На пазар в Одрин, Лозенград и Чорлу - 47

• 82 501
  • 746
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте. Предстои ни да ходим за първи път в Одрин на пазар. Как вървят в момента цените на есенните дрехи за възрастни и деца?

# 511
Погледнете онлайн сайтовете и си преценете. LC Waikiki, De Facto или каквото ви интересува. За мен цените на дрехите в Турция са по-високи от аутлетите в Западна Европа и много рядко купувам от там.

# 512
  • Бургас
Аз също дрехи не купувам.
Онлайн могат да се намерят прекрасни дрехи като качество и цена от аутлетите.

# 513
  • Най-красивата страна
Цените са много по-високи,да.

За зеленчуците-боб например купувам от тук-5лв.кг.Пресен добруджански-от фермерите край пътя.И съм много доволна.
Ориз,леща-купувам от Турция.По-изгодни са цените.

Сладка,мармалади,доматено пюре,грах-също.

Дрехи-последно бях на Синия пазар-дрехите не бяха на изгодна цена.
Но пък купих сирене,кашкавал и маслини.И съм доволна.

Прах,веро,омекотител-Първо разгледах онлайн и намерих в Бизим топтан Персил на 14лв.-голяма опаковка.Но беше промоция за няколко дни.Изкарах късмет,защото взех последните опаковки.
Пак от там купувам и макарони и спагети-в опаковка от 5кг.

Препарати-някои купувам от Мигрос,тяхна марка ,много добри и много изгодни.
Спагети,макарони , арпа фиде,кори за лазаня-на Барила-също от там и още са на изгодна цена.
Харесвам и спагетите,които са тяхна марка-на Мигрос.

Дрехи-естествено репликите са по-евтини от оригинала.
Но предпочитам да купя от магазин.Не от пазара.
На Синия пазар имаше тениски по 6лв,но имаше и по 18лв.Не купих.
Дънки купувам от Mavi и от Колинс.
Us polo-улучих намаления и дънки,пуловери ми излязоха на половина по-евтини,отколкото са тук.
Уайкики-има по-богат избор и цените малко по-ниски.
Харесвам турските марки-ADL,Derimod.
Качествени са,но не евтини.

Козметика,шампоани,балсами,душ гелове-от Gratis,от Watsons.
Нямам карта,но момичетата в магазина ми предлагат техни карти и така всичко излиза на половин цена.

И лекарства-те са най-изгодни.
Много по-евтини ,отколкото тук.

Заведения-не е евтино,но храната е вкусна.

На връщане зареждаме гориво от там.

# 514
Може ли да препоръчате ресторант  с хубава кухня и да не мирише на манджа в салона.Синът ми е рожденник и по стечение на обстоятелствата на неговият рд ще сме в Одрин.Искаме да се почерпим и да отбележим рд

# 515
  • София
Може ли да препоръчате ресторант  с хубава кухня и да не мирише на манджа в салона.
Само с това убихте предложенията ми от раз, реално това е част от чара на турската кухня за мен. Simple Smile

п.п. да похваля ситния булгур (този, който е тъмно кафяв на цвят, не помня какво пишеше на него) на Мигрос. Не се разварява, не поема толкова вода като светлия (този, на който пише pilavlik). Но има повече вкус на сварено жито, отколкото на булгур. У нас обаче се яде доста. Ако намеря снимка, ще приложа.

# 516
Може ли да препоръчате ресторант  с хубава кухня и да не мирише на манджа в салона.Синът ми е рожденник и по стечение на обстоятелствата на неговият рд ще сме в Одрин.Искаме да се почерпим и да отбележим рд

Ами аз където и да съм ходила в Одрин - вътре си мирише на готвено и на подправки и се омирисват дрехите. Но не съм го сметнала за проблем.
Тя тяхната им кухня е такава.
 Евентуално да седнете отвън в градина на някой ресторант, не знам.

# 517
  • Бургас
п.п. да похваля ситния булгур (този, който е тъмно кафяв на цвят, не помня какво пишеше на него) на Мигрос. Не се разварява, не поема толкова вода като светлия (този, на който пише pilavlik). Но има повече вкус на сварено жито, отколкото на булгур. У нас обаче се яде доста. Ако намеря снимка, ще приложа.

Този? Който се води за кюфтета?
https://www.migros.com.tr/migros-koftelik-bulgur-1000-g-p-10a19d

Пилавлък булгура е кафяв и едър:
https://www.migros.com.tr/migros-pilavlik-bulgur-1000-g-p-106795

# 518
  • София
Да, мерси! Ползвам го да правя пълнени чушки, ястие с кайма (за да е по-диетично вместо картофи слагам булгур и го готвя като мусаката), също става и с доматен сос и риба или със сос и миди. Абе, много съм доволна. Преди взимах само от пилавлик-а, ама последния път нямаше и викам айде да пробвам от тоя. Simple Smile

# 519
  • Бургас
На мен не ми допадна за турските кюфтета, твърде едър.
Иначе и двата вида на "Мигрос" ги купувам и ползвам вместо ориз.
Търся по-ситен вариант от другите марки.

# 520

Ами аз където и да съм ходила в Одрин - вътре си мирише на готвено и на подправки и се омирисват дрехите. Но не съм го сметнала за проблем.
Тя тяхната им кухня е такава.
 Евентуално да седнете отвън в градина на някой ресторант, не знам.
Добре ,дайте идеи
Ние сме били в няколко заведения -Мис дюнер за обяд!В хотела на НД Сюит
Дайте моля ви идея

# 521
Покрай реката през мостта, от двете страни на пътя има заведения, по-семпли и по- изискани. Има достатъчно места за паркиране. Там има   голям типично турски ресторант с остъклена отопляема  тераса над реката. Не е миризливо. Повечето клиенти са от местното население.
Не откъм брега,от другата страна, има стилен ресторант в много хубав двор.Чудесно обслужване. Никъде вече не е евтино, гонят цените при нас.
Между двата моста има доста заведения.
А за булгурът, има смес с малки парченца препечено фиде. Чудесен е за супи, гъбена, доматена, от зелении всякави...

Последна редакция: ср, 11 сеп 2024, 21:13 от Tony Maria 22

# 522
Във верига супермаркет Рекорд днес видях доста неща с марка Мигрос - сладки изделия, лабне.
Не знам по градовете къде има. Аз в София съм виждала.

# 523
Май в Люлин на пазара има такъв магазин. Вие в кой видяхте стоките?

# 524
  • Бургас
Здравейте, отдавна не съм влизала да ви чета, прегледах на първа страница, но не видях точна информация! Утре смятаме да отскочим до Одрин, та какво е разрешеното количество на закупени хранителни продукти, перилни и почистващи препарати, млечни продукти за лична употреба, без да направят проблем на граница?

Общи условия

Активация на акаунт