Милано и Северна Италия - тема 17

• 36 773
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
Ако погледнете картата на метрото ще видите, че сте в противоположната посока.
Да, върви. То и в другата посока върви до 21ч.
Благодаря!

# 631
  • Milano
Днес явно стачката е с много голямо участие, както се очакваше.
Детето не може да се прибере от училище.
Какви ли не варианти гледах - на автобуси и трамваи на по-близки и по-далечни спирки, защото метрото е затворено, нищо.
И баща й си "жертва" обедната почивка да я вземе с колета - задръстване и то наобед.
Вечерта не искам да си представям.

# 632
Днес явно стачката е с много голямо участие, както се очакваше.
Детето не може да се прибере от училище.
Какви ли не варианти гледах - на автобуси и трамваи на по-близки и по-далечни спирки, защото метрото е затворено, нищо.
И баща й си "жертва" обедната почивка да я вземе с колета - задръстване и то наобед.
Вечерта не искам да си представям.

Много лоша ситуация! За живущи и туристи. Стачкуващите може би са в правото си, нямам идея.
Знае ли се дали има ефект от стачките за стачкуващите?

Мен също ме чака подобна участ с обявената 24 часова национална стачка на въздушен контрол за 15.12.
От Ryanair все още не ми изпращат нищо - ще анулират ли полета от Бергамо до София, ще ми предлагат алтернатива ли? Не, че няма време още.

# 633
  • София
Ние в момента сме в Милано. Сутринта към 9 нямаше метро, чудихме се какво да правим и взехме колелета 😃. И там 20 мин. докато се регистрираме. С тях за 40 мин стигнахме Дуомото. Сега на връщане  се надявам да се приберем с метрото. Слагам малко снимки от днес

# 634
Много е неприятно с тези стачки, най-вече за живущите там според мен. Чудила съм се и аз в такъв случай как ходят и се прибират хората от работа, децата от училище. То не е веднъж, не е два пъти в годината. Реджи, а няма ли практика да е неучебен ден при такива мащабни транспортни стачки?

# 635
  • Milano
Те стачкуващите са в правото си. Само в Милано липсват 500 шофьора тази година, заради "добрите им условия" и осезаемо се чувства при автобусите.
Но институциите си правят оглушки.

Но в крайна сметка потърпевши сме ние - през 10 дни стачка, а аз съм си платила абонамента и то годишен, на детето - също.

Предните пъти обикновено сутрин метрото вървеше, затваряше М2, автобуси и трамваи - също но по-нарядко.
Аз съм успявала да се прибера без проблем, но за днес предполагах, че ще е по-мащабна с манифестация в Рим пред Министерството на транспорта.

Не, Мария, няма неучебни дни, нито грипни ваканции.
Училищата затварят, ако се реши поради лоши метеорологични условия, но досега в Милано не помня да е имало.
Днес някои са останали в училище следобед, други в бара да обядват и чакат да отвори метрото в 15ч.

За капак, пожар на corso V.Emanuele🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️ към 15ч.
https://stream24.ilsole24ore.com/video/italia/incendio-corso-vit … ti-negozi/AG6G9u0

# 636
Точно по темата, отивам да прибирам сина ми от Lenno (където е Villa del Balbianello), понеже повярвал в някакъв "гарантиран курс", а то такива днес няма. Така било пишело в инстаграм Rolling EyesRolling EyesRolling EyesRolling Eyes И айде ся едни 40-50 км шофиране напред и назад, а тъкмо бях започнала телом и духом да се сливам с дивана.

# 637
  • София
Днес ние пътуваме за Виена, а детето от Милано за Виена. Радост за нас беше, че все пак сутринта имаше някакъв прозорец с три или четири влакчета до Малпенса и тя успя да се придвижи до летището. Разбира се, там без стачка е имало доста закъсняли полети, но в крайна сметка излетя и се събрахме във Виена.

# 638
  • Milano
Казаха по тв, че участието в национален мащаб е 90%, на места и до 100%.

Остави, че градският транспорт ами и влакове които са част от Ferrovie Nord.
Като погледнах са основно тези от/до Кадорна - до Комо Лаго, Малпенса и т.н.

Тоест хората извън града са още по-зле.

Veka, добре че сте се събрали.
Да знаеш, че при стачка на влаковете, организират заместващи автобуси до Малпенса освен естествено шатълите, които си вървят.

Казаха, че от вторник щял да навлиза студен въздух и сняг над 1000м надморска височина, под - дъжд.
То че като ли сега е много топло - сутрин 5-7градуса.

Барба, какво ли не се прави за децата.🤩

Последна редакция: сб, 09 ное 2024, 18:19 от regina di cuori

# 639
  • София
Veka, добре че сте се събрали.
Да знаеш, че при стачка на влаковете, организират заместващи автобуси до Малпенса освен естествено шатълите, които си вървят.

Благодаря, regina di cuori Flowers Hibiscus

Ще й кажа, за да не се притеснява за друг пъту, че има и такава опция. Тя беше разпитвала свои състуденти италианци и те й бяха казали възможностите да стигне до Малпенса, но тя избрала да върви пеша до някаква гара, но не централна, и оттам с влака. Да си призная, че много се гордея, че съм я научила да ходи пеша по много. Ние в град като Милано, дори и ако сме извън централния пръстен сме винаги пеша. Вярно, последния път в сумрака не видях една плочка на улицата, която стърчеше около 1 см в единия си крак и за нещастие се спънах и паднах, но какво са едни ожулени колена Smiley, можеше и да е по-зле.

Проблемът с недостига на работна ръка и недостойно заплащане е огромен във всички страни от ЕС.

# 640
Съжалявам за неудобството,на което сте подложени,момичета!

# 641
  • Milano
Къщата - музей Poldi Pezzoli ми хареса много, като къща, като колекция, като мебели особено.
Купих си билета за 4-те къщи музеи на място - 25 евро, дигитален билет важащ 1г.

Вечерта, концерт на Гали във Форум-а.

Не очаквах толкова да ми хареса. С удоволствие ще се жертваме пак за дъщерята догодина. 🤣

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 16:39 от regina di cuori

# 642
Реджи,това пак ли в Милано?
Ако да,Оххххххххххх!

# 643
  • Milano
Да, малко по-нагоре от Ла Скала.
Милано има много хубави къщи за разглеждане.😉

# 644
Това ми напомня: Call the Vatican. See if something is missing.
от "Анализирай това" 🤣

Общи условия

Активация на акаунт