Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 791
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте. Може ли някой по-запознат ( предполагам Реджи) да каже музеят на Милан в самия стадион Сан Сиро ли се намира или е на друго място? Имам някакъв спомен, че някой беше споменавал отделно за съблекалните на футболистите, че могат да се посетят, пък музеят бил другаде, но в нета не ми излиза, а според Chat GPT, музеят е на самия стадион Сан Сиро, така ли е?

# 616
Някой ако има впечатления по Коледа как е времето и т.н...Благодаря.
https://it.weatherspark.com/m/62545/12/Condizioni-meteorologiche … e-a-Milano-Italia
По другия въпрос прегедайте споделените впечатления на хората от темата.

-

Не е строго по темата, понеже е за цяла Италия, не само за северна, но пък наистина любопитни снимки:
12-те най-сюрреалистични архитектури в Италия, които трябва да се видят поне веднъж в живота

# 617
  • Milano
Здравейте. Може ли някой по-запознат ( предполагам Реджи) да каже музеят на Милан в самия стадион Сан Сиро ли се намира или е на друго място? Имам някакъв спомен, че някой беше споменавал отделно за съблекалните на футболистите, че могат да се посетят, пък музеят бил другаде, но в нета не ми излиза, а според Chat GPT, музеят е на самия стадион Сан Сиро, така ли е?

Две различни места са Дебора.

На стадиона е музеят на Сан Сиро, и се прави обиколка на съблекалните, на стадиона, пейките на двата отбора, преминава се през една изложба, май вече е перманентна на националният отбор и се свършва в магазина с артикули и на двата отбора - Милан и Интер.

https://www.sansirostadium.com/museum-tour/

В самият музей на Сан Сиро (малък хангар) има малко неща на Милан, защото клуба си ги е отнесъл в собствения музей.

Сега за мое очудване, за да запълнят празното място са го напълнили с фланелки на различни отбори, носели известни футболисти плюс частта на Интер и някоя и друга снимка на Милан.

Музеят на Милан (Museo Mondo Milan) се намира в сегашното седалище на клуба, наречено Casa Milan, където са и офисите, магазин, бар и бистро.
Намира се на via Aldo Rossi, 8.
Спирка на метрото М5 Portello.

Входа на музея е отзад.

https://www.acmilan.com/it/biglietteria/museo-mondo-milan

Последна редакция: нд, 03 ное 2024, 16:02 от regina di cuori

# 618
Барба,Барба,ще ме изгонят от нас, ако  още веднъж ММ чуе"Виж,виж,И това трябва да видим в Италия!"

# 619
Реджи, огромни благодарности! 🙏 Както винаги невероятно полезна!

# 620
  • Milano
Малко извън туристическият поток - San Cristoforo sul Naviglio:

Бил е един от входовете (по вода) в Милано от Ломеллина.
Състои се от две църкви, които са обединени.

Лявата е по-древна, дясната е направена по-късно от Джан Галеаццо Висконти, в знак на благодарност (вот) за избавянето от чумата, връхлетяла Милано през 1399г
Наречена е Сан Кристофоро, светецът покровител на болните от чума, който се вярва, че е извършил чудото.

Отзад има различни муралес (за съжаление точно тогава ремонтираха улицата и се виждат ограждения и строителни материали):

И бара пред църквата:

Старата част на Милано❤️.

# 621
Благодаря на всички момичета(момчета имаме ли😂) в темата за прекрасните предложения. Записвам си всичко.

# 622
  • In transit
Мария, имаме...Rebel Heart е момче. Simple Smile

# 623
Да, вярно 😂

# 624
Здравейте! Прочетох, че до 20.12.2024 линия M2 на метрото е в ремонт в участъка Piola- Centrale. Трябва да стигна от FS Centrale до Assago Mediolanum Forum. Дали върви метрото в този участък или има някаква алтернатива за придвижване?

# 625
  • Milano
Ако погледнете картата на метрото ще видите, че сте в противоположната посока.
Да, върви. То и в другата посока върви до 21ч.

# 626
  • София
Здравейте и благодаря за темата!

Утре сутринта летим и в неделя се прибираме. Почти нямах време за организация, с бебе на 11 месеца съм и съм в лека паника. Това което успях да измисля е - утре кацаме рано в Бергамо и мисля да разгледаме стария град. Ще съм благодарна ако ми обясните как да стигнем да него, ще купя 3 дневни билети за ГТ.
Втория ден ще сме в Милано- купих билети за катедралата, после ще се разходим в този район и в движение ще измислям какво да видим.
Третия ден ми се иска да отидем до Комо, но нямам идея къде по точно и него в движение ще го мислим.

Приемам идеи, препоръки, много благодаря!

# 627
  • In transit
tedysworld,
най-лесно се стига до стария град с автобуса с който путувате от аерогарата. Той ходи до стария град, но може да слезете на спирката на фуникуляра и със същите билети да се качите на фуникуляра. Навръщане пеша по нанадолнище също не е далече и може да се стигне до центъра или гарата пеш. В Бергамо ли ще спите или в Милано?

# 628
  • Milano
Имайте предвид, че в петък има национална стачка на градският транспорт без спазване на гарантираните часове.

Все пак някакъв минимум ще бъде спазен.
За Милано е гарантирано метрото до 8.45ч и между 15ч и 18ч.
Само М4 ще се движи цял ден до летището (Линате) от Сан Бабила.

Автобуси и трамваи - гарантирани са само някои линии в горепосочените часове.

Оттам нататък не можем да знаем какво ще е участието в стачката.

Погледнах за Бергамо - гарантирани часове в минимален размер между 6.15ч и 9.15ч и 12.30ч-15.30ч, за да се позволи прибирането на учениците от училище.

Автобус н.1 в частта между гарата и летището ще се движи цял ден, макар и разреден.
Фуниколярите няма да работят.
Участието им в предходната стачка е било 72%.

# 629
  • София
В Милано ще спим, забравих да уточня че ще сме без бебето Simple Smile.
Ние в четвъртък кацаме, а в петък ще обикаляме предимно центъра, квартирата ни е близо до Чайнатаун, на 50м от метростанция Jerusalem, лилава линия.

Общи условия

Активация на акаунт