изпишат от офтамолог който специално се занимавал с това.Въпроса ми е:някой сблъсквал ли се е с подобен проблем.И къде евентуално да търся точно такъв офтамолог?
Какво се има в предвид "от офталмолог, който специално се занимава с това"? От детски офталмолог или от такъв, който се занимава с тези стъкла.  И понеже тези стъкла сега навлизат в офталмологията, колко тясно специализирани лекари би трябвало да има? Аз се съмнявам и колко оптици са работили с тези стъкла. Стъклата на моя син бяха поръчкови,  проблема беше друг,  но офталмолога освен,  че дойде в оптиката, имаше предпочитания и за оптичката, която ще изработи очилата.  И оптикът как прецени, че лекаря не е достатъчно компетентен? Пиша това,  защото съм наясно, че в стреса от диагнозата като родителите не ни идват наум въпроси на които трябва да си отговорим.
Как ще протече самото лечение никои не може да каже,  но сме длъжни да опитаме. Навремето за мен казаха, че трябва да нося контактни лещи,  за да не вдигам диоптър, след като в седми клас бях с-10. Носих лещи, диоптър не вдигнах, но роговицата ми се деформира и сега съм с астигматизъм.  Ето, никои не е казал за този страничен ефект на родителите ми. Успех в лечението!

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 21:23 от Димис

Общи условия

Активация на акаунт