Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 80 (м. май)

• 35 041
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 150
Абе то никой не те гони от тук, просто на повечето от нас гледната точка е малко по-различна и определено не се пазим от мазнини Grinning
Щом си с ИР, началната публикация на тази тема би ти била много полезна с информация, дори и да не си избрала такъв начин на хранене.

# 151
За съжаление сметаната при нас е в много неудобни опаковки от по 200 мл. Предпочитам малки бутилки с капачки,  но няма такива с животинска, а само с растителна.

# 152
Обикновено купувам сметана точно в опаковка от 200 мл (брик)- срязвам съвсем леко едното ъгълче и си сипвам оттам в кафето. Издържа си без никакви проблеми в хладилника, докато успея да я изпия.🙂
Второто ми хранене за деня беше телешки бургер в масло, краставица, по лъжица майонеза и пастет от пилешки дробчета. И три ягоди.

# 153
По десетина дни ми издържа голямата опаковка сметана в хладилника. Досега не се е случвало да вкисне. Ама установявам, че този вкус на UHT мляко не ми се нрави. Напомня ми детската градина и сухото мляко с подобен вкус.

# 154
Аз имам в предвид ето тези опаковки:

# 155
Балки, можеш да сложиш сметаната в кутия или буркан с херметическо затваряне- според мен няма да е проблем да издържи.

# 156
С моя нефелен немски си го превеждам бита сметана. Това гъсто ли е или е течно?

# 157

Каза човека препикал всички държави сигурно по три пъти tooth

# 158
Течна сметана е.

Все се каня да тествам гъбите как ми понасят и все забравям. Тъкмо със сметаната ще ми се вържат чудесно.

# 159
С моя нефелен немски си го превеждам бита сметана. Това гъсто ли е или е течно?
По-скоро сметана за разбиване ще да е. Не че моят немски е много по-добър, ама няма логика да я продават разбита в такава кофичка Grinning
Аз бих се пробвала да замразя там поне 2-3 кубчета във формички за лед, докато "работя" по изпиването на останалата с кафе, така ще си знаеш занапред върши ли ти работа такъв вариант. Ако става, няма да я мислиш поне.

# 160
Замразявала съм мляко във форми за лед- не виждам защо да не се получава и със сметаната. Но, както казах, не ми се налага да замразявам сметаната.

# 161
  • на острова на мечтите
Замразявала съм мляко във форми за лед- не виждам защо да не се получава и със сметаната. Но, както казах, не ми се налага да замразявам сметаната.
с каква цел замразяваш мляко? Случвало ми се е по погрешка да се замрази млякото, преди много време, не употребявам почти прясно мляко, и после вкусът е доста гаден.

# 162
Ако е било с променен вкус млякото, не е от замразяването.

# 163
Аз имам в предвид ето тези опаковки:

тази сметана я няма в Бг лидл. Нищо и няма и 10 дни да стои в хладилник на 6 градуса отворена.
От нея съм изливала и половината в кафето, има различни приложения  - за сосове, за кремове, за кафе - както ви харесва. Просто подлежи на топлина обработка. Аз я харесвам.
Но има и лактозе фрай в едни кутийки лилави, с червени капачки, виж и тях. ( Ти май имаше нещо с лактозата или бъркам).

# 164
Сутрин със ставането пия кафе със 150 мл мляко. Към 10ч хапвам палачинката, обядвам към 14ч риба/яйца със салата, след което отново пия кафе с мляко. Вечерята ми е като обяда към 19ч, но без кафето. Не ми пречи, че е едно и също, така ми харесва. Това ми е храненето в делничните дни, в почивните дни сме на някъде и хапвам каквото ми се яде.
Аз си вземам кокосово и бадемово. Не мога Чисто кафе без мляко имам впредвид . Но аз слагам буквално по 1 капачка. Та и овесено да е, не ми е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт