Време е за ИКЕА - тема 42

• 43 881
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
Ако матракът не стърчи всеки път като седнете ще се прищипвате или удряте на ръба. Поне малко трябва да е по - нагоре.
Така е. И вече над стърча в зависимост колко е висок матрака, надматрачна и прочие.

# 136
Така ги правят спалните в 99 % от случаите - матракът надстърча. Къде повече,къде по-малко. И вече онзи тип легла където матракът въобще не влиза в страниците. Както са примерно Mandal  или Nordly (ако не бъркам името).

# 137
  • ENGLAND
Утре пак ще премеря вече горе на корниза, но може да се направят малко по-разредени и ще станат 2 метра. Ще потърся и указанието, там май пишеше нещо.

Пак премерих горе от край до край, 1.70 м е. Но в упътването 1.45 см при показаното набиране дава 1 м. Можеш спокойно да купих две, и просто да сметнеш на см по-малко разстояние между кукичките, ако не стане както е указано.
Моите са тези  https://www.ikea.com/gb/en/p/gjertrud-sheer-curtains-1-pair-white-70386715/  Можеш да видиш указанието как се правят тези вълни  - product details- assembly&dokuments.

# 138
Към тези от вас, които имат PAX и е поставен до перваз откъм гърба (в нашия случай е дървен) - как го фиксирахте за стената и влиза ли много прах в този промеждутък между гардероба и стената, който се получава заради перваза?
В магазина ни казаха, че задната долна част не е изрязана, за да пасне на перваз. Вариант е да се изреже, но не знам дали не компрометираме стабилността на шкафа така. Нашият ще е 200×234см.

# 139
Махнахме перваза

# 140
И ние махнахме перваза. Гардеробът ни е висок и тежък, няма как да стои на криво дълги години - защото первазът го измества, дори с малко.

# 141
  • София
И за мен махането на перваза е най-лесно и безболезнено. Не бих рязала гардероба.

# 142
Благодаря за мненията!
И за мен по-логично е да махнем перваза. Но пък момчето, което ни го слага, поясни, че е добре да се запази, за да не влиза прах между стената и паркета. Нашият е трислоен и ще "мърда" във времето, та затова има няколко мм между края на паркета и стената. А така хубаво е наредил первазите и чак ми е съвестно да го карам да ги реже и напасва.
Извинете, мрънкам си.. ще видим утре при сглобяването на PAX-а как ще го наместим, за да не е накриво.

# 143
При нас гардероба си ляга плътно до стената, още повече че задължително трябва и горе да се хване. Самите первази ги рязахме така, че да опрат в гардероба. Чак толкова прах няма къде да отиде.

# 144
  • София
Може да напълните с коркова. Фуга или нещо подобно или да залепи алуминиев ъгъл на запуши дупката, която ще остане. Няколко мм ми се виждат малко, за мърдането (раздуване) се оставя поне см към стените.

# 145
И аз така мисля. В краен случай, ще го викнем да ги реже и напасва.
Утре ще измеря разстоянието до стената. Може и да съм се подлъгала, но така ми изглеждаше отдалеч. В сегашното жилище са не повече от 5мм, но са минали повече от 8г.

# 146
Ние сме с  бели мдф первази и два големи гардероба, които не са захванати за стената пред первазите. Первазите не сме пипали.  Веднъж месечно бъркам с
https://vsi4ko.com/kategorii/za-doma-i-gradinata/chetka-za-payaz … skopichna-drzhka/
Има прах и то много, но воюваме.
 Не са нестабилни гардеробите.
 Зад таблата на спалнята е същото.

# 147
  • UK
Тъкмо по темата съм, в момента сменяме пода и зад гардеробите не сложихме перваз. Фугата между стената и парквта са я запълнили с пяна, утре ще я замазват

До сега бяха монтирани ето така, с няколко, дебели колкото перваза парчета дърво

В спалнята ни са монтирани с дълъг болт или там както се казва, ММ го няма да го питам.

Тежки са тези гардероби, в една спалня вратите са много леки, незнам как се казват, но в другите две са доста и малката вратичка е с огледало, още по тежки . Аз не бих ги оставила без да са захванити за стената.

# 148
И аз така мисля. В краен случай, ще го викнем да ги реже и напасва.
Утре ще измеря разстоянието до стената. Може и да съм се подлъгала, но така ми изглеждаше отдалеч. В сегашното жилище са не повече от 5мм, но са минали повече от 8г.
Не мога да си представя как са на разстояние 5 мм при условие, че дори и едни от най-плоските первази пак са около 1 см.
Според мен не се вманиачавайте да си отваряте работа като режете и преправяте гардероба. Както и някой друг каза - най-безболезнено е да се махнат первазите.

Сглобихме два Pax-а до момента. Първият е толкова плътно в стените, че едва няколко мм остават буквално отстрани. Махнахме первазите, за да се събере в нишата. Вторият е в ниша, която пък е с няколко см по-широка. Затова не махахме нищо. Нито дори отзад. Да, може и да се събере прях малко с годините зад гърба на гардероба. Не смятам да си губя съня от тази работа. Прахът винаги си намира как да влезе тук и там. С някои неща човек просто трябва да се смири.

# 149
Честно казано, на мен не ми беше хрумвала дори опцията да режем PAX-а, за да има място за перваза. Толкова голям и тежък гардероб (след като се напълни с дрехи), мен лично ме притеснява да му нарушавам конструкцията в който и да е ъгъл.

Общи условия

Активация на акаунт