Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 895
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
Според мен драми няма да имате,защото са достатъчно.Спират пред Милано Чентрале/Центр гара.Обаче бихте могли да хванете и влак до Бергамо,по -евтино и ще избегнете задръствания по пътя. Ако се случи да има такива де. От ЖП гара Бергамо , пресичате едно пространство като  малко площадче и сте на спирката за автобуса,/на автогарата, дете са една до друга/ който ходи на летището.Градски автобус, номер 1 , билети купувате от кафенето точно зад спирката.

# 526
Аз купих предварително онлайн билет за шатъла на Terravision. И въпреки че беше с точно определен час, се качихме на по-ранен автобус и нямахме проблеми. Реално може да си купите онлайн билети и малко преди да се качите или предишната вечер. Но впечатленията ми са, че масово хората си купуваха на място.
Автобусът беше пълен. Не сме попадали в задръстване и за мен е много по-удобен вариант от влак до Бергамо и после автобус до летището. Има и други шатъли, които пътуват от/до летището освен Terravision.

Иначе това пише на онлайн билета:
Tickets purchased online are valid for the booked journey. In the event of delay, tickets are valid on all journeys on the date displayed on the ticket.

# 527
Аз не бих пренебрегвала фактора задръстване, ако става дума за работен ден. Би трябвало да хванат шатъл около 17 ч, когато се заформя час-пик.

# 528
Аз не твърдя обратното, а просто, че при нас нямаше. Пътувахме в работен ден, около 8, 30  сутринта.

# 529
Ние попаднахме на задръстване в посока към Милано. Придвижването ни отне 2 часа. В обратна посока към Бергамо - 50 мин. Билети най-добре на място. Виждате в шатъл на коя компания има места и се качвате.

# 530
Сутрин задръстването е в посока към Милано, вечер в посока на излизане. Това е за час-пик.
Стават големи задръствания и ако се случи някоя катастрофа, но това няма как да се предвиди.

# 531
  • София
Привет, не разбрах кой е най-лесният вариант от Бергамо, до гара Чентрале в
Милано. Разбрах, че ще е автобус, но от къде се хваща и как се купуват билети?

# 532
Привет, не разбрах кой е най-лесният вариант от Бергамо, до гара Чентрале в
Милано. Разбрах, че ще е автобус, но от къде се хваща и как се купуват билети?
Ако съм на летището хващам шатъл за Милано Чентрале(билети от автобуса), ако тръгвам от Бергамо се качвам на влака за Милано(билети от машина или на гише).

# 533
Автобусите на летището няма как да не видите .Подредени да точно на изхода,има едно младежи,които ви подканят да се качите.Плащате кеш или с карта.За мен няма смисъл да е онлайн.Има вероятност да попаднете в задръстване,зависи кога кацате.

# 534
  • Milano
Барба, ако те интересува:

Тази година е най-дъждовна в Милано, откакто е почнало отчитането на обсерваторията в Брера през 1763г.
Не като дни, а като количество на валежите - 1350мл до м.септември. Средно годишно е 980мл.

# 535
Ох, аз мислех другия месец да заведа моите родители в Милано, но точно дъждовното време ме отказа. Гледах дългосрочни прогнози, не знам даже колко са верни, за моите дати дават дъжд. Мислех и вас да питам нормално ли е това дъждовно време. Синът ми казва: Побърква ме този дъжд😂  А ноември го дават най-дъждовен, ужас!

# 536
Барба, ако те интересува:
Дааа, мерси, Реджи, не го бях видяла! Hug

А ноември го дават най-дъждовен, ужас!
Ноември по принцип си е дъждовен месец, освен ако не се падне много суха година.
Помня една година (отдавна беше), валя без да спре от края на октомври до към средата декември. Бях изкукала. Joy Поне да беше сняг, ех! На мен много ми липсва снега тук, мразя дъжд през зимата.

# 537
  • Milano
Няма защо, Барба!
Вчера са го разлепили в метрото, вероятно затова не си го видяла все още.

Абсурд, моля те, какъв сняг!🤣
Блокираме се от 1см.🤦‍♂️

И през септември е валяло две седмици подред, без да се наводнява.

Мария, дългосрочните прогнози не са надеждни.
Та те често не познават за деня.

Аз не харесвам много въпроса какво е времето "по принцип", във всички теми.
И отговарям, че няма "принципи", да се гледа прогнозата за съответното пътуване.
Естествено статистики има, но това не гарантира, че времето ще е такова по време на престоя.

Миналата година март, септември, октомври бяха сухи. Тази не са..
Да не говорим за юни, досега такъв юни не бях виждала - с чести бури, пороен дъжд и якенца докрая.

# 538
Да, климатът тотално се промени, и аз нямам вяра на дългосрочни прогнози. Обаче ми стига да погледна и краткосрочните🤭

# 539
Ще взимам билети за Дуомото и терасите с качване по стълбите. В сайта пише, че билетът е валиден до 3 дни от датата за закупуване, а на едно друго място пак в сайта пише, че трябва да сме на входа в часа, посочен на билета. Знам, че се образуват много големи опашки, така че колко време преди часа на билета е добре да се наредим, ще ни пуснат ли по друго време? За другите забележителности (музеят на Леонардо, замъкът Сфорцеско, аквариум, т.н.) трябва ли да се закупуват предварително билети с определен час или е възможно и на място?

Общи условия

Активация на акаунт