Време е за ИКЕА - тема 42

• 43 918
  • 759
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Не се филмирайте. Брутално са им хакнали системата, не е заради нещастния безплатен транспорт.
Жената на касата каза че не вярва да го оправят и до нова година.

# 541
  • София
😂 😂 😂 😂 😂 Да бе, точно заради кирливият транспорт ще да е... Магазинът беше празен като ходих преди 2-3 дни и по ковида не е бил толкова празен... А ресторанта и бистрото пуснаха ли ги или и от там пестят все още...
Колко му е като извинение като си оправят проблема да пуснат отново един безплатен транспортен период?

# 542
Кирлив, кирлив...колко да е кирлив тоя транспорт, като за една калъфка почва от 10 лева и катери нагоре.
Факт е, че за мебели ако има БД, спестяваш едно от 100 лева нагоре.
Факт е и че в момента не може да се ползва тази БД.

Че са хакнати е ясно, писах го още преди пет дена.

Пък и щом потребител в бгмама обещава и гарантира, че след като оправят хака, Икея ще пуснат веднага БД, то тогава изчакващите ще чакат вече спокойно, налЕ? Колко му е Simple Smile)

# 543
  • София
Къде съм обещала нещо?
Ясно значи са се хакнали сами, за да няма транспортна промоция.... Предполагам всеки път като пунат бд им се случва... И ако доста се забавят, далеч не вс ще ги чакат.
Освен това до колкото разбрах, проблема не е само в бг.

# 544
Аз никога никъде не съм твълдяла че сами са се хакнали.

посочих фактите, а те са че в момента не мога да поръчам нищо онлайн с БД. Факт.

Друг факт е, че никой не ми е обещал, че след отстраняване на хакването, ще ми дададт веднага БД. Факт.

Не е хубаво да се омаложава БД, това казах. Нито е малка сумата, нито е излишна че да махнеш с ръка и да платиш едни 100-200 лева само за транспорт.

# 545
  • Сред мелниците
Да и връщането не работеше онзи ден. И ние имаме за връщане.
Гледам съобщението в сайта се е променило.
Може някои функции да работят вече.

# 546
  • София
Ама ти в момента и платена диставка не можеш да направиш, даже не можеш лично да купиш нещо, което не е на склад в магазина, от което те губят, факт че не работеха бистрото и ресторанта, факт че магазина беше празен, факт, че не издават фактури, не работят замяна и връщане, клиентски точки, факт, че далеч не вс клиенти ще ги чакат да се оправят,а няма да се пренасочат. Факт, че в момента губят не малко пари, факт, че бд има от време на време и проблеми няма със системите...да,ти също губиш, но това е просто едно мн наприятно за всички стечение на обстоятелствата.
И да, плащала съм доставка на мебели, всъщност е по-приятна сума от на други търговци или от наемане на транспорт за пренос.

# 547
Чета и си мисля и се удивлявам на начина на мислене и си казвам, че не мога да повярвам, че така разсъждават хората. После се сещам за политическата обстановка и си казвам, че мога да повярвам.

Точно преди коледа, ИКЕА ще се самозаколи с тази така хитра конспирация. Понеже перо транспорт в управлението и печалбата на една толкова голяма търговска верига може да донесе такъв голям келепир за бонуси. А цялата складова база, клиенти и доставчици да си е** *******.

# 548
  • Sofia
Мда, тотално са прецакани Икеа. Проблемът е международен. Магазинът е празен, факт. Бистрото и ресторантът не работят.. От хранителния магазин вече може да се пазарува, но трябва да ви маркират нещата на основните каси.
Ще търпят големи загуби предколедно, това е сигурно. Не знам дали знаете, но е световна тендеция хакери да хакват системите на големи фирми и да искат откуп в криптовалута.

# 549
Колко пък да е международен проблема? Бг и гърците-хитреци с лиценза…

# 550
Проблемът е в България, Гърция и Румъния. И в Икеа, и в магазини Интерспорт. Блазе им на коледните бонуси 😃

# 551
  • София
И за канада четох... И на касите казаха глобален... Нямам идея, не ме вълнува толкова, ако мн държа нещо да е икеа, ще го взема когато мога, ако го искам само заради бс, ще чакам следващата или ще си купя от другаде.

# 552
  • София
Да и аз четох вчера, че Гърция и Румъния били засегнати, обаче се зачудих, защото съм останала с убеждението, че румънската Икеа не под гръцкия франчайз.
Ама пък щом казвате и за Канада...

# 553
Отворих .de, .nl, .co.uk и са си изцяло ок

# 554
Абсурд е повече от седмица по време на голямото харчене да се самосаботират така. Допускам, че гърците може да са икономисали от защита, но сами да са спрели продажбите от кухни, техника, едри мебели до кюфтенца и сладолед, заради безплатната доставка - едва ли.

Общи условия

Активация на акаунт