Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 80 (м. май)

• 35 064
  • 1 008
  •   1
Отговори
# 165
Ако е било с променен вкус млякото, не е от замразяването.
Не се променяше като вкус млякото, само на външен вид при размразяването малко като пресечено изглеждаше- оправяше се с разклащане и за мен не беше проблем.
Данилу, слагах по малко мляко в кафето, детето пиеше капки прополис в много малко количество прясно мляко, а не поддържах ежедневно вкъщи прясно мляко, че се разваляше. Но беше преди години, вече отдавна не ми се налага да замразявам.🙂

# 166
Ако е било с променен вкус млякото, не е от замразяването.
Не се променяше като вкус млякото, само на външен вид при размразяването малко като пресечено изглеждаше- оправяше се с разклащане и за мен не беше проблем.
Данилу, слагах по малко мляко в кафето, детето пиеше капки прополис в много малко количество прясно мляко, а не поддържах ежедневно вкъщи прясно мляко, че се разваляше. Но беше преди години, вече отдавна не ми се налага да замразявам.🙂
На мен , тази идея със кубчета мляко ми харесва.  Идеално е за фрапетата , които лятото са много вървежни😃
Според мен ако не се сваля тегло нещо в режима трабва да се промени. То ок че не вие  проблем еднообразно хранене, но нещо трабва да разбутате . Аз не съм специалист но просто мое мнение.
Тази сметана аз лично я разбивам с миксер до получаването на гъст крем. Измазвам торти с него или вътре  го слагам между блатовете. Пробвала съм в кафе не е моето 😃

# 167
  • на острова на мечтите
Долче, точно това имах предвид. Млякото беше станало на парцали и на мен ми беше гадно да преглъщам тази смес, та полях китките с нея. Не съм фен на прясното мляко.

# 168
При разклащане се хомогенизира, Дани. Но пък, щом не обичаш прясно мляко, няма и защо да го замразяваш.😉
Храната днес беше пак салата с варени яйца, майонеза, краставица и пилешка супа със застройка от яйца и ябълков оцет.

# 169
Долче, майонезата ти изглежда много вкусна. Може ли да напишеш подробна рецепта?
Прясното мляко се оправя след замразяване и като се свари. Тогава си възвръща хубавата консистенция. Ние редовно замразяваме, за да не го развалим.
На мен ми махната едното лекарство за черния дроб и намалиха друго, което е за артрита. Това е добра новина, но се увеличиха болките в ставите и не знам дали не избързахме с намалената доза. Хубавото е, че захарта ми трябва да спадне и дано скоро да влезне в норма.

# 170
danilu, бил се е отделил каймака, това са парцалите. Нищо му е нямало на млякото иначе.

# 171
  • на острова на мечтите
danilu, бил се е отделил каймака, това са парцалите. Нищо му е нямало на млякото иначе.
😉 вероятно това ще да било.
Долче, по погрешка го бях набутала близо до замразяващата платка.
Stryper, аз приключих цикъла за артрита, преди няколко дни и да чукна на дърво засега болката си трае.
У нас салата и яйца за вечеря.

# 172
Долче, майонезата ти изглежда много вкусна. Може ли да напишеш подробна рецепта?
Да, разбира се. Написах рецептата в другата тема:
https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.new#new
Дано скоро кръвната ти захар влезе в норма и болките да отшумят!🙂

# 173
За бронираното кафе какви са мерките? Може ли малко сметана да се добави или само масло?

# 174
За бронираното кафе какви са мерките? Може ли малко сметана да се добави или само масло?
Не без сметана. По лъжица чаена слагах аз кокосово и обикновено чисто масло. Блиндирам и това е ..отдавна не пия такова. Не е моето

# 175
Може каквато мазнина искаш да добавиш - и масло, и масло и сметана, и масло и сметана и кокосово масло. Всичките съм ги пробвала и всички ми харесват, но то си е цяла закуска едно такова кафенце Satisfied

# 176
Мерките... зависи къде гледаш Grinning Както поначало е за американско кафе "рецептата", там ако видиш количествата и ще се уплашиш. Ти в нормална една чаша кафе дори дълго да е, не можеш вкара толкова мазнина. Така че според мен пробвай с малки количества първо и виж колко и какви са ти достатъчни за да не ти е гадно кафето, като не можеш да го пиеш чисто. Единствено ако решиш МСТ олио да слагаш, там почни мнооого внимателно, с мъничка лъжичка и увеличавай постепенно. Иначе ще има да подтичваш към 00, а нас тук да ни посърбява през това време... Joy
Сметаната отначало вместо да я мислиш, според мен направо пробвай първо без нея. Ти като разбиеш в блендер или от тия малките за фрапе, то вероятно и така ще ти хареса. То не е идеята да се нахраниш с много калории, а да останеш в кетоза, ама като не можеш чисто кафе да му сложиш нещо че да ти е по-лесно.

Невър, те баш вместо закуска първоначално го промотираха. Щото нали хамериканец как си го представяш да закуси кето? Или пък (сакън!) да не закуси изобщо? Grinning

# 177
Определено мазните кафета вдигат кетоните, но идеята според мен е да се кара на собствени кетони, не на внесени отвън, ако човек ги гони с цел отслабване.
Аз от около година ползвам повече сметана и в резултат, качих. Не много и много бавно, но все пак, така че ще я махам и ще си карам само с масло. Не искам да свалям, но не искам и да качвам та ще се прощаваме.

# 178
Абе, това мазно кафе за колко време го изпивате? Искам да пробвам, но нямам желание... Grinning Аз кафето си го пия бавно от 7 до 8,30 и не знам какво ще плува в него накрая.

# 179
  • Paris, France
Минавам да ви кажа здрасти. Добре съм, от 1г в менопауза. Качих малко сантиметри на талията, но килата са ОК .... засега. КЗ и инсулин са си ОК, но миналата година пропуснах ОГТТ, че ме мързеше, а и не съм дебеляла. Последно КЗ 4.6 и инсулин 4.8 на гладно, като бях издумкала една огромна пица вечерта. Преди 10г инсулин 14 и КЗ 5.8 на гладно, инсулин 190 и КЗ 10 на първи час. Като бях ИР щях да съм гладна като звяр още 2 часа след пицата, а този път ядох чак в 15ч на другия ден.

Cygnus_i, също така и за възможното разреждане на кръвта не искам високонцентрирани дози.
От чията примерно ми течеше кръв от носа.
Така че ще опитам с това.

Кръвта не тече от чията, а от недостатък на К1. Затова и при ескимосите има много хеморагични удъри в мозъка. С омега 3 трябват и много листа за К1. Тогава проблем няма.

Не всеки може да произведе достатъчно кетони. При висок инсулин не е възможно. При нормален инсулин, след време тялото привиква и започва да гори директно мазнините, без да ги обръща в кетони. Дебелеенето на високомазнинен режим е по-лошо и от дебелеенето на ВХ. Кетогенната диета е излишна след сваляне на нужното тегло. Даже и за епилепсия не се прави непрекъснато, а 1 или 2 години и после се прави отвреме навреме.  

Чао и умната! Успех на всички слабеещи.

Общи условия

Активация на акаунт