ЯНУАРСКИ сладки бебчета глас надават у дома

• 17 954
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
Вече и нас ни има в албума!!! newsm44 newsm44 newsm44

А пък за разведряване преди вероятната вечерна порция колики, вижте това:

http://dalliya.narod.ru/3.html

# 76
titti, горещо ти препоръчвам изобщо да не пробвате със соковете!

Съществува голям риск от алергии, колики, запек; от предразположение към стомашни проблеми на по-късен етап, дори сега да не се прояви явна реакция.

Соковете са киселинни и с високо съдържание на захари, дразнят лигавицата на червата. До 6-тия месец тази лигавица е силно пропусклива, и ако влезнат чужди молекули, се активизира алергия.

До 6-тия месец е висок риска и от нитратно отравяне на бебето, селски или не, невинаги е сигурно не са ли пръскани ябълките.

Сокът няма тази хранителна стойност като млякото, дали сте на кърма или АМ, няма значение - единственото, от което има нужда пеленачето докъм 5-6 месец е мляко.

Ябълките запичат.

Изобщо не е препоръчително да се въвежда сок на ранна възраст. Най-добре е децата да си ядат плодове - заради пулпа и фибрите, които в соковете липсват, и които всъщност са особено полезни.

На Мариела сок дадох чак след годинката, но не пие често. Яде плодове.

Виж тези три статии:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18199
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18208.0
http://karmene.greatnow.com/sokove.html

И изобщо погледни статиите за захранването в Библиотеката на кърмаческия форум.

Лично аз бих сменила педиатъра си, ако ми препоръча сок на такава крехка възраст. За мен това е знак, че не се е информирал адекватно за здравословното захранване и хранене, което има огромно значение за настоящото и бъдещото здраве на детето.

Последна редакция: чт, 15 фев 2007, 20:27 от Free Soul

# 77
  • София
Бейбинос-а го давам директно, но и Шош не го харесва - чак се захласва от ужас и вие после ужасно... Обмислям от утре да го пробутвам с лъжичка в малко вода или мляко. Но ще го давам, щото само това ни спасява за сега. Днес по едно време чак ми стана скучно...  Mr. Green

Алкохолно е и не знам колко дълго ще го давам - утре ще питам и моето педи да видим... Ще докладвам после.  Hug

# 78
  • В офиса
тити, съветът на педиатърът е хм странен, да кажем. Разбира са решението си е твое, но прочети линковете на фрий соул преди да го вземеш. И имай предвид, че ако се скофтят нещата, последствията няма да ги понесе педиатъра, а вие с бебчо. При това може да е не за ден-два, а за месеци, или години.

# 79
  • София; Дружбето
Много странно, докато къпахме бебка плачеше от глад, после и дадох капките срещу колики, при което тя се задави и след това вместо да суче заспа. Сега незнам какво да правя, с това задавяне да не е станало нещо, уффффф
А Тити доколкото си спомням на училище казаха, че соковете се добавят след 8-я месец и то по една чаена лъжичка се почва. Та и на мен ми се струва странен съвета на педиатъра ти newsm78 но наистина ти си решаваш

# 80
Ееееех как си знаех, че ще стане дебат с тези сокове - благодаря ви за мненията момичета, прочела съм ги тези статии и знам, че съвременната медицина не  препоръчва сокове толкова рано.

Просто споделям с вас - все още много се чудя какво да правя.......но честно казано в тези статии някои неща звучат доста крайно, все едно отрова ще давам, а и мненията на майките са доста разнопосочни....................

# 81

Линк за ivonska за кенгуруто - нали се интересуваше защо и дали е не/препоръчително малки бебета да се носят в него. Ето тук в сайт за слинговете, има инфо, която дава някои разяснения...Наистина, информацията може да е малко субективна, но не съм търсила целенасочено, просто сега ми попадна.

Мисля, че Магнолиам беше питала за слинговете. А този тип слинг имам аз - Maya Wrap - с халки. Носи се по тези начини: http://www.babysling-lana.hit.bg/6instruct-halki.doc

Много е удобен за у дома - особено когато се занимаваш с две деца, а малкото мрънка. За навън също ще е практичен - за кърмене, за излизане за по-кратко време - без количката и т.н.

