“Дяволското гърло 2“ - “Есента на демона“ - нов сезон по НОВА ТВ - Тема №7

• 41 021
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Подобно на Бубу и Мария Каролина мисля в същата посока. Според мен е Фичето, като допускам евентуално участие на професора в събитието обвързващо групата тогава, но се е покаял и отдръпнал.
Направление първи курс обхваща поток от специалности право, история, публична администрация.
Аз си правя паралел от първи сезон за дете, което отмъщава по лични подбуди и иска истината за злодеянията да бъде разкрита.
Точно, на същото мнение съм и аз. Не случайно наблегнах на възрастта на Фичето, около 30-годишен. Демонът отмъщава за кърваво злодеяние, за зверско престъпление, случило се в миналото. Отмъщава за много близък човек, мотивът е личен, както беше и в първи сезон. И там имаше символика при всяко едно убийство, при всяка жертва - според "заслугите".

# 256
Все повече имам усещането, че Калоян Трифонов няма да участва. Не остана вече за кога.
Интересно е обаче, защо беше на онази снимка от премиерата.

# 257
Скрит текст:
Напоследък повече чета, отколкото пиша. След поредния епизод си мисля за думите на Заимова: "Знаете ли с кого е учил В ПЪРВИ курс на юридическия прокурор Кавалджиев?" и изрежда имената на съдия Елдърова, адвокат Смилев, старши-комисар Тороманов и Десподов. Прослушвах няколко пъти, все едно и също чувам, поне аз. В първи курс, а не ОТ първи курс. По мои разсъждения групичката е била заедно само една учебна година. Мисля си, може по някаква причина Кавалджиев да не е продължил с останалите, да е завършил след тях. После показанията на Невена Харитонова, че той е определял времето в университета като "златно време на своята невинност". Според мен нещо ужасно се е случило точно тогава - в студентския им период. Нещо, в което са били замесени всички. Тогава никой от тях не е бил фактор, никой не е бил "големец", защото още са нямали дипломи. Издигнали са се на по-късен етап. Възрастта на мъжете от групичката е между 50-55 години. Само Елдърова е по-млада, тя е около 45-48 годишна, аз поне не разбрах на колко е точно. Ще правя моите си сметки, ориентирайки се по нея. Ако е започнала следването си веднага след средното образование, и ако приемем, че в първи курс е била 18-20-годишна, значи от това предполагаемо ужасно събитие са изминали поне 30 години. Не се наемам да гадая какво е то, но щом Тороманов рискува живота си само и само да го запази в тайна, значи е повече от ужасно! Струва ми се, че някой отмъщава на групичката за нещо, случило се преди 30-тина година. И по-вероятно е поради личен мотив, а не за престъпления по служба. Не изключвам обаче причината да е комплексна.
В темата не съм прочела информация за актьора, който изпълнява ролята на Фичето. Затова ще спомена няколко думи за него. Александър Тонев е на 29 години, семеен с една дъщеричка. Освен, че може да се въплъщава в герои на възраст от 20 до 30 години, за него прочетох, че по някакво съвпадение все му дават главни роли.  Описват го като изключително талантлив. В "нашия" сериал на мен ми изглежда доста по-млад от реалната си възраст, но това е без значение. Говоря за него, защото още от първия епизод си мисля, че той е демонът. Повтарям го като папагал почти във всеки свой коментар и с риск да стана банална го казвам още веднъж. Според мен той действа самостоятелно, професорът в инвалидната количка нищо не знае. В последния епизод се държеше като много обиден и наранен, искаше да го оставят на мира, но в крайна сметка пак се съгласи да помага на разследването.
Демонът е момче с качулка, както го нарече онзи продавач на гюдерии. Каза момче, а не мъж с качулка. Извикал е Мия и Филип заради подобния случай в Родопите. Пак престъпление отпреди 30-тина години, пак групичка от "наши" хора са забъркани в разбиването на толкова съдби. Както се изрази Филип, демонът не се страхува да умре, за него е по-страшно да живее! Събира ги двамата с Мия за да покаже, че не само в Смолян са се случвали ужасни неща, а и в Търново. Той иска да бъде чут! Иска и неговата история да се знае!
Но това е мое мнение, може и да греша. Остават още два епизода, все някой от нас ще познае! Но да се участва в темата е същото удоволствие, както и гледането на сериала!

Това е много добро! Почти ме убеди Blush Сега остава екипът да е измислил поне също толкова добра основа за цялата случка. А не от форума да излезе по-добра предистория от тази, която ще видим на екран.

