Време е за ИКЕА - тема 42

• 43 196
  • 759
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Вчера купихме еди единичен гардероб, 50х58х236 сива рамка 170 лв

# 661
  • София
по-евтините рамки са от старата серия, където всичко се сглобява.
по-скъпите са от новите, идват почти сглобени, разпъват се като хармоника.
аз лично харесвам повече старите, на новите и дупките им не бяха както трябва, едва нагласихме рафтовете.

# 662
  • In transit
Драго ме разбра чудесно какво ме притеснява. Не виждам за нормално ценообразуването.. изключвам дори евтината рамка, която е изостанала.

Бамба, Ейнджъл, благодаря и на вас. Трябва ми да облека една ниша с дълбочина 38см и ширина 120см, Пакс-а най добре пасваше...ама с тия цени, ще видим.
Ако имате идеи за други варианти, ще съм благодарна да споделите.

# 663
  • София
Ами на нас тепърва ми предстоят в коридора и в детската да купуваме и все пак мисля да са пакс при все цените, или за коридора, където и на мен ми трябва плитък да е по поръчка. Аз лично много харесвам паск и бих преглътнала цените ако ми пасваха навсякъде, мн страдам, че в нашата спалня не стават.
Обаче имам чувството, че продават  якои готови конфигурации по евтино, отколкото ако ти си го комплектоваш... Но може би както казвате да са със старите рамки.
Ще го видим този как ще е, по празниците ще го сглобим. Така или иначе с втара, панти и 5рафта излезе 370лв. И като гледам другите единични гардероби на пазара, ами не ми харесват останалите, така че където може пакс, където не може ще мислим самоделки или по поръчка. Или евентуално подрязани рамки пакс +врати по поръчка... Ама не знам още за това подрязване... Ще го мисля.

# 664
Тъкмо уикенда сглобихме един с нова рамка, не съм имала проблем с дупките. Не знам как са били старите, но тук единствено не ми харесва, че гърба е леко халтав.

# 665
Бая халтав е даже, колкото да не е без хич е работата...за гърба говоря.

# 666
  • София
Хъм... Така като ви чета май първо да вземем да сглобим този преди да купуваме следващи, да видим този халтав гръб🤔

# 667
  • София
Хъм... Така като ви чета май първо да вземем да сглобим този преди да купуваме следващи, да видим този халтав гръб🤔

Точно заради мненията за халтав гръб при модулите с ширина 100 см си взехме модули с по 50 см. Просто като е на по-голяма площ и понеже е по-тънък материал и не е много стабилен гърба. Тези от по 50 см ширина са ок.

# 668
  • In transit
Енджъл, гледала ли си Платса? В коридора сме с такъв, имат 40 и 55см дълбочина и бяха по-евтини от Пакс, сега не знам вече как са. Имат доста опции. Но на мен в момента просто не ми пасва дълбочината, иначе щях пак да заложа на тях.

# 669
За коридор едни 5см не са за пренебрегване. И на мен повече би ми паснала Platsa като елементи, но имаме място само за 35см Pax. Гледах разни хакове и се зачудих дали рамката би издържала на хоризонтален стенен монтаж, за да си комбинирам един 201см вертикален отгоре единична рамка, иска ми се да стане нещо такова и да си оползотворя цялата височина

# 670
  • Варна
Успявате ли да правите поръчки от сайта? Вчера цял ден го ръчкам - възникна проблем ми изписва. Сложила съм неща, които пише, че са налични. В Икея Варна ми казаха, че от 3 седмици имали проблем и само можели да проверяват за наличност и не можело и от тях да поръчам. Единият артикул ми е за коледен подарък и вече почвам да го отписвам.

# 671
  • София
Последните 3седмици това се обсъжда в темата, да бяхте погледнали последните 2-3 страници. Имат икеа генерален проблем и скоро няма да го решат.

Микки - гледам пласта, мен макса дълбочина ми е 40,ако преглътна леко да ми стърчи в тази част. Не съм сигурна на височина как ще са пласта... Също малко ми е по-смотан материала, но пак ще гледам... Аз искам с голяма огледална врата... Иначе вътре ще си държа несезонни обувки, в смисъл 3-4-5см повече дълбочина са ми все тая.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 08:58 от Angel_Dust

# 672
  • Варна
Няма нужда да ми се държи тон, питам въпрос! Много добре знам за проблема, тук няколко потребителя са писали, че са направи поръчки и имат статус.

# 673
Никой не е поръчвал, комемтирахме, че сме ходили на място в магазин и са ни доставяли закупеното.

# 674
  • София
Това, че пише налични също нищо не значи, те в магазина даже не знаят какво е налично и те пращат да си търсиш по щендерите, а по-големите неща влиза служител в склада търси и ти казва има или не.

Шантал - проблема с хоризонталното монтиране ще е и, че ще си гледаш дупките за рафтове, освен ако не китосаш и не боядисаш или не сложиш нещо да ги покрива.

Последна редакция: пт, 20 дек 2024, 09:07 от Angel_Dust

Общи условия

Активация на акаунт