Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 920
  • 737
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Момичета, имам една молба: може ли да препоръчате готин бар в Милано. Ще празнуваме рожден ден на мъжа ми. Само семейно сме, но ми се иска нещо изпитано да пробваме.

Последна редакция: нд, 06 окт 2024, 22:41 от tzvety26

# 496
  • Milano
От 07.10 до 20.12.24 зелената линия на метрото М2 затваря след 21ч за ремонт между Centrale и Piola в двете посоки.

Ето тук съм го оградила в черно (Centrale, Caiazzo, Loreto, Piola):

Може да се ползват тролеите 90/91 между тези спирки, а директен автобус между Centrale и Ламбрате е 81.

Пиша го понеже виждам, че често има отсядащи близо до Централна гара.

Доволна съм от face boarding на Линате, никъде не съм вадила ЛК или бордна карта, само гледам в камерата и вратите се отварят.🤣

Но най-съм доволна, че съм вкъщи за 5-10мин с метрото.

Хич не съм доволна, че трябваше да премина от къс ръкав на яке и че ваканцията свърши.

Мерси за пожеланията.🌹

# 497
Момичета, имам една молба: може ли да препоръчате готин бар в Милано. Ще празнуваме рожден ден на мъжа ми. Само семейно сме, но ми се иска нещо изпитано да пробваме.

В коя зона на Милано търсите, то си е доста обширно понятие? Simple Smile

# 498
  • София

В коя зона на Милано търсите, то си е доста обширно понятие? Simple Smile
Може би в по-централната, но ако имате предвид и нещо  конкретно, няма значение къде. А ако има и жива музика, ще почерпя, като се върнем!

# 499
Виждам на 11.10 четиричасова стачка, отнасяща се за въздушния транспорт. Не разбирам точно къде ще се стачкува, защото от една страна са упоменати някои градове/летища, а от друга- пише, че е национална. 🤔

# 500
  • Milano
Там където е упоменато, ще стачкуват (според пресата) между 13ч и 17ч - Палермо, Бари, Бриндизи, Линате, Пиза и т.н.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 16:14 от regina di cuori

# 501
От 07.10 до 20.12.24 зелената линия на метрото М2 затваря след 21ч за ремонт между Centrale и Piola в двете посоки.

Ето тук съм го оградила в черно (Centrale, Caiazzo, Loreto, Piola):

Може да се ползват тролеите 90/91 между тези спирки, а директен автобус между Centrale и Ламбрате е 81.

Пиша го понеже виждам, че често има отсядащи близо до Централна гара.

Доволна съм от face boarding на Линате, никъде не съм вадила ЛК или бордна карта, само гледам в камерата и вратите се отварят.🤣

Но най-съм доволна, че съм вкъщи за 5-10мин с метрото.

Хич не съм доволна, че трябваше да премина от къс ръкав на яке и че ваканцията свърши.

Мерси за пожеланията.🌹
Здравейте, ние ще отседнем в района на Cimiano и мислехме със зелената линия да стигнем до Ассаго форум за концерт! Четейки в транспортния сайт ATM  не успях да разбера от залата до Cimiano остава ли последният влак в 00.20 или се преустановява напълно?

# 502
  • Milano
При концерти обикновено удължават работното време на зелената линия.
Ако не бъркам последният влак беше в 01.00ч от Форум преди няколко дни.
На сайта на АТМ винаги го обявяват.

Но във вашият случай не може да стигнете директно до Чимиано, защото след 21ч  спирките от Ц.гара до Пиола са затворени.
Чак на Ламбрате може да се качите на метрото.

Виж тук незнам дали последният тръгва в 01.05 от Ламбрате или по-късно в деня на концерта.

Бих сменила хотела на ваше място, ако не познавам зоната, вариантите за смяна на автобусите и къде точно спират.

Барба, каква е ситуацията в Комо?

Нали има червен код за зоната плюс тази на Бергамо.
Ние сме с оранжев.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 21:47 от regina di cuori

# 503
Благодаря ти сърдечно, както и да го мисля , най- вероятно ще си вземем кола под наем директно от Бергамо и така няма да се притесняваме за транспорта от и до Форумът, както и за ранния полет от Бергамо за връщането в България!

# 504
Реджи, пак ли?Дано се разминат тия кодове!

# 505
  • Milano
Благодаря ти сърдечно, както и да го мисля , най- вероятно ще си вземем кола под наем директно от Бергамо и така няма да се притесняваме за транспорта от и до Форумът, както и за ранния полет от Бергамо за връщането в България!

Добра идея.

Ако все пак решите да се върнете с градски транспорт, питайте, ще ви кажа варианти с автобуси и къде спират.
Въпреки, че има и нощни линии на метрото на половин час.

Реджи, пак ли?Дано се разминат тия кодове!

Уфф.
В други области са по-зле.😔

# 506
Синът ми се прибра от училище с подгизнали учебници вътре в раницата. Езерото е на ръба, сигурно до утре ще попрелее. Гледам, че в петък го дават да няма дъжд и ще обиколя малко да разгледам. Събота и неделя пак дават дъжд, а в събота трябва по крайбрежната да мине Giro di Lombardia. Thinking

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 22:06 от Barbabeau

# 507
Леле! Дано се размине!
   Да се редактирам - как сте, има ли наводнения?
  Споделям линк с хотела , в който бяха отседнали синът ми и приятелката му.  https://www.booking.com/hotel/it/sant-antonio-de-foris.bg.html?a … ren=0&room1=A%2CA. Бергамо
Доволни са , не е някакъв супер лукс, комуникативно място, ходили са пеша . Има семеен ресторант , в който са ползвали доста добра отстъпка.Платили са на място, втория ден след пристигането си.Собствениците са били доста отзивчиви и са им дали много хубави насоки с какво до къде да стигнат.

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 14:52 от марулета

# 508
  • Milano
Да кажем, че беше по-добре от предните пъти.

По-късно следобед го дават пак да почне да вали и утре сутринта да ни забърше опашката на урагана Кърк.

Както писах, в събота 12.10.24 ще отвори изцяло синята линия М4.
По тази причина, Мики ако желаеш да отбележиш, за следващият път на 1-ва стр. новата карта на метрото.
Забелязах, че в настоящата липсва изцяло тази линия.
Не я слагам в момента, защото неотворените спирки са все още с пунктир.

И го пиша сега, докато съм се сетила. До новата тема ще забравя със сигурност.🤣

# 509
Благодаря много, Реджи за всичката информация, която ни поднасяш така удобно преработена🥰
Дъждовното време в Милано има едно предимство - подобрява качеството на въздуха 😂
Моля се обаче на  Кърк и опашката  да не ви достига🙏

Общи условия

Активация на акаунт