Интервално хранене/периодично гладауване/ фастинг - тема 12

• 28 135
  • 433
  •   1
Отговори
# 405
Ами не е добре да се храниш точно преди лягане, даже това е най-лебералното което мога да кажа... Вече зависи кого питаш, но минимум 3 часа е хубаво да ги имаш.
И не се увличай в частта с "гладуването", бива въпреки интервалното хранене да не си недохранена. т.е. за деня пак да ти се събира нормално ядене а не колкото да не е без хич.

# 406
Аз сутрин изпивам по 600 мл инстантно кафе с общо 1/4 ч.л. мед. Това прекъсва ли фаста? Не се бях замисляла по този въпрос. Останалите хранения за закуска от кисело мляко с чия, овесени трици и горски плодове в 10-10,30 и бавен спокоен обяд от салата, месо и мъничко въглехидрат между 14 и 15 часът. През останалото време не съм гладна.

# 407
  • Варна
Инстантните кафета нямат същите ползи както мляното кафе, което не е преминало през индустриална преработка. Може да разнообразите с чайове, но избягвайте тези с пакетчета заради микропластмасата в тях.
Наблягайте на протеини и здравословни мазнини. Зеленолистни също и разнообразявайте с ядките в умерени количества.

# 408
  • Mediterraneo
Въпросът е в меда по- скоро, не в инстантното или мляно кафе. За мен медът нарушава фаста.

# 409
Мен лично ме стресира това количество кафе, не знам колко има разтворено в него де. И медът, разбира се, макар че е малко... но и много кафе може непряко да вдигне КЗ заради повечко кортизол и тогава все тая откъде е дошла тая захар. Има хора при които дори нормална чаша чисто кафе вдига КЗ с половин, че и с по цяла единица.
А и ми е любопитно, ако действително е четвърт лъжичка тоя мед в 600мл кофа кафе, дали наистина можеш да разбереш има ли го или го няма? Аз сигурно няма да мога да кажа, хем от много години съм спряла да слагам каквото и да е в моето и би ме подразнило. Харесва ми еспресо с мед като комбо аромати, но не и сладостта дето върви с меда Grinning

# 410
Е как мед по средата на фаста? То си е храна, че и захар...Абсурд. Иначе в прозореца за хранене как да е.
Но в прозореца за фаст, неееееее. Аз даже и в прозореца за хранене не бих го употребила, но това съм аз и не е задължително да съм права.

# 411
  • Стара Загора
За една седмица си наруших фаста, бяхме на почивка и не удържах. С радост научих, че нямам качване на кг, 57 съм си. Вчера си направих 16 часовата пауза и чувството на лекота се завърна. Изключително добре се чувствам с този режим на хранене . Продължавам с ентусиазъм  до заветната цел .

# 412
За една седмица си наруших фаста, бяхме на почивка и не удържах. С радост научих, че нямам качване на кг, 57 съм си. Вчера си направих 16 часовата пауза и чувството на лекота се завърна. Изключително добре се чувствам с този режим на хранене . Продължавам с ентусиазъм  до заветната цел .
В колко часа ви е последното хранене?

# 413
  • Стара Загора
В 16ч най-късно. Много често е 14-15ч. Започвам в 8 с кафе и закуска , към 10-11 ч плод и обяда в 14-15ч.

# 414
  • тук и там
Аз вчера се притеглих и бях на плюс-89.200.Започнах фаста преди две седмици от 88.8 кг.Храня се от 16 до 20ч,но ям всичко,което ми се яде,та явно не съм в калориен дефицит все пак.

# 415
Не знам защо е трудно да се разбере, че теглото ни се управлява от хормони, не от калории и това което се яде има значение, а не дали се побира в "калорийната" рамка която човек си е определил.
Коригирай си вида храна, не количества и калории.

# 416
  • Mediterraneo
Ами при мен КД действа на 100% вече 3 месеца, независимо какво ям. Стига да съм в дефицит. С или без интервалното хранене. Може да са 300-500 г на седмица, но свалям без изключение, не съм задържала нито седмица.

# 417
То с неядене разбира се че ще отслабнеш, после като спреш да броиш, здравей йо-йо.

# 418
  • Пловдив
Явно е по-трудно да се разбере, че калориен дефицит, тоест изгорено повече от изядено = горене на мазнини. Въздух не се гори, а храна за разликата до изгореното количество няма. От какво се управлява тялото, е почти философски въпрос и няма пряко отношение към този. Да изгориш повече калории, отколкото си изял, без да ги вземеш от собствените си запаси, е като автомобила, който отвътре е по-голям, отколкото отвън, или като арменското знаме, дето било метър на два с нарисувана на него уста три на три. Само Чък Норис го може това. Гориш или храна, или запаси, евентуално и мускули. Няма трето. Ако не отслабваш, значи не си в дефицит, колкото и малко да ядеш.

# 419
Знаеш ли какво е калория - мярка за какво? Как се измерва и по какъв начин ги "гориш" ти  тези калории като ги погълнеш? Успех с яденето на калории Sweat Smile

Общи условия

Активация на акаунт