Милано и Северна Италия - тема 17

• 37 035
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Страхотни сте, благодаря!
   Излезе ми в нета някакъв Остров Бергамо, където се събират две реки..Опитва се да видя как се стига до там, дали е в рамките на града, обаче удрям греда.Някой ходил ли е?

# 406
Опитва се да видя как се стига до там, дали е в рамките на града
Не, това е метафорично название на цяла немалка зона.

# 407
Уф, каква съм бяла птица!Ама никъде не го прочетох това.
  Благодаря!

# 408
Моля за код за букинг ако някой има свободен ?Сега трябва да резервирам!

# 409
Идете в темата за Booking,там се пускат кодове.
  Какво е времето в Милано?
Моите деца летят в момента за Бергамо.
Какво ще кажете за Desenzano del Garda?Осъществимо ли е за един ден от Бергамо? Ако не е хубаво времето заслужава ли си?Смятат да отидат до там,после в Бреша,за един ден.

# 410
Днес е дъждовно в Милано.

# 411
  • Milano
Вали, спира, пръска, влажно е.

Марулета, Дезенцано е след Бреша.
Всичко е постижимо, желание да има човек и да гледа прогнозата.😉

Утре вечер Музеят на Науката и Технологията "Леонардо Да Винчи" е с безплатен вход от 18ч до 23.30ч.

Доколкото знам е единствен в годината.

Ние обаче сме на Сан Сиро.

Опс как пропуснах за дербито:

"Inter in GABBIA"

Маттеооооо🔴⚫️❤️❤️❤️.

# 412
Реджи,ма така да завиждам......
   И за Сан Сиро и за времето.При нас е 30 градуса ,жега.
   Идеята им е Бергамо Бреша,веднага Бреша Дезенцано.Моткст се там, на връщане Бреша,да пообиколят и после Бергамо.Ако е хубаво времето.Ако не,ще останат в Бреша,нощуват си в Бергамо.

# 413
  • In transit
Реджи,ма така да завиждам......
   И за Сан Сиро и за времето.При нас е 30 градуса ,жега.
   Идеята им е Бергамо Бреша,веднага Бреша Дезенцано.Моткст се там, на връщане Бреша,да пообиколят и после Бергамо.Ако е хубаво времето.Ако не,ще останат в Бреша,нощуват си в Бергамо.
Става да, за един цял ден е идеално за разходка. За Бреша да си оставят повече време, защото е по-голям. Ако е хубаво времето предлагам да се разходят до замъка над града, стига се лесно от центъра. Има стълби и пътека. Особено есента е много красиво за разходка, а оттам се открива чудесна гледка към Бреша.
По мое мнение за Дезенцано 2-3-4 часа са напълно достатъчни за лежерна разходка из центъра и езерото.

# 414
Начи безкрайно благодаря! Момичета, безценна е вашата помощ ! Сега звъннаха, синът каза,че това е най-хубавото място,на което до сега е бил.Вечерят в стария град на Бергамо. Много се е впечатлило от чистотата и цените.Ще питам за заведението после и ще споделя.

# 415
Вали, спира, пръска, влажно е.

Марулета, Дезенцано е след Бреша.
Всичко е постижимо, желание да има човек и да гледа прогнозата.😉

Утре вечер Музеят на Науката и Технологията "Леонардо Да Винчи" е с безплатен вход от 18ч до 23.30ч.

Доколкото знам е единствен в годината.

Ние обаче сме на Сан Сиро.

Опс как пропуснах за дербито:

"Inter in GABBIA"

Маттеооооо🔴⚫️❤️❤️❤️.
А кога ще може да се разбере за дербито Интер-Милан през 02.2025 кой точно ден ще е? За сега е на 02.02, но от какво зависи дали ще е тогава?

# 416
  • Milano
Милан ще е домакин тогава, т.е. Милан - Интер, 23-ти кръг - на 23.12. ще се разбере точният ден и час.

Марулета, значи си улучила с подаръка.😊
С удоволствие бих разменила времето и 30градуса.

