Милано и Северна Италия - тема 17

• 38 607
  • 737
  •   1
Отговори
# 240
Не знаех! Беше в тези "добрите" контейнери и беше вкусен сладоледа, особено лимона - почти като този в Капри, който ми е номер 1 в класацията до живот. Simple Smile)
Изкатерихме стълбите до църквата и покрива да, и там гледките са божествени!

# 241
Изкатерихме стълбите до църквата и покрива да, и там гледките са божествени!
Да! Heart Eyes Браво.

# 242
  • Варна
Момичета, как е по добре да купим винетка за Швейцария?
На границата ли, но ако правилно разчитам картата, ние сме много близо до тунела Бернард и чрез него ще влезем в Швейцария или онлайн? Което за мен означава, че ние ще се движим известно разстояние в тунела на територията на Швейцария и ще сме без винетка.
За онлайн ми излезе бг платформа за купуване на винетки за различни държави, но си начисляват 10 лв за услугата.
Извинявам се, ако въпроса ми е тъп Disappointed Relieved

# 243
Gran San Bernardo и още един тунел Munt la Schera не са включени в цената на винетката и за тях се плаща отделна такса. Не съм минавала през тези тунели, но предполагам, че се преминава бариера, където се плаща таксата и сигурно там продават и винетки.

# 244
  • Milano
https://www.ch.ch/it/veicoli-e-traffico/automobili-e-altri-veico … #dove-acquistarla

Тук може да видите онлайн (над видеото)
Избирате си език горе вдясно.

Той златен този тунел🤦‍♂️.

# 245
  • Варна
Много ви благодаря!
Просто нямаше начин да ми хрумне, че е възможно да има такса за тунела.

# 246
  • Milano
Тарифите на Гран Сан Бернардо:

# 247
  • In transit
Много ви благодаря!
Просто нямаше начин да ми хрумне, че е възможно да има такса за тунела.
Много тунели са платени. Сещам се за такива в Хърватия, между Италия-Франция, Словения-Австрия.

# 248
  • Milano
Северна Сарденя:

# 249
regina di cuori, изглежда прекрасно. Приятно изкарване!

# 250
  • София
Северна Сарденя:

Скрит текст:

Това лято бяхме в югоизточна Сардиния и беше прекрасно, направо не ни се тръгваше.
Тези снимки много приличат на La pelosa beach Nature Sunny - благородно завид и слънчева почивка.

# 251
Ех, тази Сардиния! Два пъти я организирам и двата пъти се проваля, та от суеверие не я гледам вече😕

# 252
Реджи, изглежда страхотно! Приятна почивка!

# 253
  • София
Дами, имам следният казус: искам да си потърся в Милано рамки за очила за четене, даже направо искам като отидем да ми направят там очилата. Прави ми впечатление, че в Италия има страшно много оптики и предлагат марки, които в БГ не съм виждала, а на мен много трудно ми харесва как ми стоят очилата за четене. В случай, че си намеря рамки, за да дам да ми се направят очила какво трябва да нося - резултат от преглед при очен лекар или там също има специалисти в оптиките, които правят преглед и определят диоптера? Аз съм с 2 диоптера за наблизо при четене и работа с компютър. Настоящите ми очила са такива.
Ще ви бъда благодарна, ако споделите опит и напътствия за определена марка, която не се предлага в БГ.

# 254
Аз не нося очила и не съм добре запозната, но скоро придружавах моя приятелка да си избира рамки и останах с впечатление, че мерят диоптъра в магазина. Също, времето за изработка май е няколко седмици, но може и така да се е случило понеже е лято и хората излизат в отпуски. С нея ходихме в Salmoraghi e Viganò, което е верига, имат магазини и в Милано. Интересното беше, че ѝ предложиха някаква оферта за безплатен втори чифт очила, ако първият се счупи или ги изгуби. За съжаление слушах с едно ухо, понеже бях само придружител, но ако ви се случи да отидете в магазин от веригата, питайте ги за тази оферта.

Общи условия

Активация на акаунт