Милано и Северна Италия - тема 17

• 37 011
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря и аз за разказа!
Обикновено след пътуване, спирам да надничам в съответната тема, а сега какво ми става... Simple Smile
Продължавам да любопитствам и май ще има трети опит за Милано и околностите. Simple Smile
А може и само Милано- продължавам да се самобичувам със стрийтстайл видеа и упорито да измъчвам ММ с полента. Simple Smile
Не, че ядохме там това, даже май не видях някой да го прави,но като подготовка  да направя и сладкиша polenta e osei (ако правилно го пиша).

# 421
Благодаря!😊
Да,това забравих и аз да споделя.Наистина затворени магазини в определени часове.
От влаковете сме супер впечатлени .
Но с автобусите и корабчетата е малко греда с разписанията😊
Ако сте решили от Милано до Дезенцано да ходите с влак и после до Сирмионе -имайте предвид,че като слезете на гарата в Дезенцано отсреща по диагонал/ на дясно/ е спирката на автобуса/мисля,че беше N 026-да не ви подведа/.
Билети се закупуват от шофьора-с Дебитна или ККарта не може!-само в брой /ние имахме карта за Ломбардия и ползвахме нея/.
И другото ,което е автобуса минава по крайбрежието и в един момент -спира на една  последна спирка /забравих и името-мисля Коломбари/и оттам се хваща друг автобус за Сирмионе-въобще е малко сложно..

Офисът на Trenord  в Бергамо се намира на самата гара.Излизате отвън на гарата и тръгвате надясно-най-накрая в самата гара е е ,но отвън е входа.За намаления не знам.Ние си взехме за 3 дни карта-от Бергамо до Милано пътувахме с нея.
Гарата на Милано е нещо впечатляващо-мисля,че не съм виждала в Европа друга такава грандиозна сграда!
После всички дни с метрото/доближавате я само и няма проблем.
До всички градчета с влак на езерото Комо важи .До Лаго до Гарда също с влак и автобуси,до Пескера също.
После от Пескера с влак до Милано също важи.
Имахме желание да видим Кремона или Бреша ,но времето не стигна😊
А да,опитахме от прословутите: polenta e ose-много е хубаво,дори прекалено сладко ,но аз съм повече фен  на тирамисуто😊

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 16:45 от macapisa

# 422
Благодаря!
  Пепел, аз вече толкова месеци,от януари, всеки ден отварям тази тема.

# 423
Марулета,добавих в по-горния пост за офисът на Trenord.
Бари е също страхотна дестинация!Няма нищо общо със Северната част и като архитектура,и като начин на живот,но си има очарованието.Хората там са малко над нещата-прекалено спокоен живот.А цените са направо ниски в заведенията!
ПС .На летището в Бергамо точно насреща има страхотен Мол -видях  доста намаления,за тези които са фенове на шопинга-не мога да си представя какво ще е през януари или февруари !😊

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 11:50 от macapisa

# 424
Благодаря!

За МОЛ-а , един от най-големите в Европа, с топла връзка до летището.Буквално на 5 мин пешеходно.Ние ходихме януари, брутални намаления.Да ме поправят италианките ни, но май почват преди Коледа, някъде до м.март.
   САМО ЧЕ, аз не бих губила време в МОЛ , когато мога да дишам Италия. МОЛ-ове имаме и тук.
   Една от причините да почвам да гледам за евтини билети до Бергамо е ,че не успяхме да го видим.Не бяхме сами, беше ни за пръв път пътуване в чужбина и се съобразихме със сестра ми, която много държеше да идем в Мола.А тези три часа можехме да посветим на Бергамо.В крайна сметка ние стигнахме до първия детски магазин ,за да купим нещо за внучката и седнахме да пием кафе, в Мола.Най-тъпото нещо, което можеш да направиш в Италия, според мен. И с ММ се изнесохме на летището, на една пейка.Поне се наслушах на италианска реч,обожавам езика и интонацията, с която го говорят.
  Един съвет от мен към всички, които като мен за пръв път ще правят това упражнение-пътуване. В темата, и във всички теми за туризъм, има толкова много инфо и толкова много хора,готови да отговорят на всеки въпрос.

# 425
Подкрепям!И аз не съм много по Моловете-имаме си тук достатъчно,макар да имам познати ,които отиват само  за това през месеците на намаления .В интерес на истината имаше много хубави стоки на прилични цени.Споделих ,защото отидохме твърде рано на летището и се чудехме какво да правим-та така убихме малко време и се разходихме.Летището се оказа голямо с твърде много народ.Аз и без друго се притеснявам от летенето ,та исках допълнително да не се стресирам и да не мисля за това😊
Но Италия е приказка-дори само да пиеш аперол на някоя уличка за мен е по -хубаво от това да обикалям магазини.

