На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 47

• 85 691
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
На нас всеки път. Дори почти съм запълнила всички страници, а има още доста валидност, та ще видя какво се правеше като процедура като свършат страниците.

# 166
  • Пловдив
Не са ми слагали печат от три години на мен.

# 167
  • Пловдив
Слагането на печат става за секунди, не се бави чак толкова.

# 168
Здравейте!
Има ли в строителните магазини в Одрин, и в кой, маркировъчна боя за пътища и хидроизолационен битумен грунд?

# 169
Някой знае ли дали ще работят магазините и аптеките на 15.06?

# 170
Някой знае ли дали ще работят магазините и аптеките на 15.06?

Вероятно ще работят. Все пак е първия ден от празника. По-скоро в сряда няма да има много отворени неща, защото е последен ден на курбана.
  А иначе гледам снимки от границата - вчера е било страшно (петък). Огромни колони..

# 171
Вчера минахме границата на М.Търново за 15 минути. Около 16 часа влязохме в Турция.
Последно бяхме тук ноември, имам чувството, че всичко е увеличено двойно. Единствено лекарствата си заслужават все още и някои стоки на намаление.

# 172
  • Пловдив
Отидохме вчера - петък, тръгнахме от Пловдив в 11:30, върнахме се днес, от Одрин тръгнахме в 13:30. И в двете посоки минахме границите за половин час.

# 173
Вчера минахме границата на М.Търново за 15 минути. Около 16 часа влязохме в Турция.
Последно бяхме тук ноември, имам чувството, че всичко е увеличено двойно. Единствено лекарствата си заслужават все още и някои стоки на намаление.
Всичко е двойно,точно така!
Сирената и кашкавалите са с цени равни на българските

# 174
Оставям впечатления за хотела Алан сюитс, който е почти до мола - закуската е добра и доста богата, но хотелът е до главен булевард и е доста шумно, почти невъзможно да заспиш, дори и на затворено беше много шумно. Преди няколко години бяхме в центъра в Селимие хотел - 3 пъти по-тихо и спокойно, явно заради липсата на булевард наоколо.

Не разбирам защо в центъра има опашки за Айдън, а точно до него има едно друго заведение с бели масички - почти винаги има свободни маси там, а храната си е съвсем задоволителна и хубава. Явно името на първите си играе роля.

Кашкавал на Муратбей купихме на сляпо - оказа се страхотен. Но като цяло е станало много скъпо и не си заслужава толкова ходенето до Одрин вече, освен ако не искате да се разходите и да хапнете.

Археологическият музей си заслужава посещението, има открити експонати от различни епохи, има и етнография - носии, посуда, показно на домове и стаи, в които са живяли по време на Османската империя. Намира се точно зад джамията в центъра, билетът е 3 евро.

Последна редакция: нд, 09 юни 2024, 13:38 от lowkeyyy

# 175
Давам отчет и днес, минахме границата за час и 20 минути. Имаше повечко хора, в 13.30 се наредихме на опашката. Бях се въоръжила с търпение, защото очаквах изборен туризъм, а и М.Търново е малък пункт и при малко повече хора става голямо забавяне.

# 176
  • В подножието на Сините камъни
Здравейте, преди много назад в темите мисля се е споменавало къде точно се продават от тези керамичните животинки за градина. Преди години съм копувала един петел и много сполучлив се оказа, бих искала пак да взема нещо, но в Одрин не знам къде продават. Може ли за съдействие? Благодаря!

# 177
Аз съм взимала от Синия пазар от един чичко.

# 178
  • Пловдив
Животинките са гипсови, не керамични. Има ги на синия пазар и на борсата, в уличката вдясно.

# 179
  • там където има винаги вятър
Аз съм взимала от Синия пазар от един чичко.

И аз там съм виждала.
А като че ли някой беше споменавал за магазин на влизане в Одрин Thinking, а може и да греша. Но ние влизаме от Лесово и не съм виждала такъв.

Общи условия

Активация на акаунт