На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 47

• 85 612
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • Бургас
Не ви трябва пълномощно, щом сте двамата.

# 106
Нали колата не може да бъде шофирана от друг освен собственика, освен ако нямат роднинска връзка до колкото разбрах. Ние не сме женени. Затова мисля, че трябва пълномощно, за да шофира той.

# 107
Нали колата не може да бъде шофирана от друг освен собственика, освен ако нямат роднинска връзка до колкото разбрах. Ние не сме женени. Затова мисля, че трябва пълномощно, за да шофира той.

Кой ти го каза това? Може да шофира който си иска, просто трябва този, който кара на влизане, да кара и на излизане от Турция.

# 108
Честно казано ми го каза просто приятел, че така станало след новите промени. И аз си живея с мисълта, че трябва да направя пълномощно тези дни, за да може живот и здраве другата седмица да пътуваме и мъжа ми да шофира. Та така...тоест сте сигурни и си шофирате с чужди коли без пълномощно?

Може ли да ми дадете локация до центъра, където може да се паркира, защото до сега не сме се разхождали по главната им улица.

# 109
Колата е на мое име, винаги ММ шофира е Турция, на влизане преди на излизане след границата се разменяме.

# 110
Тоест се разменяте преди границата и той бива регистриран като водач на колата на влизане в Турция и я управлява той в страната, без пълномощно след като сте вие вътре? След влизане в Българи отново си шофирате вие, правилно ли разбирам? Simple Smile
Колата е на мое име, винаги ММ шофира е Турция, на влизане преди на излизане след границата се разменяме.

# 111
Точно така, просто мен ме е страх да шофирам в Турция (ходим и до Истанбул, а там е ужас).

# 112
  • Бургас
И ние сме така, когато сме с моята кола, даже и не се разменяме. Достатъчно е да ме видят на гишето.

# 113
Аз обичам да шофирам и за това в БГ си карам аз, в Турция нямам смелост.

# 114
Здравейте! Ще пътуваме скоро четирима души за една нощувка. От първия пост разбирам, че е необходим задграничен паспорт за регистрация в хотелите. Все още ли е така, тъй като само двама имат паспорт, другите ще влязат с лична карта?

# 115
Може с лични карти.

# 116
  • София
Здравейте, имам въпрос относно шофирането на чужд автомобил в Турция, понеже не ми стана ясно от написаното на заглавната страница: " Ако колата не е на ваше име и човекът, на който се води колата, няма да пътува с вас трябва нотариално заверено пълномощно + превод на турски език. Пълномощното за колата може да е преведено само и на английски език!" .
Ще пътуваме с мъжа ми, но колата е на мое име и ще шофира той. Съответно пълномощното, което ще му направя достатъчно ли е да е на английски или е необходимо и да бъде и на турски език?  Или правим нотариално заверено пълномощно на български и английски, а самото пълномощно носим за превод на турски? Как са вашите пълномощни и имали ли сте проблем?
Пропускателен режим и управление на МПС в Република Турция

За избягване на неудобства и предпоставки за административни проблеми, препоръчваме на българските граждани на които предстои пътуване до Република Турция с цел туризъм, с лични МПС и ще се налага автомобила с който пътуват да се управлява на територията на Турция от член на семейството, различен от този, който ще премине с него през турския ГКПП при влизане в страната, да се снабдят с необходимите документи доказващи родствената им връзка чрез която попадат в кръга на лица на които е разрешено по закон да управляват внесени МПС с чужда регистрация. Такива документи са: Брачно свидетелство или извлечение от регистъра на родствени връзки. Препоръчваме те да са преведени на турски език. Кръгът от родственици, които могат да управляват внесеното в Турция МПС се състои от съпруг/съпруга, родители и деца. Управляването на МПС с чужда регистрация на територията на приемащата държава от лице излизащо от описания семеен кръг, дори и в присъствието в автомобила на собственика/упълномощения, който го е внесъл в страната и е бил регистриран от турските митнически власти, като шофьор е предпоставка за налагане на административно-наказателни мерки според действащото турско законодателство.

Това е публикуване в МВнР! Това, че някой не е имал проблем, не значи, че винаги е така.  Аз съм в същата ситуация и в Турция карах аз.

# 117
  • София
Здравейте, имам въпрос относно шофирането на чужд автомобил в Турция, понеже не ми стана ясно от написаното на заглавната страница: " Ако колата не е на ваше име и човекът, на който се води колата, няма да пътува с вас трябва нотариално заверено пълномощно + превод на турски език. Пълномощното за колата може да е преведено само и на английски език!" .
Ще пътуваме с мъжа ми, но колата е на мое име и ще шофира той. Съответно пълномощното, което ще му направя достатъчно ли е да е на английски или е необходимо и да бъде и на турски език?  Или правим нотариално заверено пълномощно на български и английски, а самото пълномощно носим за превод на турски? Как са вашите пълномощни и имали ли сте проблем?
Пропускателен режим и управление на МПС в Република Турция

За избягване на неудобства и предпоставки за административни проблеми, препоръчваме на българските граждани на които предстои пътуване до Република Турция с цел туризъм, с лични МПС и ще се налага автомобила с който пътуват да се управлява на територията на Турция от член на семейството, различен от този, който ще премине с него през турския ГКПП при влизане в страната, да се снабдят с необходимите документи доказващи родствената им връзка чрез която попадат в кръга на лица на които е разрешено по закон да управляват внесени МПС с чужда регистрация. Такива документи са: Брачно свидетелство или извлечение от регистъра на родствени връзки. Препоръчваме те да са преведени на турски език. Кръгът от родственици, които могат да управляват внесеното в Турция МПС се състои от съпруг/съпруга, родители и деца. Управляването на МПС с чужда регистрация на територията на приемащата държава от лице излизащо от описания семеен кръг, дори и в присъствието в автомобила на собственика/упълномощения, който го е внесъл в страната и е бил регистриран от турските митнически власти, като шофьор е предпоставка за налагане на административно-наказателни мерки според действащото турско законодателство.

Това е публикуване в МВнР! Това, че някой не е имал проблем, не значи, че винаги е така.  Аз съм в същата ситуация и в Турция карах аз.
Важно е на кого "записват" колата на граничния пункт. Той става шофьор по време на престоя. Документът за брак трябва, ако се наложи партньорът му да кара по някое време. В случая не е така.  Още на границата ще запишат, че шофьор е мъжът на Еделвайс и той ще кара през цялото време. А пълномощното трябва, за да влезе колата в Турция, когато колата е на чуждо име. Щом собственикът е в колата, независимо дали кара или не, за какво е нужно пълномощно?

# 118
Точно това означава цитираният текст – че който влезе като шофьор, той трябва да кара през цялото време и да изкара колата от Турция. Ако иска да се смени с друг шофьор, то тогава това трябва да е роднина на шофьора, което трябва да се докаже по изброените начини.

# 119
  • София
Миналия път кара мъжът ми, но регистрираха отново мен на границата. Този път не беше страх, защото ако ни бяха спряли преди, щяхме да имаме проблем

Общи условия

Активация на акаунт