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 13:02 от macapisa

# 426
Италия открадна сърцето ми!
   Била съм само в Милано и Комо ,за сега. Но ми се стори много чисто, а съм чела че в Неапол напр.не е така.Синът ми каза,че в Рим е ужасно. А за Бергамо той снощи каза,че е много впечатлен от чистотата. Пушач е , но не е видял един хвърлен фас на земята.
   След Бари съм набелязала Болоня. Но първо зимата с щерката ще се върна Бергамо.
   И аз имам приятелки, които по намаленията хващат ранен полет, пазаруват в този МОЛ и се връщат на др ден.Аз бих отишла с тях, но бих се загубила в някоя уличка.Нарочно!

# 427
Аз съм била на доста места в Италия-но не сме видели  и още много -например Сардиния или пък Неаполитанското крайбрежие-хаха най-прехвалената/някак не мога да се наканя за там/.И пак многооо още остават за гледане!Ами влюбена съм-всеки регион сам по себе си е различен ,в буквалния смисъл на думата..На всяко  място архитектурата е различна ,според мен и манталитета на хората.Още по-осезаема ми се струва  разликата в кухнята.За мен всяка част на Италия е прекрасна!С две думи-Обичам Италия-това е!Има още много места за посещение!.Навсякъде е хубаво.Където и да отидете няма да сбъркате!

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 07:54 от macapisa

# 428
Милан ще е домакин тогава, т.е. Милан - Интер, 23-ти кръг - на 23.12. ще се разбере точният ден и час.

Марулета, значи си улучила с подаръка.😊
С удоволствие бих разменила времето и 30градуса.
Много благодаря! 🙏

# 429
Италия открадна сърцето ми!
   Била съм само в Милано и Комо ,за сега. Но ми се стори много чисто, а съм чела че в Неапол напр.не е така.Синът ми каза,че в Рим е ужасно. А за Бергамо той снощ
Аз пък съм впечатлена, че в Комо ви се е видяло чисто. Blush
Живея в самия център и мога да ви кажа, че градът се чисти абсолютно всеки ден. Между 5 и 7 сутринта минават няколко различни камиона на чистотата, които първо извозват градския боклук и разделния боклук, а после минава и камионче с прахосмукачка и четки, което мие улиците. Всеки божи ден! И всеки божи ден още от следобед започва да става кочина, а до вечерта вече е невероятна кочина. Grin Преливащи кошчета с боклуци около тях на всеки ъгъл, счупени и разляти бутилки. Туристите редовно купуват пици "за вкъщи", които ядат на улицата и после набутват кутиите в кошчетата и те стърчат, а отстрани нареждат празни бутилки от бира, които разбира се някой ще срита и те се търкалят. За фасове пред баровете да не говорим. Понякога си мисля, ако някой дойде да посети Комо за един следобед и види тези гледки, ще реши, че това е най-мърлявият град в Италия. Градът се поддържа, но потокът от туристи е свръх голям, според мен над капацитета на толкова малък град. Зарадвах се все пак да прочета, че сте дошли на туризъм и ви се е сторило чисто.

# 430
Живеете в Комо? Леле,завидях. благородно.Бвх януари,може би е слаб туристически сезон,не знам.Но да,видя ми се чисто ,спокойно и приятно.Само съжалявам,че хукнахме на корабче до Беладжио ,а не останахме да се пошляем повече.
  Да допълня с питанка-гледам в сайт на италиански,че има директен влак Милано -Бреша.Така ли е?
  Моите хубавци снощи ги е навалял дъжд,прибрали се към1.30 и днес малко позакъсняха със ставането.За това сега са в Десенциано, а утре ако станат по-рано да отидат до Милано за няколко часа и от там в Бреша.Възможно ли е?

Последна редакция: пт, 27 сеп 2024, 16:56 от марулета

# 431
Има да,директен влак до Бреша-същият,който ходи до Дизенцано-около 40 Мин мисля беше пътя.

# 432
Благодаря!И аз така разчетох.

# 433
За утре какво време обещават Simple Smile вече се обърках по сайтовете, на повечето места не виждам дъжд, до преди 2 дни имаше.

# 434
  • In transit
Пепи, гледай на meteo.it

Общи условия

Активация на акаунт