# 417
Здравейте,момичета!
И ние се завърнахме от Ломбардия-влизам набързо да споделя😊
Благодаря на всички за съветите и напътствията,които ми дадохте-бяха ни от голяма полза -безценни!
Кацнахме в Бергамо сутринта на много мрачно  и ветровито време ,но не ни валя.Качихме се на автобус N1 и слязохме на гарата където оставихме багажа .Багажноте се намира като излезете от гарата-обръщате погледа вляво и това е следващата сграда в бяло.Цената е 1 евро на час на багаж/на куфар,за раница и др -всяко се таксува поеденично/.
Оттам отидохме отново на същата спирка на автобуса и се качихме на следващия автобус N1/използвахме същият билет, който важи 75 Мин. /и отидохме директно до Città Alta.Много красив стар град наистина .много ни хареса.Очаквах да е по-голям  обаче.След няколко часа разходки се спуснахме надолу към града пеша-,хапнахме отново😊много ни хареса и новата част.
Закупихме карти “Аз пътувам в Ломбардия “от Trenord /вдясно на гарата/ и това беше най-голямото попадение ,защото наистина си избиха парите на 100 % и спестихме много допълнителни разходи.Валидирахме на гарата  и се отправихме за Милано -с тези карти.Оттам директно на метрото и в хотела./на две  спирки с метрото/.Искам да благодаря специално на Реджи затова,че ни посъветва да спим в Милано ,а не в Бергамо.При тази програма това беше най-правилното решение.
На следващият ден след закуска рано се отправихме към Statione Centrale и оттам хванахме влака за Варена./около час е пътя,но не се усеща ,защото гледките са прекрасни/Много ни хареса това малко градче и по-специално Villa Monastero-страхотно място -препоръчвам!Добре,че тръгнахме рано сутринта,защото към 11.30 ч.вече започнаха да прииждат тълпи.
Оттам отидохме на корабчетата и след 40 Мин чакане  на опашка се отправихме
към Беладжио.Имайте предвид да си носите нещо връхно ,защото това корабче беше с открити палуби и доста духаше.
Беладжио е очарователно място,но е много малко и има огромни тълпи от туристи.И ей тук става готиното.
Съветвам ако сте решили да минете през Баладжо-веднага след като слезете да си закупите билети за следващия кораб.
Ей тук става екшън.Имаше следващ кораб за Комо чак след 3 часа -всичко продадено!Нали сме си българи😊 след като доволно разгледахме ,направихме снимки ,хапнахме италианско джелато-решихме да седнем на едно заведение под доста известен хотел -цените бяха учудващо приемливи и това ни спечели .Така гледахме и опашката за кораба накъде е.По едно време взе да се увеличава ,а имаше още час и 30 мин.Станахме и се наредихме.И добре,че станахме
.Важно-на билета не пише час за тръгване-така,че стоите и чакате-ако има място ви вземат на кораба-ако не -чакате следващия-не е ясно кога.
350 души  поне имаше след нас!
Хубавото е ,че се вредихме и беше голям кораб.Останаха обаче хора ,които не успяха  да ги вземат.
Около 2 часа е пътуването до Комо.Гледките са спиращи дъха.Обаче времето след 14 h се развали и добре,че този кораб беше закрит иначе щяхме да изпукаме от студ😊.
И така -озовахме в Комо -разгледахме го за час и половина,до Фоникуляра не стигнахме,за което много съжалявам ,защото изглеждаше много висок  и впечатляващ ,но беше абсолютно невъзможно да се качим.В града има прекрасни сгради,красива Катедрала ,а също и страшно много магазини ,за любители на шопинга.Беше пълно с швейцарци Не знам защо ,но не сме много впечатлени от Комо-прекалено комерсиално ми се видя,не ,че е лошо  просто  не ме грабна или имах доста по-високи очаквания.И тук отново ще споделя Реджи-права беше ,като каза ,че за един ден с такава програма ще е препускане !Наистина много се уморихме!За да видите това,което сте си набелязали по езерото Комо са ви необходими поне 2 дни.
Искам и още нещо да споделя-цените в Комо за хапване са много високи.Дори в Беладжио бяха една идея по-евтини.
На следващия ден решихме да посетим езерото Гарда.Пак с тези карти стигнахме до Дезенцано-много впечатляващо място.Ако съм с кола някога задължително ще си взема нощувка там.Сирмионе е прекрасно място,уникално красиво и с много тълпи от туристи. В Пескара дек Гарда не е чак толкова намазано😊,но пак е хубаво.
Последния ден -в Милано!
Много народ,много туристи -прекрасен град!За трети път съм в Милано и площадът пред Дуомото не спира да ме изумява!Уникално красиво!Динамиката на живот там е много забързана,животът е доста по-скъп отколкото в останалите места на Италия.Въобще в област Ломбардия стандартът на живот е доста висок и цените са несъизмерими с другите градове в Италия..Но на нас много ни хареса точно тази динамика.
Времето-улучихме без дъждове.
Сутрините в 8 много студени-към обяд ставаше към 20 градуса.
Ааа ,стана много дълго .Ако някой има въпроси насреща съм.

Последна редакция: сб, 28 сеп 2024, 01:44 от macapisa

# 418
  • In transit
macapisa, чудесен разказ. Радвам се, че и ти вече си фен на Дезенцано. Heart Eyes Нощувала съм няколко дни там, наистина се усеща по-друг начин и без това красивия дух и аристократичната атмосфера на градчето. Heart Eyes

Написаното от macapisa да дам няколко съвета към всички, които за първи път отиват в Италия или не са обърнали внимание до сега на долните неща и важат в голямата си степен за северна Италия.
*Традиционно заведенията/ресторантите работят от 12 до 15 часа. След това затварят и отварят към 19. Т.е, ако държите да обядвате на ресторант си придвидете това. Разбира се, че има заведения, които работят цял ден, но са по-малко. Особено в по-малки градчета е по-трудно да се намерят такива.
*Супермаркетите затварят между 12 и 15 часа, особено в по-малките населени места. Ако мислите да разчитате на храна и напитки от супермаркет, информирайте се предварително за работното време. Същото важи и за част от другите магазини.
*По обед разписанието на част от автобуси, корабчета и регионални влакове е редуциран, ако разчитате на такъв, проверете си разписанията.
Имаше и друго, ама ми излезе от главата сега, ще пиша после. Реджи, Барба, може да допълните, ако съм пропуснала нещо.

# 419
macapisa, много благодаря! Значи Десенциано си заслужава .Моля те , обясни като на абориген, къде е офисът на Тренорд и как си купуваш карта.Моят Убавец каза ,че не са го намерили вчера късен следобед.А днес сигурно ще ходят в Милано, и предвид влак и пътуване с метро, мисля , че ще е по-добре с карта. А към тези карти дали има намаления за младежи, ползващи Isic  карта/ студентска международна/
   Аз вече обмислям края на януари или февруари двете с щерката да си направим една разходка до Бергамо. И преди съм писала, не ми стигна времето предния път, направо жадувам за още.
   И малко спам, но от няколко дни така ми се е набила една песен In Italy  , на Клаудио Версаче,ако правилно разчитам името.Направо си ме вика отново Ин Итали.Края на октомври имаме малка почивка в Бари.

Общи условия

Активация на акаунт