# 82
    Имам слинг с халки и вече бях споменавала,че бебето ми не го харесва.Нещо не мога да го наместя така,че бебока да се чуства комфортно вътре.В горния линк са показани варианти за носене на деца по-големи от нашите.А предимсрвото на слинга точно в това е било,че в него можело да се носят и най-малките бебета.
      Някой може ли да обясни как да сложа в слинга бебе,което  още не държи главичката си стабилно,но пък и не иска тя да му е вътре в слинга?

Free Soul,ти как слагаш бебето си в слинга?Къде отива главичката?Разбирам,че ти върши работа това чудесно изобретение.Жал ме е ,че моя слинг така си стои неисползван

# 83
Нося я ей така - както на тази снимка (това не съм аз  Wink) : http://sas1270.brinkster.net/Baby-Sling-1.jpg
Главичката е по-повдигната и е откъм страната на халките.
Утре ще пробвам с главичка в обратната посока.

# 84
Здравейте на всички мами януарски и от мен! Simple Smile
Записвам се в новата тема с надеждата,че ще имам време и за участие!
Накратко ще напиша и нещичко за нас с беба,за да се представя и похваля Wink
Деа вече навърши 40 дни и вчера беше дългоочакваната от мен, 2-ра след изписването,консултация.Та, мами, наддали сме 1250г и сме с 5 см по-високи! Grinning Храним се само с кърма, без вода и др.
Досега не съм имала особени проблеми с бебичка, благодарение и на този прекрасен сайт,освен коликите,с които свикнах и пъпчето,което днес оправихме при хирурга (грануломче).  
 От две седмици се гледаме съвсем сами и ми е много трудно да отделя време за себе си Tired, и да поседна пред компютъра,а засега това ми остава единствено развлечение...Надявам се да успявам да се организирам.
                                                                                               До скоро! Simple Smile

# 85
  • София
Здравейте мамита!
За Бейбиноса - аз също не го одобрявам заради високото му алкохолно съдържание.....
За пъпчето - нашето също е доста изпъкнало и слагаме лепенка, за да се прибере. Но имам опит - и с каката бяхме така.
titti, дори да решиш да даваш сокче, започва се с една кафена лъжичка сутрин, например при яденето в десет, след два-три дни увеличаваш на две лъжички и т.н. И много внимателно проследяваш бебо за реакции.
Няма да те съветвам , само ще отбележа, че според мен е супер неправилно да заместваш нощно хранене с вода или сок?! /това със сока даже го чувам за пръв път!/ То или се премахва нощното ядене или не. Нали и водата пълни коремчето, по-добре да си яде. Пък като му дойде време бебо сам ще спре да търси нощем.
Разбира се крайното решение си е твое  Wink

# 86
А за сокът от моркови пак ли важи това за киселиноста? Знам че е много полезен. За ябълките съм съгласна.

# 87
Добро утро мами,
Тити и аз да се включа с мнение по темата със сокчета. Няма да ти давам съвети дали да даваш или не на тази възраст, но и аз като Саша те съветвам да започнеш с малка лъжичка и постепенно се увеличаваш количеството. А относно замяната на нощното хранене с вода или със сок, ами ти нищо няма да си спестиш. Детето пак ще се става и ще си търси "яденето". Това може да продължи до 2-3 годишна възраст. А, според мен, е лошо ако детето е гладно да му се дава вода...Може да се заблуди за кратко и след половин час пак да си поиска мляко. Рано или късно , те ще се откажат сами от нощното хранене, въпрос на време е.

# 88
  • София
За капиките Бейбинос - така е, съдържат алкохол, но все пак са немски и предвид факта, че са одобрени и там и тук, би следвало да не са опасни... Може да ви звучи глуповато, може на мен така да ми изнася, но се надявам с 3-4 капки 2 пъти дневно да не го направя алкохолик...   Mr. Green А и той е мъж - да свиква  Mr. Green

За протокола: и аз съм против всякаквите сокчета...

# 89
Бебетата ще се откажат от нощното хранене, когато сами са готови за това, не се притеснявайте. И на възрастен се случва да стане през нощта и да рови в хладилника Wink
За сокчетата, нищо няма да му стане на бебето, ако е навършило месец и продуктите са хубави, но трябва да се започне с 1 кафяна лъжичка (както казахме Simple Smile) и постепенно да се увеличава приема.
С Ники не съм замествала хранене със сок, давах го между храненията.
А сега има сокове на Хип, кото са си готови и поне са контролирани (дано).

Общи условия

Активация на акаунт