Иначе това, че всичко е свързано с нещо от миналото, не е кой знае какво прозрение. Едва ли ще е свързано с нещо от бъдещето или от Космоса. Въпросът е, защо в този сериал това минало въобще не представлява интерес  за никого от разследващата група.

# 258
  • Washington,USA
Трябва да му пуснат православна музика от Византия. Току - виж се е спрял сам и успокоил.

# 259
  • Другата България
Все повече имам усещането, че Калоян Трифонов няма да участва. Не остана вече за кога.
Нищо чудно да го видим в последния епизод, когато /ако/ правят ретроспекция на миналото, заради което в настоящето се извършват убийствата.
Ако наистина е нещо, свързано с директора, може той да го изиграе на младини.
Или някой от вече убитите, също на младини. Blush

# 260
Според мен Десподов е извършил нещо в миналото и всички са го покрили. Той е последната жертва, иначе защо да праща да се унищожават доказателства от Орце? Има много логика Калоян да участва в ретроспекция. Може да е нещо свързно с жената на професора и любовен триъгълник между Десподов, жена и Кърджиев. И Десподов да си мисли, че това дете е от него, а всъщтност да е от професора или да е направил нещо от ревност Десподов, а професора толкова да е бил влюбен в жената, че да я припознава в детето на Десподов и за това да я милва все едно е любимата му, която е обичал през целия си живот и му е била отнета от Десподов, а всичките му приятелчета са покрили историята. Освен това това прави паралел с Дебора, която беше нарязана заради уж изневяра. Може Десподов да я е убил от ревност по особено мъчителен начин за това и убийствата да са толкова мъчителни.

# 261

Възможно е да се появи в следващия епизод като ключов свидетел и от него да започне развръзката. Ще бъда много разочарована ако убиецът се окаже някой непоказван до този момент.

# 262
  • Другата България
Аз не вярвам да е някой, който до момента не се е появявал.
То не остана за кога.
Вероятно както в първи сезон, така и в този убиецът е пред очите ни още от самото начало.

# 263
Аз намирам най-голяма логика в коментара на D.Dupree и искрено се надявам в него да има доза истина, а не финалът да е страхотна глупост като например убиецът да е Грудов...

# 264
Въпросът е, защо в този сериал това минало въобще не представлява интерес  за никого от разследващата група.
[/quote]

Съгласна съм, вероятно за да ни държат в напрежение. Дано поне в последните два епизода разберем повече подробности, дано не го претупат това тайнствено минало с едно-две изречения!

# 265
А, със сигурност ще претупат Финала. То нямаме никакви разследвания, мотиви, конкретни (освен очевидните) връзки между жертвите. Много има непоказани и само си гадаем.
По принцип Грудката има всички възможности да е Демонът. Уважавам това мнение. Честно казано, толкова е лесно той да бъде убиецът, че ще е по-рязочароващ финал и от инвалида Кърджиев. При втория поне нещо с инвалидността ще се разкрие.
Но не ми се вързва характерът на Грудов, а и как е готов да изнудва и да се обвързва с тъмни сделки с големците, за да си подсигури Бъдещето. Нали това каза на Тороманов в дома му: за моето Бъдеще.
Демонът няма никакво намерение да живее след края на Плана. В този смисъл, не го вълнува Бъдещето въобще.
В миналия сезон голямото разследване, а Асен с тях и без тях си изпълни докрай Плана. Уби си и последната жертва, после себе си. В този ред на мисли: дали поне една смърт е успеят да предотвратят любимите ни ‘разследващи полицаи’?!?

# 266
Нямаше ли някаква легенда за бременна девойка, която скочила от скала около Търново 🤔

# 267
  • Washington,USA
Не съм чувала аз поне . Може. Иначе за други девойки дето са скочили в морето с преплетени коси, за да не бъдат поробени, да

# 268
  • София
Fever Ray и Diavolo са замесени. 100 про.🤣🤣🤣
То само като видиш аватара на Фивър с тази маска и ти става ясно. А за Дяволо - там повече жокери не трябват. 🤣🤣🤣
А аз сериозно се съмнявам в almadji Joy
😂😂 Аз я питах, но тя е вече стара и си мърмори нищо на фърси 😂

# 269
Нямаше ли някаква легенда за бременна девойка, която скочила от скала около Търново 🤔
Това легенда от време на византийско време ли или нова история?

Общи условия

Активация на акаунт